Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Inspirerende ideeën gevraagd om nieuw leven in Parijs

Hallo Iedereen
Ik ben een ambtenaar op rust. Ik woon 'alleen' in Brussel. Verplichtingen of/en verbondenheden zijn er niet echt.   
Sinds enkele jaren zit ik met 'het gedacht' en met 'de goesting' te verhuizen naar Parijs.
Een totale andere omgeving.. waar ik vlug zou willen integreren met de belangstellingen en mogelijkheden die ik heb. Ik ben amateurmuzikant, heb toneel gespeeld, acts gespeeld, et cetera. Studie in muziek en filosofie is een verder gezette en geliefkoosde bezigheid.  

  

Een woonplaats is dan het eerste waar ik aan denkt. Dit veronderstelt een bepaalde plaats, een bepaalde omgeving, of in een bepaalde gemeenschap, een bepaalde woonvorm, etc. Ik ben er zeker van dat er woonplaatsen zijn midden in Parijs, die afwijken van de marktprijs. Zelfs buiten Parijs zullen er van mogelijkheden zijn. Ook ben ik er zeker van dat woonvormen van cohabitation met aangename buren bestaan.  Alleen weet ik nog niet waar.  
Wie kan me ideeën of/en tips geven ? (Alleen positieve reacties aubl die me inspireren of verder helpen.)
Vriendelijke Groeten,
Jean-Pierre J.

Weergaven: 838

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20150910, Parijs, Woningen Algemeen

Reactie van marielle op 20 April 2015 op 13.54

Jean-Pierre, je berichtje is een beetje vaag, vind ik . Je zou dus niet meer gaan werken in Parijs, begrijp ik. Maar graag een woonplek vinden in Parijs(of omgeving?) Weet dat het niet zo eenvoudig is om op een al wat oudere leeftijd naar Parijs te vertrekken. Als buitenstaander doet het leuk, aardig , lief, vriendelijk aan misschien, maar de realiteit is hard. Zeker in de stad Parijs zelf. Misschien zou je beter eerst wat aan een vriendelijke buitenkant kunnen gaan wonen en dan toch via de RER naar Parijs kunnen gaan voor de bezoeken. Dit is goed te doen. Maar welke buitenkant van Parijs, want er zijn er velen. Ik woon al heel wat jaren in de omgeving van Parijs, maar ouder worden kun je volgens mij beter in de omgeving van een leuke provinciestad doen dan in Parijs en omgeving. Wees wat duidelijker aub en schrijf wat je mogelijkheden zijn. Wat wil je wel, wat wil je niet. Vr gr. Mariëlle


Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 20 April 2015 op 21.36
Dag Jean-Pierre,

Gezien het beperkte aantal reakties is het toch een moeilijke vraag.
Als ik hem samenvat met: " Waar ga ik wonen in Parijs. " Zit ik dan goed?
Ik DENK dat veel afhangt van je financiële polsstok en je interesses. 

Bij dit antwoord moet je je bedenken dat ik niet in Parijs woon, dat ik Parijs eigenlijk nauwelijks ken.

Ik zou met regelmaat de TGV naar Parijs nemen 
en dan een hotelletje nemen in de buurt waar je een weekje gaat ronddwalen. 
Voor dat ronddwalen neem je de wandelingen van Ferry van der Vliet als uitgangspunt.
Zie: http://paris-fvdv.blogspot.fr

En dan loop je plotseling in een buurt waarvan je denkt, ja hier wil ik wel wonen.
En dan ga je nog eens naar die buurt en zoekt een onderkomen.

Mocht je het gaan doen, zet je dan hier weer een bericht neer?
"Wij Nederlanders.fr" vinden het leuk te horen hoe het afloopt.
Reactie van Godfried Muhlenberg op 21 April 2015 op 10.39
St Nom. Dan zit je al niet meer in een buitenwijk. Dan zit je in een dorp waar voornamelijk miljonairs wonen :)
Als oudere zou Ik eerder voor een plaats als Vichy kiezen ipv. Parijs.
Wat belangrijk is op oudere leeftijd, voorzieningen, lift, médische bijstand. Welke wijk, dat ligt voornamelijk aan je voorkeuren. Ben je een muséum bezoeker, of meer een theater mens, of hou je van wandelen in de natuur ?
Reactie van El Burro Català op 21 April 2015 op 16.13

Als ik ambtenaar op rust was en goesting had naar Parijs te verhuizen zou ik het wel weten! Gaan!  Inspiratie hoeft niemand je te geven: daar zorgt de stad zelf wel voor. Geniet ervan.

Reactie van marielle op 21 April 2015 op 17.55

Ik ben verbaasd dat zo velen denken dat het van een leie dakje gaat het in Parijs wonen....Wanneer je op jonge leeftijd in deze stad of omgeving komt te wonen en je het drukke leven hier aan kunt is het geen probleem. Maar Parijs is ook vervuiling, lawaai, veel auto's, veel stress, etc. In een rustige buitenwijk is het natuurlijk anders, al hoewel...Grand Paris breidt zich steeds meer uit. Tuurlijk heeft Parijs flair en is er veel te doen, maar wees voorzichtig.

Verder is het jammer Jean-Pierre, dat je niet iets meer verteld wat je graag zou willen. Je hebt het over bepaalde woonvormen, leef gemeenschap. Waar denk je precies aan?

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden