Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo Nederlanders in Frankrijk,

Ik zit met het volgende probleem en heb een papier ontvangen waarop ik tax d´habitation moet verklaren.

Vorig jaar ben ik naar Marseille verhuisd en heb van okt 2013 tot maart 2014 in een vakantieappartement gezeten, deze man ook betaald alleen dat ging zwart. Wel tax de sejour betaald. Maar ik heb alleen een bail van de eerste maand. Uiteindelijk bleek dat ik attestation nodig had voor mijn belastingpapieren en toen werd het lastig, daar wilde hij niet aan mee werken etc..

Met als gevolg dat ik verhuisd ben naar een colocation en mijn belasting heb opgestuurd.

Nu vraagt de belastingdienst mij nu om een papier in te vullen voor mijn tax 2014 en bail mee te sturen etc

Ik wil die man niet in de problemen brengen maar realiseer me nu wel dat ik met het probleem zit. Heb er toendertijd niet zo bij stil gestaan, misschien naief maar ik was al lang blij dat ik ergens kon wonen en een dak boven mijn hoofd had. Het is hier erg moeilijk om iets te vinden. En mijn andere bail is van maart 2014.

Hoe kan ik dit nu het beste oplossen?

Gratis herbergement? of bij vrienden opgeven? of toch het vakantieadres opgeven zonder bail?

Het maakt me erg ongerust.

Groeten Leonie

Weergaven: 1780

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140814, Geldzaken, Overheid, Woningen Algemeen

Reactie van Joost KUBBE op 15 Augustus 2014 op 0.16

Je hebt je huur contant betaald, en bovendien de taxe de séjour, dus was het officieel. Mocht je verhuurder alles in eigen zak gehouden hebben, dan is dat zijn probleem, niet het jouwe. Dus gewoon opgeven waar je verbleef gedurende de gehele periode. In elk geval, als je taxe de séjour betaald hebt, ben je geen taxe d'habitation verschuldigd.

Joost Kubbe, makelaar.

Reactie van Walter Stevens op 15 Augustus 2014 op 8.38

Als jij huur hebt betaald, en de tax de sejour, dan zou je officieel een bewijs van ontvangst moeten hebben. In ieder geval heb je de taxe de séjour betaald, dus is de huur officieel en dan moet je inderdaad dat bij de belastingdienst opgeven..... Ook ik huurde eerder een woning waarvan de eigenaresse de huur officieel niet opgaf..... Dat was haar beslissing, en het was mijn beslissing om alles gewoon aan te geven bij de belastingdienst en ja dat had als gevolg dat mijn ex huurbazin op het belastingkantoor werd ontboden !.

Reactie van VSR Losse op 15 Augustus 2014 op 11.02

Taxe de séjour betaald, aan wie ? Zonder bewijs aan de eigenaar ? Veel geluk bij de belastingdienst !

Reactie van Leonie op 15 Augustus 2014 op 11.35
Ja een bewijs van betaling overhandigen zal lastig worden, vandaar dat ik ook hier mijn vraag stel en er ongerust om ben, vcr losse.
Ik heb wel allerlei brieven met zijn adres erop, dus idd gewoon opgeven en dan verschuift het probleem naar hun en dan eens weer zien hoe snel ze bereid zijn om iets te regelen. Maar das eigenlijk niet mijn natuur en ben ik een beetje te lief voor. En ik kan natuurlijk niet aankomen dat ik overal gratis heb gezeten, dat gaan ze vast niet accepteren. Bedankt in ieder geval alvast voor jullie reactie!
Reactie van Walter Stevens op 15 Augustus 2014 op 12.32

Als jij de taxe de séjour hebt betaald, dan heb je een betalingsbewijs..... dus ik zou me nergens zorgen om maken...

Reactie van Walter Stevens op 15 Augustus 2014 op 12.36

Nogmaals ik zou gewoon de situatie opgeven zoals die was, en dan zoeken ze het maar allemaal uit....... Net wat ik zei.... Mijn huurbazin gaf ook niks op, en over een heel deel van de huurbetalingen had ik ook geen bewijs....... waar ook bij mij de belastingdienst om vroeg...... Ik had echter onder andere een salarisstrook waar het adres van het huis wat ik huurde, opstond....... Dat overlegt aan de belastingdienst en dus uiteindelijk hebben zij contact opgenomen met de eigenaresse......... ik zou me er allemaal niet te veel druk om maken...

Reactie van edith janzen op 15 Augustus 2014 op 12.37

Je hebt recht op een quitantie van betaalde huur, hoe die ook betaald is, contant, cheque...Wat de verhuurder  niet afdraagt, opgeeft ed, is vooral niet jouw probleem. Als het in je natuur zit om schulden en boetes voor anderen te betalen, die dat doelbewust ook zo organiseren, tja dan zou ik zeggen, meldt en betaal alles netjes bij de Impots. Wie weet heeft deze verhuurder nog meer leuke bedragen voor je in het vooruitzicht? Bedragen door jou te voldoen dan...

Reactie van Walter Stevens op 15 Augustus 2014 op 12.43

Overigens is het natuurlijk wel een beetje halfslachtig... De huur zwart betalen, en de taxe de séjour legaal betalen...... Das natuurlijk wel een situatie die problemen uitlokt... Dat dan weer wel.....

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 15 Augustus 2014 op 14.15

zucht.... ik zal me er niet te veel druk om maken.

Reactie van John op 15 Augustus 2014 op 14.29

Heel vreemd want taxe de sejour betaal je alleen vanaf 1 april tot 30 september.

Maar in ieder geval veel suc6

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden