NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Hallo,

sommigen van jullie kennen me inmiddels wel. Ik heb een autistische zoon van 10 met verstandelijke beperking. Ik heb hierdoor al 10 jaar niet meer gewerkt. Zoals elk jaar heb ik een AEEH ( allocation education enfant handicapé) aangevraagd. Deze bestaat uit twee delen. Een deel tiers personne ( hoeveel uur ze inschatten dat hij hulp van een volwassene nodig heeft om een deel inkomensverlies vannde niet werkende ouder op te vangen)dit komt neer op ongeveer 3,5 euro per uur met een max van 35 uur( voltijd baan)en een deel onkosten voor therapie. Vorig jaar had ik ruim 1100 euro per maand aan onkosten en een tiers personne van 100 procent. Hiervoor kreeg ik een aeeh van ongeveer 850 euro. Natuurlijk niet genoeg om alle therapie te kunnen betalen laat staan mijn salarisvetlies te compenseren, maar gelukkig heeft mijn man een goede baan en kunnen we ons prima redden.

Dit jaar weer een aanvraag ingediend met de wens om het aantal uren begeleiding in huis wat uit te breiden. Maar er is wat verandert sinds vorige aanvraag. Mijn zoon gaat in plaats van 3 dagdelen nu 4 dagdelen naar school. Waardoor we in een andere categorie vallen. En de tiers personne van 100 procent is nu ineens nog maar 50 procent. Ze vinden dat ik 50 procent kan werken. Nu is t onmogelijk om met zijn schoolplanning een reguliere baan te vinden. Ik kan drie ochtenden werken maar moet wel om 12 uur thuis zijn om mijn zoon op te vangen. En 1 middag vanaf half 2 maar dan moet ik om 16.30 ook weer thuis kunnen zijn. Bovendien heb ik geen opvangmogelijkheid tijdens de schoolvakanties. Wat er nogal wat zijn in Frankrijk. Ik verlies dus een flink bedrag in de maand maar heb geen idee hoe ik dit zelf kan verdienen. Immers zit hier geen werknemer op te wachten.

Misschien heeft hier iemand een idee voor thuiswerk. Zodat ik zelf de tijd kan indelen. Mijn toekomstdroom is een traiteursbedrijfje op te starten misschien zelfs ooit eens met gehandicapten maar daar heb ik nu nog te weinig tijd voor.

Voor nu zoek ik iets dat minder tijd kost en dat ik vanuit huis zou kunnen doen. Alle ideeen zijn welkom. 

Weergaven: 1423

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180814, Werk Gevraagd

Reactie van Sequoia op 14 Augustus 2018 op 16.25

Zijn zoveel dingen te bedenken, maar wat wil je zelf graag doen? Je zou kunnen gaan poetsen bij mensen, tuinonderhoud, schilderwerk, een webshop beginnen, in de bloemen of planten gaan, en heb je wel eens gedacht over avondwerk... in de horeca bijvoorbeeld, 500 euro in de maand kun je met 2 avonden per week ook verdienen, mits je een beetje gunstig woont..

Reactie van Danielle op 14 Augustus 2018 op 16.57
Dag Natasja,
Je toekomstdroom is erg leuk en ik hoop dat je het ooit zal realiseren! En waarom zou je niet een beetje ermee beginnen als ‘thuiskok’ ? Je zou b.v. een soort kleine cateringservice kunnen beginnen :hapjes maken en hiermee apéritifs en highthea’s verzorhen ? Hangt af natuurlijk in welke omgeving je woont en of potemtiele klandizie aanwezig is. Was maar zo een idee, ik wens je sterkte en succès !
Reactie van JoJo op 14 Augustus 2018 op 17.44
Hoi Natascha,
Op papier klinkt het allemaal zo logisch, alleen snappen ze bij de instanties niet hoe het in de praktijk werkt. Ik sluit me bij Danielle aan. Hoe goed ben je in het bakken van bv taarten? Dan bedoel ik niet gewoon een appeltaart (kan ook natuurlijk) maar meer bijzondere taarten zoals een bruiloftstaart en bijzondere (minder) verjaardagstaarten en je kunt het zelf nog wel verzinnen. Je kunt "eenvoudig" rekening houden met specifieke allergieën en wensen. Je kunt in je omgeving voorzichtig polsen waar mensen behoefte aan hebben. Ik roep nu wel taarten maar als daar geen behoefte aan is werkt het niet. Sterkte en succes.
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 14 Augustus 2018 op 21.30

.
Dag Natascha,
Praktische steun kan ik je niet geven, daarom ook maar een idee, voor wat het waard is.
Een dag opvang voor kinderen met autisme.
Je hebt meer ervaring dan wie dan ook op dat gebied.
Ik hoop dat één van de ideeën je een duwtje in de rug geeft.

Boudewijn

Reactie van Natascha Terpstra op 15 Augustus 2018 op 8.44

Best een hoop goede ideeen. Schoonmaakwerk bij mensen thuis zie ik niet zo zitten. Ik vind t al geen pretje om mijn eigen keet schoon te houden. Tenzij het echt moet natuurlijk. Dan doe ik alles wel. Heb vroeger veel schoonmaakwerk gedaan om mijn studie te kunnen betalen. Nu het niet echt hoeft zoek ik eerder iets waar ik ook voldoening uit haal, zodat ik het ook makkelijker op de lange termijn vol kan houden naast het zorgen voor mijn kind.   “Zwaar” lichamelijk werk zie ik ook minder zitten omdat ik een heel slechte rug heb. Uiteraard heb ik zelf ook al nagedacht over een klein traiteurs bedrijfje of iets dergelijks maar daarvoor denk ik dat ik nu nog te weinig tijd beschikbaar heb om daar iets van te maken. Ik ben me wel aan het verdiepen in wat ik daarvoor nodig heb en welke papieren daarvoor nodig zijn. Maar dat is voor later als ik wat meer armslag heb. Taarten zal het zeker niet worden want ik ben niet goed in patisserie. Ik denk dat mijn kracht eerder ligt in het maken van hapjes. En daar wil ik ook zeker wat mee proberen te gaan doen. Ik krijg regelmatig opmerkingen zoals wanneer open je je restaurant. Dit is zo lekker dat zou je moeten verkopen. Egostrelend natuurlijk. Maar een bedrijf opzetten kost denk ik heel veel tijd. En die tijd heb ik nu nog niet. Maar wie weet in de toekomst. En het zou fantastisch zijn als ik het zou kunnen combineren met autisten of andere handicaps. S avonds werken zal nu nog wat lastig zijn. Ik heb pas na 21.00 uur mijn handen vrij. En ik moet er doordeweeks om 6.15 uit voor de school. Door de files in de ochtend wordt hij heel vroeg opgehaald. Vaak lig ik tussen 22.00 en 22.30 uitgeteld in bed. Ik heb wel nagedacht over een webshop maar eigenlijk geen idee wat ik dan zou kunnen verkopen via internet. 

Reactie van Theodora Besse op 15 Augustus 2018 op 9.16


Fijn voor je Natascha, dat je zoon nu zo vaak naar school kan!

Je zou voorlopig eventueel een handeltje bij je thuis kunnen beginnen in tweedehands (kinder)kleding en eventueel speelgoed. Een micro-entreprise opzetten is vrij eenvoudig en kent een simpele  boekhouding. Het is zomaar een ideetje, dat ik voor mezelf bedacht voordat ik m'n chambre d'hôte d'étape begon. "In- en verkoop van tweedehands (kinder)kleding en speelgoed".

Het zal even duren eer het geld oplevert, tot je naamsbekendheid hebt verworven. Maar het lijkt me leuk om mensen (kinderen) thuis te ontvangen en te kleden of om nieuwe (nouveau) kleding en eventueel speelgoed binnen te krijgen en te verzorgen. De openingstijden kun je zelf bepalen.

Succes met je plannen!

Reactie van Sequoia op 15 Augustus 2018 op 9.28

Misschien nog handig om te vermelden wat je opleiding is of waar je passie ligt. Zie dat je in de buurt van Parijs woont, dan moet het toch wel goed mogelijk zijn om iets in de (exclusieve) hapjes te gaan doen.. en daar kan een webshop of site je dan heel mooi mee helpen, als je zelf niet veel tijd hebt om de boer op te gaan en reclame te maken.

Niches in de Franse markt zijn volgens mij ook nog de seizoensboeketten, bied ze aan als abonnement en met 15 klanten heb je ook je 500 euro, een mooi voorbeeld hier... klikkerdeklik

En de microgroentes, ideaal voor mensen die met weinig tijd en ruimte een mooie bijverdienste (of een riant inkomen) willen realiseren.. In de buurt van Parijs, met al zijn toprestaurants, lijkt mij dit een superproduct en je kunt er mee bezig zijn in je eigen tijd.. voorbeeld...klikkerdeklik

Kortom, in de buurt van Parijs kun je met een beetje fantasie, en wat doorzetten, echt wel een inkomen genereren!

Succes en een fijne dag

Reactie van marcelle op 15 Augustus 2018 op 10.06
Hallo Natascha,
misschien is het handig aan te geven hoeveel tijd je per dag beschikbaar bent voor thuiswerk en eventueel op welke momenten. Er zijn ook marketing acties (telefoneren, mailing, ...) die van huis uit gedaan kunnen worden. Succes !
Reactie van Natascha Terpstra op 15 Augustus 2018 op 10.40

Ik dacht dat ik opgeschreven had welke tijden ik heb. Drie ochtenden tot 12 uur ( maandag donderdag vrijdag) en 1 middag tussen 13.30 en 16.30 ( dinsdag). Uitgezonderd de schoolvakanties. 

Reactie van Natascha Terpstra op 15 Augustus 2018 op 10.43

Voor bloemen kweken heb ik niet de ruimte, maar die microgroenten is best een goed idee. Weet alleen even niet hoe ik dan klanten daarvoor kan vinden. Gewoon aan restaurants vragen? 

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

ZOEK IN ONZE ZUSTERSITE

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0