NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Ik woon alweer ruim drie jaar in Parijs en binnenkort loopt de huurtermijn van 1,5 jaar af van mijn huidige appartement, zodoende ben ik op zoek naar een ander appartement.

Richtlijn: 2 pièces, 30m2 of meer, ongemeubileerd, max. huur 1.300 euro pm inclusief. Liefst voor de duur van een jaar of langer.

Ik werk als intendant beeldende kunst voor de Nederlandse Ambassade in Parijs. Tevens ben ik werkzaam als tentoonstellingsmaker (o.a. Museum Het Valkhof, Nijmegen, Museum Arnhem) en kunstcriticus voor Nederlandse en Belgische kunsttijdschriften zoals Museumtijdschrift, See All This en H ART. Meer info en beeld is te vinden op mijn website. www.nandajanssen.nl

Aangezien ik als zelfstandige werk (zzp-er) en het merendeel van mijn cliënten Nederlands zijn betaal ik belasting in Nederland. Zodoende heb ik geen Franse documenten, wel kan ik mijn solvabiliteit aantonen via andere (Nederlandse) documenten.

Alle tips zijn welkom! Dank voor uw hulp! 

Wie bijvoorbeeld een goede makelaar weet voor mij(n situatie), ben ik eeuwig dankbaar!
style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-1033432903517354"
data-ad-slot="6582582817">

Weergaven: 301

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20190203, Parijs, Woningen Gevraagd

Reactie van Nelleke op 4 Februari 2019 op 13.01
Tien jaar geleden bevond ik me zowat in dezelfde situatie, en heb toen uit pure ellende uiteindelijk wat gekocht in Parijs mbv een 'courtier'. Misschien het overwegen waard, ook al is het wellicht niet waar je voorkeur naar uitgaat ....
Reactie van Jeannette op 4 Februari 2019 op 15.31

Maar waarom betaal je niet gewoon belasting in je woonland (Frankrijk)? Of je klanten in Nederland wonen of waar dan ook in de wereld maakt toch niet uit? Waar sta je dan ingeschreven? Ik heb als zelfstandige ook Nederlandse klanten maar ik betaal over de inkomsten gewoon sociale lasten en belasting in Frankrijk.

Of heb je daar misschien een bewuste reden voor?

Reactie van Nanda Janssen op 4 Februari 2019 op 15.34
Dag Jeannette, bedankt voor je reactie. Ik betaal belasting in NL. Ik zit in een transitieperiode. Heb nog niet besloten waar me definitief te vestigen, hangt van verschillende elementen af.
Reactie van Nanda Janssen op 4 Februari 2019 op 16.45
Bedankt voor je reactie Nelleke, ik vrees echter dat een appartement kopen in Parijs voor mij een brug te ver is!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0