Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste Nederlanders,

Ik ben op dit moment bezig ben met een flat huren samen met mijn vriendin in Lyon. Haar ouder staan garant voor haar omdat zij nog een student is. Nu ben ik op dit moment technisch gezien nog een student, wij hoorde dat het een voordeel is om een student te zijn met huren. Alleen nu loop ik tegen het probleem aan dat de garantie van mijn ouder lastiger is. Omdat ik geen franse burger ben(mijn ouders ook niet). Kan iemand mij aub helpen? Ik kan zelf amper (niet voldoende voor dit onderwerp) Frans praten om hier goed achter te komen (en de fransen spreken geen engels). Ik zal over ongeveer 1 maand afgestudeerd zijn en mijn geluk in de banen markt gaan beproeven in Frankrijk (Lyon). Ik ga ook mijn Frans verbeteren;). Nu hebben wij een appartement op het oog, om meer kans te maken schijnt het beter te zijn als je beide ouders hebt die garant staan voor je mocht je het geld niet kunnen opbrengen(ik heb geld genoeg voor een jaar huur maar ja). Kan een van jullie hier meer licht in schijnen. Mijn vriendin zit de hele dag op haar werk en kan mij hier niet voldoende mee helpen! Ik wil hier graag wonen maar het lijkt door regeltjes redelijk onmogelijk gemaakt te worden. Help!!

Mvg

Jasper

Weergaven: 470

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20141107, Rhône-Alpes, Woningen Algemeen

Reactie van Françoise R. op 7 November 2014 op 19.04

Ik weet niet of ik jullie kan helpen maar ik wil het wel proberen, ben franstalig, gelieve contact opnemen via e-mail adres frar01@orange.fr

Reactie van leroux op 7 November 2014 op 19.15

misschien accepteren ze een "caution bancaire" - neem contact met je bank of dit mogeliijk is (werd gedaan - jaren geleden) -

Reactie van Jasper Koster op 8 November 2014 op 13.22

Ik begrijp dat ze een garantie willen. Ik heb genoeg geld gespaard dus ja daar zal het niet aan liggen. Mijn vriendin woont nu en werkt in Lyon. Ik wil hier werk vinden maar dat is niet makkelijk als je niet veel frans spreekt. Maar als student(erasmus) kan je hier ook gewoon flats huren. Maar als ik het begrijp is het enige wat ik kan doen bank garantie in nederland aanvragen of franse bankrekening open en een berg met geld erop zetten en dan daar bankgarantie bij aanvragen?

Reactie van frank op 8 November 2014 op 17.57

Je kunt het altijd aan de verhuurder vragen wat hij ok vindt als garantie, ik heb daar geen ervaring mee (ik had al een vaste baan toen ik hier kwam). Dat is iemand die meetekent,waar de verhuurder verhaal gaat halen als de huur niet betaald wordt. Ik weet niet of dat ook kan door bijv jouw ouders, of dat zo'n verhuurder het dan allemaal maar veel gedoe begint te vinden (verweggiestan).

Maar je vriendin heeft hier werk begrijp ik en jullie willen gaan samenwonen? Is haar contract niet voldoende voor de verhuurder? Of haar ouders die garant staan voor jullie beiden?

Ik wil je zeker niet ontmoedigen, maar het zal niet makkelijk gaan worden. Je spreekt de taal niet en heb geen of weing werkervaring. Ik snap dat je bij je vriendin wilt zijn maar is het niet een idee om een jaar in NL te gaan werken (en dus ervaring op te doen) èn je Frans goed op te poetsen? Zoek evt een internationaal bedrijf.

Success.

Reactie van Lena op 8 November 2014 op 18.11

Misschien kan je vriendin een halve dag vrij nemen (of een paar uur) en eens gaan informeren bij de verhuurder.. Ik begrijp dat zij Française is en als zij het ook erg graag wil lijkt me dat het beste. Dan weet je tenminste zeker of  je een kans maakt, òf dat het huurcontract alleen op haar naam gezet kan worden, òf je spaarrekening geaccepteerd wordt als garantie. Dan maakt jouw niveau van het Frans ook niet uit. Hiernaast zou je ook vast kunnen beginnen met solliciteren, als je toch al over een maand afgestudeerd bent. Wie weet staan de zaken er dan ineens heel anders voor? Veel succes en geluk gewenst in ieder geval! Groet, Lena.

Reactie van frank op 8 November 2014 op 18.21
Ik zie net dit:
http://www.vacaturedirect.nl/marketing-vacatures/communicatie/count...
maar ik weet niet of je affiniteit met marketing hebt...
Reactie van Margje Sekkal op 9 November 2014 op 10.24

Hallo,

heeft je vriendin familie of vrienden die garant voor je kunnen staan? Dat wordt ook geaccepteerd, zover ik weet.

Reactie van Jasper Koster op 10 November 2014 op 11.45

Frank, nederland isionderdaad handiger maar de economie ligt overal op zijn gat, al mijn klasgenoten doen of mbo werk(hetgeen dat ik al 2 voor mijn hbo heb gedaan of ze zitten werkloos thuis. een paar hebben echt een baan op niveau en dan een waar ze een heel stuk voor moeten rijden. Dus dan kies ik liever mijn geluk in Frankrijk. MIjn back up plan is bij de ANWB in de lente. Daar is het niveau Frans redelijk laag en hopen op een goede deal. En frank is die functie in Lyon? Want ik ben namelijk net afgestudeerd op communicatie (scriptie) en bedrijfskunde. En Lena, ik en mijn vriendin willen vooral een aantrekkelijker huurder worden in de ogen van de verhuurder. Ze heeft een tijdelijk contract dus dat is niet het lekkerste in Frankrijk begrijp ik. We willen gewoon een flat en worden anders door mensen met betere papieren voorbij gegaan. En ja ik wil mijn frans ook redelijk gaan op poetsen door in het land veel te doen en een bijles leraar te nemen. Als jullie nog een goed adres weten zou dat fijn zijn. Alvast bedankt jullie allemaal voor jullie help:)

Reactie van Jasper Koster op 10 November 2014 op 11.50

Margje kan het dan zijn dat haar ouders en voor mij en voor haar garant staan? Weet niet of haar andere familie dat voor mij zou willen doen, maar als ik het niet vraag weet ik het niet. En moet ook nog CAF aanvragen volgens mij, of dat we dat samen krijgen zodat we meer steun krijgen. Maar mijn vorige huur was bij universiteit van Glasgow en dat was allemaal goed geregeld. Dat is alleen een ander verhaal. En ja ik ga solliciteren, maar een baan vinden is denk gewoon wachten en hopen ja. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden