Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Goededag,

Ik heb probleem met mijn bank en drankleverancier waar ik werkelijk hélémaal gestoord van wordt.

Toen we hier 4 jaar geleden begonnen heb ik een leverancier van drank goedkeuring gegeven voor het afschrijven van de facturen m.b.v. een 'Effet', zeg maar een machtiging.

3 dagen voor de afschrijving krijg ik dan een brief van de bank met het bedrag en dat kan ik dan evt. weigeren.

Niet wetende wat een ongelofelijke zooi hun administratie was. Regelmatig werden er verkeerde bedragen afgeschreven die ik dan weigerde etc. 

Op een gegeven moment kreeg ik bij de bank een andere accountmanager en vanaf dat moment werd er ineens 13€ kosten ingehouden voor elke weigering.

Dat werd me te gortig, dus ik wilde de machtiging volledig stopzetten. En nu komt het belachelijke: dit schijnt dus niet te kunnen!

Ik heb aangetekende brieven naar alle partijen gestuurd maar het komt er op neer dat de leverancier naar believe 'effets' kan indienen. Die worden dan wel geweigerd, maar elke keer tegen  kosten  van 13€!

Het kan toch niet zo zijn dat ik hier niet vanaf kan komen?!

Heeft iemand hier ervaring mee?

Dank,

Eric

Weergaven: 1719

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140823, Geldzaken, Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van Joost KUBBE op 23 Augustus 2014 op 21.27

Tegenover zo'n patstelling is er slechts één afdoende remedie: Bankrekening opzeggen ! Leg dat je bankier voor en zie wat dan de mogelijkheden zijn.

Joost Kubbe, makelaar.

Reactie van eddy claes op 23 Augustus 2014 op 21.55

Toen wij in 2012 gestart zijn met onze winkel hadden we ook enkele leveranciers die zo wilden werken. Na enkele problemen met betalingen en ook inderdaad elke keer een kost van ongeveer 10 euro ben ik ermee gestopt. Ik heb mijn leveranciers gewoon de keuze gegeven om ofwel te aanvaarden dat ik ze vanaf dan met een cheque betaalde ofwel mochten ze niet meer leveren.

Probleem was zo opgelost.

Gr
Eddy

Reactie van Walter Stevens op 23 Augustus 2014 op 22.38

Ach mijn ex bank deed ook een foutieve afboeking van 400 euro...... Ze maakte wel hun excuus naar mij, maar vervolgens stuurde ze me ook een rekeningen van 90 euro administratiekosten voor het herstellen van HUN fout !!!!. Ik heb niet een eindeloze discussie afgewacht, want dat schiet toch niet op.... Ik ben naar mijn bank gegaan en gezegd dat ze de hele zooi in hun reet konden proppen, bankrekeningen, verzekeringen, en kredietaanvragen voor de koop van een huis, allemaal stop gezet en overgeheveld naar een andere bank....

Ik zit nu bij de CE... En ik moet zeggen, een totaal andere service en instelling die ze daar hebben dan bij mijn vorige bank.  Auberge, als ik jouw was zou ik die mogelijkheid ook eens voorleggen aan jouw bank !. Onthoud 1 ding : De banken zijn er niet voor jouw... Ze zijn er alleen voor zichzelf !.  Sterkte verder met dit gezeur !.

Reactie van Walter Stevens op 23 Augustus 2014 op 22.42

Voor wat betreft automatische afschrijvingen... Die gebruik ik alleen maar voor de EDF en telefoonabonnementen. Verder mag iedereen mij gewoon een factuur sturen en bepaal ik zelf wanneer alles betaald wordt !. Ook vanuit mijn werkgever heb ik helaas de ervaring dat er met automatische betalingen nogal eens het een en ander misgaat.... Ook daar heb ik de handel nu zover gekregen dat ze alleen voor de echte vaste lasten een automatische afschrijving gebruiken en dat iedereen verder maar gewoon een factuur moet sturen.

Reactie van eddy claes op 23 Augustus 2014 op 23.44

dagWalter, is CE ook aktief in Frakrijk ?

Reactie van Walter Stevens op 23 Augustus 2014 op 23.45

CE is een Franse bank....

Reactie van eddy claes op 24 Augustus 2014 op 0.01

dan bedoel je Caisse d'Épargne ? ok, ik dacht eerst dat het ging over credit europe

Reactie van Max Boret op 24 Augustus 2014 op 8.04

Ik neem aan dat je ook de naam van de bank kan noemen, ik zit bijv. bij de banque postale, en ga daar ook weg, want het is werkelijk een puinhoop bij die bank.

Reactie van Walter Stevens op 24 Augustus 2014 op 9.02

La Banque Postale, dat was dus ook mijn bank.....

Reactie van Eric Pantekoek op 24 Augustus 2014 op 10.06
Credit agricole, de enige die hier op het plateland nog kantoren heeft. Vor de anderen moet ik minimaal een half uur rijden en dat is erg onhandig ivm het afleveren van chèques en cash. Dus vandaar dat ik niet perse van ze af wil.

Maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat je in frankrijk tot in lengte van dagen achtervolgt kan worden door een bedrijf dat geld van je rekening af wil schrijven en dat de bank voor het weigeren ervan kosten in rekening kan blijven brengen!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden