WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Werk vinden in Lyon (ik spreek niet voldoende frans)

Beste Nederlanders(.fr),

Ik ga verhuizen naar Lyon in het midden van oktober voor ongeveer een jaar om bij mijn vriendin te zijn en daar frans te leren. Nu loop ik tegen het probleem aan dat in Lyon veel banen Frans of een combinatie van frans en engels dient te worden gesproken, ik spreek een beetje frans Als ik arriveer in Lyon zal ik in het bezit zijn van een bachelor of business administration(bedrijfskunde). Ik hoop dat er werk te vinden zal zijn maar ik begrijp dat het lastig wordt. Mijn vraag is hier is wat de mogelijkheden zijn voor werk. van simpel werken zoals schoonmaken of toch iets op mijn niveau. Wie kan mij verder helpen met hiermee. 

Hopend op jullie expertise in het leven en wonen in Frankrijk.

Met vriendelijke groet,

Jasper Koster

Weergaven: 1371

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20140827, Clubs, , Gevraagd", Rhône-Alpes, Werk

Reactie van Lena op 27 Augustus 2014 op 19.56

Hoi Jasper, ja het is meestal een combinatie van Engels èn Frans. Ik zag er zo gauw niets tussen met alleen Engels op  indeed.fr maar hou  die zoeksite wel in de gaten. Voer bijv. zoektermen in als English en een engelse vakterm op het gebied van je studie. Verder kun je een oproep doen op het forum survive france network wie weet hebben de Engelsen in de regio daar een gouden tip voor je? Succes en groet, Lena.

Reactie van Yvonne -Tarn op 27 Augustus 2014 op 19.59

Neems eens  contact op met het steunpunt van de ANWB in Lyon, wie weet hebben zij nog mensen nodig. Succes.

Reactie van Lissi ten Pas op 27 Augustus 2014 op 20.23
Hoi Jasper, ik heb een half jaar in Lyon gestudeerd en er is een Facebook pagina " Erasmus and international students in Lyon" en "bon plans Lyon" waar ik zo nu en dan wel baantjes voorbij zag komen. Daarnaast kan je ook irish pubs of andere horeca proberen waar Engels gesproken wordt! Ik denk trouwens dat je ook best wel wat bedrijven hebt waar je Engels als hoofdtaal hebt, misschien zelfs Nederlands (Google op Nederlandse bedrijven in Lyon). Wees creatief zou ik zeggen! Succes in Lyon, het is echt een super stad.
Reactie van Sander op 27 Augustus 2014 op 21.38

hi jasper,

telemarketing werken zelfs in het nederlands en andere niet Franse talen vanuit Frankrijk.

Ik kan je contacten in Parijs geven,maar in Lyon vast ook die activiteit www.pagesjaunes.fr

Stuur me een mail  hollandais92@live.fr dan stuur in je contacten en wat algemene links.

Dit soort werk kan je ook vauit homeoffice doen.

Immers met een telfefoonverbinding "via internet" of glasvezel, kan je gratis bellen oa binnen Europa.

Succes

Reactie van Petra op 27 Augustus 2014 op 23.38

Spreek je toevallig Duits ?

Reactie van Jasper Koster op 28 Augustus 2014 op 11.10

Iedereen alvast bedankt

Ja indeed was mij al gegeven door de franse kamer van koophandel toen ik in lyon was.(ik ga inderdaad zoeken daar op)

Voor de anwb moet je minimaal een garage kunnen bellen en alles in het frans kunnen regelen. Ik hoop daar deze lente te kunnen werken als mijn frans niveau hoger is. Op dit moment kan ik eten bestellen en lichtelijk de weg vragen. 

Dankje wel lissi ik ga ze meteen toevoegen:) Bedrijven die volgens wiki(google) bekend zijn voor hun engelse taal zijn euronews, interpol en sanofi pasteur. Die laatste werkte mijn vriendin bij als stage en die zei dat het vooral hoog universitair is: ik doe hogeschool. Ik ga het wel proberen maar dan moeten ze net wat hebben van een lagere niveau. Het probleem is dat ik maar 2 jaar boekhoudwerk gedaan heb en voor mijn huidige opleiding zal dat niet echt als werk ervaring mee tellen. Verder zat ik zelf ook al te denken aan irish pub en hotels, alleen twijfel ik of dat werkt. Denk dat bij het vliegveld de meeste kans heb. Daar zit ook een NH hotel dus misschien is dat een optie.

Sander de mail is onderweg:)

Petra: ik spreek helaas niet voldoende duits, maar wel beter dan frans op het moment:)

Reactie van Diana Bouwkamp op 28 Augustus 2014 op 17.04

Hoi Jasper,

EA  games zit ook ik Lyon, die zoeken ook soms Nederlandstaligen.

Succes!

Reactie van Jasper Koster op 29 Augustus 2014 op 0.43

Ja ik zag vorige keer een nederlands sprekende manager. Laten we maar hopen dat ze een functie lager zoeken:), bedankt:)

Reactie van Lena op 30 Augustus 2014 op 14.58

Hoi Jasper, Ik kwam weer wat tegen en met jouw oproep in herinnering even verder gezocht: École de Commerce de Lyon is looking for native english speakers to teach different subjects in english, such as :

Mathematics
Statistics
Economics
Law
HR management
Marketing
Digital Marketing (SEO, SEA, Data)
Accounting and Financial Analysis
Communication
Webdesign
Entrepreneurship
Information Technology Management
Logistics
Ethics and sustainability
Entrepreneurship

Ideally, you should have a masters degree in your subject, or else a vast experience.

We are not looking for english teachers at the moment, but we'll still be happy to have your cv just in case.

Here is our website : http://lyon-business-school.com

You can apply here : p.scholten@eclyon.fr

Regards,

Peter
http://fr.linkedin.com/pub/peter-scholten/6b/6b2/2b8/

Het komt van het Internations.org netwerk, afdeling Lyon. Dus daar kun je ook een oproepje plaatsen. De plaatser van deze advertentie heeft wel een héél Nederlandse naam, dus leg in ieder geval contact zou ik zeggen! Succes, Lena.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...