Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

 

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Ik heb mijn rijbewijs ontvangen, na bijna 13 maanden!!

I GOT IT!!

Ik heb de mede forumleden beloofd om hen op de hoogte te houden over de rijbewijsperikelen.

Ik heb mijn rijbewijs op 12 november ontvangen. Na bijna 13 maanden!!

Wat is daaraan voorafgegaan:

In oktober 2018 hebben mijn man en ik, ieder afzonderlijk, en aangetekend de formulieren met onderliggende stukken gestuurd naar ANTS.

In februari 2019 ontvangen wij beiden het attestation de depot geldig tot 12 oktober 2019.

We sturen de Nederlandse rijbewijzen (nog geldig tot 19 augustus 2019) op naar ANTS.

Mijn man krijgt zijn rijbewijs op 21 mei 2019. Ik niet.

Desgevraagd laat  ANTS me op 31 mei weten dat de aanmaak van het rijbewijs is gestopt. 'Il faut patienter',  'c 'est dans la service technique'.  Advies: een briefje schrijven met verzoek om de aanmaak van het rijbewijs opnieuw te laten starten. Doe ik. 

Vakantieperiode breekt aan.

Op 3 september weer een mailtje naar ANTS met de vraag of de aanmaak van het rijbewijs al is opgestart? De dag erna adviseert ANTS me om een nieuw CERFA formulier, voorzien van een pasfoto niet ouder dan 6 maanden, naar het NUMEN in Tours te sturen. Dat doe ik aangetekend. Had ik niet moeten doen, want een ROBOT die daar de post opent schuift alle aangetekende stukken terzijde, zo hoor ik later. 

Op 2 oktober een brandmailtje naar ANTS. Immers het attestation is tot 12 oktober geldig!!

Advies van ANTS: opnieuw een CERFA formulier invullen, en voorzien van een recente pasfoto opsturen naar CTN in Tours.  Doe ik. Radiostilte. 

Dan krijg ik van mede forumleden het advies om een afgevaardigde van de Défenseur des Droits in te schakelen. Dat doe ik. Ik zend deze een mail. Ik stuur ook een mailtje naar onze Ambassade in Parijs. Van een uiterst  meelevende mevrouw krijg ik als antwoord 'dat de Ambassade niets kan doen. Het probleem is bekend'. 

Enkele dagen later krijg ik van ANTS het bericht dat ik me gewend heb tot het Centre de Contact Citoyens'. Er is geconstateerd dat er een anomalie is waardoor aanvullende technische handelingen nodig zijn. Maar zo wordt me verzekerd  ze zullen alles in het werk stellen om het probleem op te lossen'.Het zal wel!

Dan toch maar op 5 november een bezoek aan de Préfecture in Carcassonne. Een uiterst onwelwillende mevrouw vertelt me 'dat zij er niet meer voor zijn, ik moet geduld hebben'! Ze geeft me een formulier mee waarin staat dat de stukken naar de Politie in Parijs moeten worden gezonden! Ze vergeet er alleen bij te zeggen dat dit alleen geldt voor mensen die in Parijs of omgeving wonen!

Weer gebeld naar ANTS. En het wonder geschiedt. Ik krijg als boodschap mee dat 'le titre est en production depuis le 5 novembre'.  

En ja, op 12 november brengt de factrice het felbegeerde rijbewijs, met als uitgiftedatum : 28 maart 2019. Dezelfde datum als van mijn man!!

Ik wil alle mede forumleden die me geweldig gesteund en geholpen hebben van HARTE BEDANKEN.

Weergaven: 1006

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20191113, Overheid, Vervoer

Reactie van Henk Rientjes op 13 November 2019 op 19.14

ja je laten wachten op iets zijn ze erg goed hier in Fr volgens mij gaan ze s,morgens van huis en in de auto zitten ze te bedenken wat ze die dag niet gaan doen.

Vrienden van ons hebben brand gehad de schuldige is bekend het was de elektrici cv die was verkeerd aangesloten door de monteur .

Zijn verzekering heeft de fout toe gegeven ,maar ze wachten inmiddels al een jaar en er gebeurd niets

Reactie van Janny O. op 13 November 2019 op 19.49

Gefeliciteerd, wij wachten nog maar even. Ik neem aan dat je eigenlijk ook geen idee hebt wat uiteindelijk er voor gezorgd heeft dat je je rijbewijs nu hebt.

Reactie van particulier op 13 November 2019 op 20.18

Dag Janny.

Ik denk toch de mail aan de Défenseur  des Droits. Enige tijd daarna kreeg ik het bericht van ANTS dat er een anomalie was geconstateerd, en dat ze hun best doen ..... etc.

De mailtjes aan ANTS hebben niet veel opgeleverd. Alleen, stuur een nieuw CERFA formulier met een nieuwe foto. Dat tot 2x toe. Steeds een ander adres.

Ik neem aan dat ANTS wel hun best doet, maar dat ze ook niet veel kunnen. Het zit bij de Service Technique.

Ik blijf het vreemd vinden dat op de rijbewijzen van zowel mijn man als van mij dezelfde  uitgifte datum staat. 

Ik heb nooit gehoord wat 'de erreur ' nu was. Dan kun je daaraan iets doen.

Janny, sterkte en bedankt voor je hulp.

Reactie van Arkenbout Bastiaan. op 14 November 2019 op 8.18

879 dagen dat heeft nog niemand gehaald. Hekaas ik wel, 

van Harte  

Reactie van Kees op 14 November 2019 op 9.54
Ik zou een brief sturen naar de manager van die dame in Carcassonne en daarin uiteenzetten wat er gebeurt is en eisen dat die dame ontslagen of uit haar functie ontheven wordt aangezien volstrekt incompetent is zoals uit haar advies is gebleken.
Fransen/ambtenaren blijken de gewoonte te hebben de oorzaak van problemen in stand te houden en de gevolgen daarvan weer terug te leggen bij de klant/burger die zij moeten bedienen ipv zelf het probleem aan te passen en de processen te optimaliseren.
Fransen lijken te bevriezen wanneer processen niet goed werken en niet in staat te zijn creatief en out of the box oplossingen te bedenken teneinde alsnog het beoogde resultaat te behalen. Klantgerichtheid wanneer processen stokken mondt uit in een fatalistische passieve houding, we kunnen er niets aan doen, sluit u maar gewoon achter aan....
vandaar dat Frankrijk een moloch aan ambtenaren heeft niet of nauwelijks gemotiveerd om haar eigen processen te vereenvoudigen of optimaliseren want dat betekent jezelf redundant maken.
Reactie van edith janzen op 14 November 2019 op 10.44

Ik ben al heel lang benieuwd naar het verdienmodel hiervan. En groot geheim, dus. Voor zover ik weet hebben de fransen zelf dezelfde problemen. Dus vreemdelingen pesten kan het niet zijn, het bekende anti europa gedrag dus. We horen het nog wel. Overigens de problemen op technisch falen schuiven, is de variant van De Computer heeft het gedaan. Achter comupters zitten doorgaans mensen die ze bedienen, dus de schuld op DeComputer gooien, gaat niet meer op. Aanwezigheid van bugs in je systeem is helemaal niet te controleren, dus dat wordt dan de smoes. Het wachten is op een soort parlementaire enquete, komen we wellicht te weten wat het verdienmodel nou was. Sterkte aan allen, die hier doorheenn moeten.

Reactie van Roel en Marjan op 14 November 2019 op 12.47

Goedemiddag,

Gefeliciteerd met het (eindelijk) verkrijgen van uw Franse rijbewijs en hartelijk bedankt voor uw up date. Ik ben blij te horen dat er in ieder geval wel nog af en toe rijbewijzen verstrekt worden!

Eind januari van dit jaar heb ik alle papieren opgestuurd naar Nantes, op 23 april ontving ik het attestation en dit is dus geldig tot 23 december (tot zover niets te klagen). Maar, zoals jullie allemaal weten mag je met dit attestation alleen in Frankrijk rijden, en je raad het al, ik moet naar Nederland!

Ik probeer nu al 3 weken dagelijks het volgende nummer te bellen: 02 55 58 49 00 en te mailen naar cert-pc-epe-44-usagersEPE@interieur.gouv.fr maar ik krijg geen antwoord op mijn mail en op het telefoonnummer wordt niet opgenomen. 

Heeft u, of iemand anders op dit forum, wellicht een ander nummer of email adres waarop ik het kan proberen. En heeft u voor mij wellicht het email adres van de Défenseur des Droits die u heeft ingeschakeld. Hoewel u schrijft dat u niet zeker weet wat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat u het rijbewijs ontvangen heeft, wellicht was het dus toch inderdaad het mailtje naar de Défenseur des Droits.

Hartelijk bedankt voor uw reactie(s).

Reactie van particulier op 14 November 2019 op 13.06

Dag Roel en Marjan,

We hebben hetzelfde meegemaakt. We moesten begin mei dringend naar Nederland met de auto. Maar met het Attestation mag je niet buiten Frankrijk en Outre-Mer rijden. Wij hebben toen tot Lille gereden en zijn daar door een vriend met auto opgehaald, en later weer naar Lille teruggebracht!! 

Wat de mailtjes betreft: het is nagenoeg altijd hetzelfde antwoord. Er is een 'erreur', of 'de naam was niet leesbaar'. Ik heb ook mailtjes gestuurd naar: ants-pc-usager@interieur.gouv.fr .  Daarvan heb ik wel reactie ontvangen. 

Een lieve goed Franssprekende vriendin heeft soms wel meer dan 1 uur aan de lijn gehangen voordat ze iemand te spreken kreeg. Steeds maar weer  op verschillende tijdstippen proberen.  Het nummer is m.i. goed.

Wat betreft de Défenseur des Droits. Google even op Défenseur des Droits, en typ dan je woonplaats of dichtst bijgelegen woonplaats in. Er zijn ongeveer 500 afgevaardigden van de Défenseur des Droits verspreid over heel Frankrijk.  Het adres is dan makkelijk te vinden.

Sterkte ( ik weet hoe het voelt) en succes.

Reactie van Janny O. op 14 November 2019 op 13.39

Roel en Marjan,

De mevrouw van de Defenseur des Droits heeft, zoals ze vaak, nooit op onze mail gereageerd. De hebben bijna gelijktijdig een afspraak gemaakt en zijn toen goed geholpen. Of het bij ons wat gaat helpen, we laten het weten zodra er beweging is. En mailen en bellen met Nantes, je kunt het proberen, maar wij hebben één keer reactie gekregen, zoals @particulier schreef, nietszeggend. Binnen 3-4 maanden zou manlief zijn Franse rijbewijs hebben. We zijn 7 maanden verder....

Reactie van Fons de Wit op 21 November 2019 op 17.46

Et oui, ook ik heb mijn Franse rijbewijs binnen. Na een klein half jaartje, dus het kan best wel "snel". Nog geen maand na de mail die ik kreeg van Nantes (CERT), dat de aanvraag was goedgekeurd en dat het rijbewijs geproduceerd zou gaan worden (door de ANTS compleet met het nummer van de ANTS 3400 en ook nog een NEPH nummer dat ik moest geven bij contact met de ANTS). Ik heb afgewacht en vooral geen contact gezocht. Slapende honden en zo.. En vandaag, drie weken verder, komt de facteur met een lettre expert! Ik mag tot 2034 rijden met mijn Franse Europese rijbewijs. Mijn oude Nederlandse zou 9 december vervallen dus ik kan nu gelukkig met een gerust hart naar Nederland met de Kerst. Wie heeft er overigens ervaring mee, dat de attestation niet in Nederland zou gelden? Ik heb dat tot nog toe alleen in enkele berichtjes hier op de site gelezen. Op het hele ding zelf is dat met geen woord terug te vinden. Is daar niet wat aan te doen door het Nederlandse consulaat?? Onnozele vraag misschien, maar als de Franse instanties een attestation kunnen afgeven, zou dan het consulaat niet gemachtigd zijn de geldigheid van dat ding in Nederland te garanderen?  Verder hoor ik om me heen dat ook Franse inwoners van Frankrijk de nodige vertragingen hebben bij het verkrijgen van hun rijbewijs. Volgens de media heeft het te maken met vertragingen vanwege het grote aantal frauduleuze aanvragen (waarbij geprobeerd wordt een vals rijbewijs om te ruilen). Ik heb dus, denk ik, gewoon een heleboel geluk gehad!!  Nu de wachtenden nog….

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden