NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Beste allen,

Ik heb al een eerder bericht geplaatst over probleem belasting en huisvesting maar hoop toch nog wat informatie van iemand te krijgen.  Ook om in de toekomst zaken beter te regelen en problemen te voorkomen.

Eind september zal ik weggaan uit Marseille en heel duidelijk gezegd, ik ben er niet rouwig om en heb met deze stad een verkeerde keus gemaakt. Kan niet wachten om te vertrekken maar heb nog een baan tot eind september die ik netjes af zal maken en in de tussentijd ben ik bezig wat anders te zoeken.

Aangezien ik hier problemen had om een stabiele huisvesting te vinden heb ik een paar maanden in een vakantieappartement gewoond en daarna in een colocation een paar maanden. Ik heb hier belastingaangifte gedaan over 2013 maar nu wil de belastingdienst informatie over 2014. Ik vind het niet erg als ik wat zou moeten betalen maar wil het eerst graag ook wat beter uit zoeken.

Hoe zit het precies met de tax d'habitation als je tussen het jaar door verhuist naar een ander department?  of misschien wellicht wel terug naar Ned?

Waarom willen de bovenstaande verhuurders dat ik hun als gratis opgeef? er moet dan toch voor hun een voordeel inzitten? en dan natuurlijk een nadeel voor mij...

Ik wil het nog een jaar proberen maar dan in een andere stad, en waar? ...waar ik een baan heb gevonden, maar niet in Marseille, dat is zeker. Wat ben je precies nodig van een verhuurder voor de belastingdienst? en geef je dat direct door dan aan de belasting etc? Hoe doen jullie dat? Hoe bescherm ik mijzelf optimaal?

En tax d'habitation betalen in een colocation? heeft iemand daar ervaring mee?

Hoe is jullie ervaring om in andere steden een stabiele huisvesting te vinden met een tijdelijk contract? 6 maanden CDD in Marseille = onmogelijk...

Degene die vervelende opmerkingen willen plaatsen...nee, bedankt. Ik heb al genoeg aan mijn hoofd.

Ik probeer uiteraard zoveel mogelijk op de belastingsite te vinden maar daar wordt ik soms niet altijd wijzer van.

Groetjes Leonie

Weergaven: 1391

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20140822, Overheid, Woningen Algemeen

Reactie van marielle op 22 Augustus 2014 op 17.32

Ja Leonie, ik lees inderdaad tusen de regels door, dat het je op het ogenblik niet over rozen gaat. Het is allemaal een beetje warrig in je tekst.

1 Wanneer je verhuist naar een ander departement , krijg je gewoon je balastingaanslag bij je in het nieuwe departement thuis gestuurd. Je betaalt dan over het aantal maanden dat je in het appartement gewoond hebt. Dus zat je er van maart tot augustus dan betaal je over die periode.

2 De verhuurders willen dat je gratis opgeeft, omdat zij dan geen belasting daar over hoeven te betalen , zwart dus. Maar ga niet op hun voorstel in,het zijn bedriegers, want je hebt wel degelijk voor je appartement betaalt, toch?

3 Waarom ga je niet een keer naar de belastingdienst en vraag je hoe het in elkaar zit, wanneer je iets zou huren, zonder t vertellen dat je actueel al iets huurt.

4 Tax d'habitation betalen in een colocation  deel je samen

5 een andere woonplaats: Wat wil je graag doen ,wil je een grote stad, wil je op het platte land, in de bergen, aan de kust. Zo te zien hou je van een stad, je hebt al voor een grote stad gekozen. Wat denk je van Toulouse, levendige stad, jonge mensen , vriendelijk en veel te doen. Plaats hier eens een berichtje waar je om een tijdelijke huurwoning vraagt. Er zijn vast wel Nederlanders die iets weten  en misschien zelfs wel werk.

Succes , Leonie.

Reactie van leroux op 22 Augustus 2014 op 18.36

de taxe d habitation betaal je voor de woning waar je op 1 januari woont - degene die het "huurcontract" met de eigenaar heeft gedaan is verantwoordelijk voor de huur en de taxe

Reactie van marielle op 22 Augustus 2014 op 18.40

Leroux je hebt gelijk over de taxe d'habitation; ik heb me vergist.

Reactie van Leonie op 22 Augustus 2014 op 19.46

Bedankt voor jullie snelle reactie, Marielle, Leroux en Eddy. Sorry voor de warrigheid.

Marielle: Dus als ik 1 oktober ergens anders woon dan moet ik dat dus doorgeven aan de belastingdienst van dat appartement. En ja.. ik heb wel huur en tax betaald, nu nog een manier vinden om het te bewijzen. Goed idee om langs te gaan en gewoon vrijblijvende info te vragen. Een middelgrote stad met levendigheid zou ik wel prettig vinden aangezien ik single ben en op eigen houtje naar france ben gegaan. Maar aan de rand van een stad wonen is ook een optie, ik mag namelijk erg graag fietsen en vind de natuur in france prachtig. Toulouse is me al door twee andere mensen aangeraden, ook omdat er internationale bedrijven zitten.

Leroux: ik begrijp eruit dat ik dus altijd verantwoordelijk ben voor de huur en tax...en dat dus ook duidelijk moet vragen en op papier moet zetten als ik iets ga huren.

Eddy: Inspectie=belastingdienst en de ontvanger is dan de verhuurder/eigenaar begrijp ik. In principe is de baan in eerste instantie belangrijker dan de plek. Ik werk nu als receptioniste in een Holiday Inn Express en daarvoor heb ik gewerkt als receptioniste op een camping. In Nederland werkte ik als secretaresse/administratief medewerker, erg breed onderlegd. Ik dacht zelf misschien mogelijkheden te vinden in de logistieke branche(import/export) of wellicht als seizoensmedewerker weer in een hotel. Uiteindelijk wil ik weer terug het secretaresse vak in.

Reactie van marielle op 22 Augustus 2014 op 21.58

De volkskrant schreef ook een artikel:Nantes is ook een fijne stad om te wonen; gebeurd veel sinds een aantal jaren. Is al een paar maal gekozen tot de best leefbare stad van Frankrijk

Reactie van Leonie op 22 Augustus 2014 op 22.27

Dat is iets hoger zie ik Nantes maar ook veel banen.  Bedankt. ik ga eens wat uitzendbureaus polsen hoe ik daar in de markt lig qua CV.

Reactie van frank op 23 Augustus 2014 op 8.20
Marseille is een superleuke stad hoor!
@ Marielle heb jij evt een link naar dat article?
Reactie van frank op 23 Augustus 2014 op 8.37
Sorry ik zie nu dat hetzelfde art is als van de Morgen
Reactie van marielle op 23 Augustus 2014 op 10.18

Frank, mooi, dat je de link hebt, een NL vriend stuurde me 'n paar dagen geleden een foto van het artikel, je kunt het copieëren en vergroten, zodat het lezen makkelijker is. groet, Mariëlle

Reactie van craps marcel op 23 Augustus 2014 op 17.13

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0