Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Lieve mensen,

Ik heb in mijn huis nu 9 oude honden/hondjes(tussen 11-17jr),die ik met liefde verzorg.Ze gaan me aan het hart;ze zijn zo dankbaar met een warm en liefdevol thuis en goede verzorging.

Nu ben ik op zoek naar een klein oud hondje(mag allerlei gebreken hebben),liefst bij mij in de buurt of wat verder,als mensen bereid zijn mij hem/haar te brengen in de Bourgogne.Misschien weet iemand een "zielig geval" en de eigenaar wil ervan af!Denk dan aan mij!!!Een sociaal werkster in de buurt houdt voor mij ook alles in de gaten.Ze wees me ruim drie jaar geleden op een poedeltje,die al een jaar vastgebonden zat aan het fornuis bij een oude mevrouw.Ik ben meteen gaan kijken en heb hem de volgende dag daar weggehaald.Hij zat vol wormen en vlooien en krabte zich een ongeluk.Na goede verzorging leefde hij helemaal op en heeft een fijne tijd hier gehad.Hij is in de nacht van 16 febr.in mijn armen overleden.PP(Petit Prince)werd 14 jaar.

19 maart word ik 60 jaar en mijn grootste cadeau(want ik vier geen verjaardagen meer)is,dat er mensen op die dag of rond die dag een hond(je)uit een asiel opnemen in hun midden.Wie geeft mij dit cadeau?

Ik doe hierbij een oproep voor Baltique,een Colley van 11 jr,die al 4 jaar in het asiel zit bij Château-Chinon(58)!Ze zou dominant zijn naar andere honden,maar is dat de werkelijke reden vraag ik me af.Ik ken dit asiel en de boxen staan in een schuur,waar ze geen daglicht/uitzicht meer hebben,als alles gesloten wordt.Wel zijn er voor overdag speelweides,maar of ze dan met de anderen kan en naar buiten mag weet ik niet.Ze gaat me aan het hart,maar ik kan haar zelf niet opnemen.Probeer de eigenaresse te bereiken voor meer info.maar het is daar gesloten.Ik blijf proberen...

Wie heeft hart voor een oude Colley?Ze is echt prachtig om te zien!

Laat me weten,als je haar graag zou willen opnemen:

email:leloupdemorvan@gmail.com

Dank weer namens Ingrid & compagnie

Dierenopvang Bourgogne sinds 2005

Weergaven: 1403

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20170301, Bourgogne, Dieren

Reactie van Patricia Corts-Farla op 1 Maart 2017 op 22.49

Dag Ingrid, wat een mooie wens voor je verjaardag :-) Ik hoop dat er veel reacties komen! Wie weet is dit een voorbeeld dat andere mensen overnemen, zou mooi zijn!!!!!

Fijne verjaardag gewenst op 19 maart!!!

Reactie van Marja op 2 Maart 2017 op 8.31

Dag Ingrid,

Wat een geweldig werk doe jij toch! Ik hoop dat jou verjaatdagswens in vervulling

Dag Ingrid, wat een geweldig werk doe je toch.
Ik woon te ver weg, anders zou ik wanneer nodig, je komen helpen.
Ik hoop dat jouw verjaardagswens uit gaat komen.
Heel veel succes verder met alle lieve oudjes!

Hartelijke groet, Marja

Reactie van Carla Smagge op 2 Maart 2017 op 9.02
Hoi lieve Ingrid,
Je hebt een hart van goud en ik hoop dat er meer mensen zoals jij zijn.. die zijn er zeker.
Helaas zijn mijn drie poezen bang voor honden en kruipen uit angst weg en verstoppen zich liever dan vriendjes maken.
Ik zal een vriendin in de Vogezen jouw verzoek doorsturen. Ze heeft inmiddels al vier honden en een kat dus misschien is het al wel een beetje te vol in huis. Zij adopteert ook honden die een slecht bestaan hebben.
Hoop dat iemand jouw verjaardagswens vervult.
Mijn verjaardags kadootjes aan jou zijn de opbrengsten van de vide greniers dit jaar.
Lieve groeten
Carla
Reactie van Mieke V. op 2 Maart 2017 op 15.17

Dag Ingrid, ik wou dat we wat voor de collie konden doen, maar met een aantal katten die aan zijn komen lopen en door ons verzorgd worden en allemaal een rugzakje (vol met ellende) hebben is het geen doen om er een hond bij te nemen. Hopelijk krijgt ie binnenkort een fijn tehuis waar ie z'n laatste jaren kan slijten.

Ik wens  je alvast een fijne verjaardag. P.S., heb je nog 'n privébericht gestuurd.

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 3 Maart 2017 op 21.43
Reactie wissen


@Patricia,dank je wel!We wachten af...net als de hondjes in het asiel

@Marja,ook dank je wel!Misschien kan je met een hondje in het asiel gaan wandelen,zodat zijn/haar dag ook een beetje opgefleurd wordt!

@Carla,altijd trouw aan mijn zijde.Dankbaar voor alles wat je voor ons doet!En weet je,soms kan een katvriendelijke hond katten over hun angst heen helpen.Ik heb dat hier meegemaakt.Zo aandoenlijk.Je weet wel over wie ik het heb.Mis je trouwens in mijn groep op fb!

@Mieke,dank je wel!Ik heb je een berichtje teruggestuurd.Morgenmiddag als het asiel open is ga ik weer bellen voor meer info.over Baltique en het hier neerzetten.
Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 4 Maart 2017 op 11.30

Ik heb het asiel na lang aandringen aan de lijn gehad en de beheerster is totaal overspannen daar;ze schreeuwde en schreeuwde en begon te raaskallen en uit te leggen(al schreeuwend),dat ze geen tijd had,want.......ze stond me niet eens te woord over Baltique.Heb meerdere malen de telefoon erop gegooid en uiteindelijk eruit getrokken.Arme dieren daar.

Ik weet niet of Bellechose,die daar wel eens geholpen heeft in 2013 dit leest(ik krijg jou niet te pakken via dit forum),maar kan jij daar eens gaan kijken?Of iemand anders een handje gaan helpen.Het is de refuge Cœur à 4 pattes bij Château-Chinon.MERCI!!!

Reactie van Mieke V. op 4 Maart 2017 op 12.03

Hè bah, wat vervelend. Inderdaad arme dieren. Als ze daar ook zo tegen te keer gaat. Moet er niet aan denken.

Ik zal eens links en rechts informeren of er belangstelling is voor de hond. Als wij zelf geen katten hadden gehad, had ik er zeker belangstelling voor gehad. Onze katten schieten al in de stress als er iemand met een hond op bezoek komt. Ze maken zich uit de voeten en laten zich de hele dag niet meer zien, zelfs als de hond al lang weg is. Groetjes.

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 4 Maart 2017 op 12.09

Dank je Mieke V;dat is lief van je!

Ik heb net een voorstel gedaan om Baltique op te nemen als gastgezin,zodat ze uit de stress is daar.Het zijn hele gevoelige honden.Dan kan ik met haar wandelen en haar begeleiden tot iemand haar wil adopteren.

Reactie van Mieke V. op 4 Maart 2017 op 13.18

Ja ik weet dat het gevoelige honden zijn. Voor dat wij trouwden had m'n man er ook een en Baltique lijkt erg op de collie die hij had. Vandaar dat we zo begaan zijn met het beest. Ik ga echt overal informeren of er niet iemand is die 'm zou willen adopteren.

Reactie van Mieke V. op 4 Maart 2017 op 16.10

Ingrid, ik probeer weer een privébericht te sturen naar je, maar ik krijg 't deze keer met geen mogelijkheid verzonden. Snap er niks van. Heb je misschien een "gewoon" emailadres voor me?

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

WORD OOK SPONSOR!

_______________

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden