NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Beste leden,

Hoe waren jullie jullie intergratie in Frankrijk? Heeft een lang gekost om te wenen? wat loop vallen jullie hier tegen in vergelijk met Nederland. ik vraag dat aan jullie omdat ik hier 2 maand woon en heb ik veel heimwee van Nederland.
Ik heb het gevoel dat ik hier nooit zal wenen.

Groetjes
Carina

Weergaven: 2031

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20170629

Reactie van Christoffel op 29 Juni 2017 op 13.12

[Reactie verwijderd door Mod.]

Reactie van Lena op 29 Juni 2017 op 13.13
Beste Carina, alle begin is moeilijk en 2 maanden is echt nog tekort om al gewend te zijn. Uit je eerdere oproepen begrijp ik dat je ook nog moeite hebt met het Frans. Dus dat maakt helemaal dat je je een vreemde eend in de bijt voelt. Vooral voor het begin is het prettig als je je niet te alleen voelt in deze situatie. Ben je al lid van de Facebookpagina Nederlanders in Parijs/Ile-de-France? Er zijn een heleboel Nederlandse jongeren in jouw omgeving, dus probeer zo een beetje een vriendenkring op te bouwen? Er worden ook tips en ervaringen gedeeld, dus altijd handig en het is leuk om mensen te leren kennen die in dezelfde situatie zitten als jij. Voel je je toch een beetje thuis in een vreemd land ;-) Succes!
Reactie van Johan op 29 Juni 2017 op 13.21

"Geen touw aan vast te knopen" is nogal overdreven en afgezien daarvan onaardig en een reactie waar niemand op zit te wachten.

Reactie van Wolters-Dikker op 29 Juni 2017 op 13.55

Beste Carina,

De eerste twee jaar stond ik weleens in de tuin me af te vragen wat ik hier in godsnaam deed, maar ik had het wel naar mijn zin. Nog niet geworteld, nu na vier jaar heb ik wel wortel geschoten, al zijn het nog niet heel lange. Denk dat het ongeveer drie jaar duurt voor ik me thuis begon te voelen.

Lieneke

Reactie van Martin 71 op 29 Juni 2017 op 15.04

Dan meteen terug naar NL heimwee is erg vervelend je kan er goed ziek van worden .

Ik denk dat het nooit gaat wennen  voor je , je hart geeft het in dus doen wat het zegt lijkt mij. 

Reactie van Ineke Stofmeel op 29 Juni 2017 op 15.52

dag Carina

Heimwee is heel erg; is mij ook een keer overkomen (toen ik in USA woonde). Er is dan maar een oplossing: terug gaan. Maar als je het een kans wil geven in het prachtige Frankrijk: dan inderdaad de taal leren; lid worden van een vereniging en je onder de mensen begeven. Heel veel sterkte en succes gewenst!

Reactie van Carina op 29 Juni 2017 op 16.45
Dank jullie wel!!
Reactie van edith janzen op 29 Juni 2017 op 21.19

Bij ons werkte het om van veel zaken lid te worden. Muziekgroep, kustgalerie, feestcommissie, en het volgen van cursussen (voor mijn werk), buren/dorpsgenoten of kennissen uitnodigen om te eten of apero te gebruiken. Daarmee wordt je iemand die 'meedoet met alles' en dus integreert. Het kost wel enkele jaren, maar als het lukt heb je ook wat.

Reactie van Andrea Hummel op 30 Juni 2017 op 10.18

Ik vind het heel dapper van je dat je op nederlanders.fr schrijft dat je heimwee hebt. Ik hoop voor je dat er mensen in jouw omgeving zijn die dit lezen en met je willen kennis maken.
Waar woon je? Misschien zijn er in jouw buurt andere Nederlanders? En het is zomer, er worden overal allerlei activiteiten georganiseerd.
Doe wat je hart je ingeeft, of je blijft nog even om te zien wat er gebeurt, of je gaat echt terug. Je kunt het zo bekijken: je hebt er dan in ieder geval weer een ervaring bij!
Sterkte!
Andrea

Reactie van Maria op 30 Juni 2017 op 10.36
Beste Carina,

Wat zonde voor je dat je zo'n heimwee hebt.
Ik leef met je mee.
Ook ik had enorme heimwee toen we in Frankrijk gingen wonen. Vaak dacht ik "Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen!"
Maar nu, negen jaar later, ben ik hier heel gelukkig.
Het is belangrijk de Franse taal te beheersen en je te voegen naar de Franse gewoontes. Kortom: integreren.
Geef het de tijd.
Veel sterkte!
Maria

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

ZOEK IN ONZE ZUSTERSITE

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0