NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Kan iemand mij helpen mijn Nederlandse kanalen terug te vinden?

Mijn ontvanger is: MAXPlus HTS 2100S (abonnement CanalDigitaal). Ik heb al enkele maanden geen ontvangst meer, ook niet op BVN. De schotel is goed uitgericht.  Ik heb de smartcard er al een keer uitgehaald en opnieuw erin gedaan. Ik ben niet technisch, indien ik de kanalen opnieuw moet invoeren, heb ik daarvoor gedetailleerde uitleg nodig. Alvast bedankt voor de reactie. Nellie

Weergaven: 2801

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20121115, Telecommunicatie

Reactie van Albert Piest op 15 November 2012 op 16.16

Kaartje eruit halen en daar staat een lang nummer op, dit via internet doorgeven op de site van Canal digitaal en de kaart weer activeren. lukt dit niet dan iemand in nederland laten bellen, staat ook op de site.
Als de stroom er langer af is geeft de satelliet geen signaal meer door en moet je de kaart opnieuw activeren.

Reactie van Nellie Nijman op 15 November 2012 op 16.21

Bedankt voor de reactie. Ik heb het 0031 nummer van Canal Digitaal gebeld voor activering van de smartcard (het cardnummer doorgegeven). CanalDigitaal zegt erbij dat door activering het kanaal BVN aan moet staan. Dat is misschien de reden dat het niet gelukt is, want ook voor BVN heb ik geen signaal.

Reactie van Nellie Nijman op 15 November 2012 op 16.22

Sorry, ik bedoel CanalDigitaal zegt erbij dat voor activering (niet door activering)

Reactie van Albert Piest op 15 November 2012 op 16.25

kaartje er weer in en decoder op bvn kanaal zetten en aanzetten, na 10 min moet ie werken

Reactie van Paul Lanfermeijer op 15 November 2012 op 16.35

Opties:

1) kaartje er GOED in doen ( chip naar beneden!)

2)heractivatie aanvragen zoals Albert aangeeft

3)De Maxplus is wel een heel oud beestje  in satelietland en je kunt ook geen update van je firmware meer krijgen. Het zou mij niet echt verbazen als daar het probleem zit!

Sterkte!

paul

Reactie van Nellie Nijman op 15 November 2012 op 16.42

Ja, dat met die chip naar beneden was ik een tijd geleden al eens achtergekomen! Ik heb opnieuw activatie aangevraagd. Kan 2 uur duren.  Hartelijk bedankt.

Reactie van Nellie Nijman op 15 November 2012 op 18.47

Inmiddels is het avond en een hele middag verprutst. Die blind scan heb ik een half uur geleden gedaan, zonder resultaat. "Een bakkie doen"vind ik een geweldige opmerking, zo lekker Nederlands. Bedankt hè

Reactie van Nellie Nijman op 15 November 2012 op 18.49

Sorry,  ter verduidelijking ik ben een uur niet voor de computer geweest. Ik wil niet zeggen dat ik die blind scan heb gedaan op je aanraden. Toevallig heb ik die gedaan en ik zie nu je advies dat te doen. Het is dus niet jouw schuld zal ik maar zeggen :)

Reactie van Susan op 15 November 2012 op 22.02
na een storm of harde wind moet ik mijn schotel die op de grond staat bijstellen misschien is dat het
geen bereik dus schotel een zetje geven en weer vastzetten, doe ik al jaren.
Reactie van Pieter Rozing op 15 November 2012 op 22.14

Krijgt u helemaal geen zenders? Volgens het kopje zoekt u Nederlandse zenders.

Bij geen enkel ontvangst,dus ook geen "free tot air"  zendres, dus niks, kan het zijn dat de LNB stuk is.

Dit is de ontvangstkop die in de schotel gericht is, kijk via het menu op de afstandsbediening of de LNB

spanning heeft.

Groeten Pieter

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0