Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Wie doet er mee deze dag of meerdere dagen in de week om dierenleed te besparen? 

Dit kalfje gaat naar de slachtbank,want veel mensen willen melk drinken,wat eigenlijk voor hem was bestemd!Moederkoeien en andere moederdieren worden steeds maar weer verkracht om maar kinderen te krijgen om melk/vlees te  kunnen produceren voor de mens!

Ben voor één dag vegetarier(geen vlees) of liever nog veganist(geen vlees/melkproducten/kaas) zoals ik.Denk aan dit kalfje en alle kalfjes,die weggerukt worden bij hun moeder en afgevoerd worden.

Dank namens de dieren!

groetjes,

Ingrid

Dierenopvang Bourgogne

Weergaven: 1101

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20170221, Dieren

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 21 Februari 2017 op 21.00

Ik was ook eerst ruim 16 jaar vegetarier,totdat me de ogen geopend werden door iemand,dat je als vegetarier nog meedoet aan dierenleed en ben toen veganist geworden(inmiddels nu een aantal jaren).

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen keuze.Ik wil niemand pushen(komt misschien wel zo over).Ik kon niet meer corrigeren in het bericht.Wat problemen met mijn oude laptopje hier.

Dank je Anne voor je steun op 20 maart!

En Anita,dank voor jouw bijdrage!

Reactie van Patricia Corts-Farla op 21 Februari 2017 op 21.28

Natuurlijk doe ik mee! Ben geen vegetariër of veganist maar probeer zo weinig mogelijk vlees te eten. Krijg af en toe wel commentaar op Facebook dat ik teveel over dierenleed deel maar......blijf het gewoon doen want ik vind het walgelijk wat er allemaal gebeurd! Ik zal hiermee ook niet iemand op andere gedachten brengen maar hopelijk wel de ogen openen voor al het leed! 

Reactie van Ron op 22 Februari 2017 op 6.52

Moeilijke discussie........... denk niet dat die op een forum gevoerd moet worden............

Allemaal heel complex, maar als jouw oproep Ingrid mensen aan het denken zet, wat ook de uitkomst is, is het heel fijn..........

Zelf eet ik max. 1x per week vlees, voor de dieren, maar ook omdat ik een hekel aan koken heb.....................dus voor mij geen enkele moeite om op 20 maart geen vlees te eten.

Sinds ik minder vlees eet, gestopt ben met roken, veel water drink voel ik me veel beter!

Waar ik wel een probleem mee heb als je in een hokje gestopt wordt..............

Vegetariër, veganist, weet ik veel wat voor etiket ze je op willen plakken..............

Ben gewoon iemand die een beetje nadenkt wat hij eet en wanneer.................

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 22 Februari 2017 op 7.57

Ja,het gaat er ook om om de mensen de ogen te openen,hoeveel dierenleed  hier achter zit.Als slachthuizen ramen zouden hebben zouden de mensen geschokt zijn en misschien echt wakker worden,maar goed het is niet de bedoeling om hier een discussie van te maken.Ik hoop,dat mensen gewoon die dag meedoen.Dat is mijn opzet.Dank aan Patricia hiervoor en ook Ron en verder aan alle mensen,die misschien niet reageren,maar wel mee willen doen!

En wat jij zegt Ron;je gaat je zoveel beter voelen zonder/met weinig vlees!Het is je ook aan te zien!

Fijne dag allemaal!

Reactie van mark visser op 22 Februari 2017 op 8.23

Ik doe niet mee, vind vlees echt lekker en ik denk niet dat het wat uitmaakt of we 1 dag geen vlees eten , de dieren gaan toch wel naar de slacht. Ik eet al jaren (af en toe) een lekkere paarde biefstuk, dat is heeel lekker, ik weet dat ik hierop reakties zal krijgen maar goed, ik mag ook mijn mening uiten

Reactie van caroline bos op 22 Februari 2017 op 8.40
Genoteerd in mijn agenda
Reactie van WeKa op 22 Februari 2017 op 10.24

Hallo,

Ook ik heb helemaal geen zin om vegetariër, laat staak veganist te worden.  Op zijn tijd een goed stukje vlees eten bevalt mij prima, met name het puur biologische vlees dat ik uit de natuur mag oogsten is voor onze familie en velen daar om heen een ware delicatesse.  Daar moet je ook niet al te sentimenteel over doen. Ik respecteer andere standpunten, maar houd wel vast aan de mijne.                          

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 22 Februari 2017 op 10.28

Dank je Caroline!

Reactie van Christoffel op 22 Februari 2017 op 11.25
Ik doe mee.


Christoffel
Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 22 Februari 2017 op 11.28

Super Christoffel!Merci...

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden