WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo,

Iv.m. een stage in de franse keuken, moet ik me inschrijven bij de 'pole d'emploi'. Ik doe dat via internet en ze vragen o.a. of mijn laatste fiscaal jaar in het buitenland was. (dat was NL) en per wanneer ik van residentie veranderd ben. Als ik daar een datum invul verandert er dan iets voor mijn inschrijving in Nederland fiscaal gezien? Ik ben n.l.  zzp-er, nog  in Nederland geregistreerd. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? En wat betekent het als ik fiscaal in Frankrijk woon, moet ik dan vanzelfsprekend allerlei belasting gaan betalen? Ik woon sinds maart samen met een fransman, maar officieel sta ik nog in NL ingeschreven.

groeten,
Sabine

Weergaven: 441

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20111115, Geldzaken, Overheid, Werk Algemeen

Reactie van leroux op 15 November 2011 op 17.44

je hebt recht op "chomage" als je een fransman bent gevolgd

Reactie van Sabine van den Bergh op 15 November 2011 op 18.53

we wonen al een tijdje samen, maar ik wil geen chomage, ik wil juist werkervaring opdoen.

Reactie van Wim van Teeffelen op 16 November 2011 op 7.53

Je kunt maar in één land belasting[plichtig zijn (uitgezonderd voor onroerend goed): daar waar je sociale en maatschappelijke leven zich afspeelt. Als je in Frankrijk samenwoont en je schrijft je in  voor de pole emploi, dan kun je niet volhouden dat dat in Nederland is. De consequentie is: jezelf uitschrijven uit je Nederlandse gemeente en je Nederlandse bedrijfje verplaatsen Frankrijk (hoe dat moet hangt helemaal af van de manier waarop je het hebt georganiseerd in NL en wat je in Frankrijk wil gaan doen). Als je daarover meer info geeft, binnen dit forum or rechtstreeks per e-mail, kan ik dat uitleggen.

Wim

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...