NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Kentekenbewijzen Ned onvoldoende volgens prefecture

Hallo allemaal,

Ik ben vanochtend naar de prefecture geweest in Marseille om mijn carte grise te krijgen. De dame achter de balie deed erg moeilijk en onbeschoft, ze ging niet akkoord met mijn drie kentekendeel bewijzen en zei dat ze een vierde moest hebben. Ik heb gewoon 1,2 en 3 (nog geen uitvoerbewijs uit Ned) Na uitgelachen te zijn omdat ik wilde uitleggen hoe het in Ned werkt en dat er geen 4e deel is ben ik boos weggegaan. Ik ben nog nooit zo behandeld in mijn leven bij een balie.

Ik heb met de RDW gebeld die aangeeft dat het vierde document wellicht een uitvoerbewijs zal zijn. Dan moet ik naar Ned of het mijn vader laten doen. Alleen dan geven ze aan dat ik mijn kopie deel 3 moet inleveren in Ned, volgens de nieuwe regels. Maar dan voorzie ik weer problemen bij de prefecture. Die heb ik ook gebeld en zij hebben me de franse naam van het document gegeven, certificate radiation, administration qui dit ne plus terrotoire en hollande

Hoe moet ik dit nu aanpakken?

Is er niet een frans document wat zegt dat 1,2 en 3 voldoende is?

Want volgens de RDW mag dat net zo goed na die tijd.

Vriendelijke groet,

Leonie

Weergaven: 2583

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20140728, Overheid, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Vervoer

Reactie van Sandra op 28 Juli 2014 op 20.36

Wellicht heeft deze dame tot nu toe alleen te maken gehad met auto's met een export-kenteken ? 

Is de auto al naar de contrôle technique geweest, indien ouder dan 4 jaar en is er een aankoopbewijs want dat willen ze vaak ook zien als je de auto nog niet lang hebt én een CVO de verklaring in het frans dat de auto conform is aan de modellen hier op de markt.

Reactie van Leonie op 28 Juli 2014 op 20.47
Bedankt voor jullie reacties, alles heb ik op aankoopbewijs na, want hij tweedehands gekocht en 19 jaar oud. Ze doet echt moeilijk om het kentekendeel. Ik heb zelf de indruk als ik morgen weer ga en ik iemand anders tref het wel eens zo ineens in orde kan zijn.
Reactie van Leonie op 28 Juli 2014 op 20.49
Ze deed zelfs moeilijk om dat 1 deel groen is en de andere 2 gele papieren.
Reactie van Henny Verbeek op 28 Juli 2014 op 20.53
Bij ons vroegen ze ook om een papier " met een blauwe veer"
Ik heb gezegd dat je dat alleen maar hebt als je de auto koopt en dat ik hem gekregen had.
Geen probleem!
;-)
Reactie van edith janzen op 28 Juli 2014 op 21.08

Kun je de auto bij een andere prefecture aanmelden? Kun je een andere dag afwachten tot er iemand anders zit, of zit uitsluitend deze dame? Normaal gesproken kun je zoals jij, met de NL papieren een carte grise krijgen. Exportkenteken is alleen nodig, als je niet in NL woont en geen auto op naam kunt krijgen daar. Dat is dus niet aan de hand. Het certif de radiation is volgens mij een vrijwaringsbewijs, wat je schriftelijk kunt krijgen, Nadat de auto op frans kenteken staat. Voor als deze route toch moet: vraag advies bij cargo.eu in Apeldoorn, wellicht kunnen zij een exportkenteken leveren zonder dat dl 1,2 of 3 vernietigd hoeft te worden. Evt kun je in NL aangeven dat deel 3 verloren is gegaan, en krijg je een copie. Dan houdt je ze compleet. Struktureler : Kom je niet verder bij deze prefecture (of welke andere instantie ook), wend je dan tot de mediateur de la republique. Hun advies, wat ik vele malen heb ingewonnen op veel terreinen, was altijd nuttig. Succes

Reactie van robert leaerts op 28 Juli 2014 op 21.32

soms is het beter om alles via internet en de post te doen dan ziet men u niet en zijn er ook geen vooroordelen

Reactie van marielle op 28 Juli 2014 op 22.12

uw carte grise( voor buitenlandse auto) in één minuut: http://www.vos-formalites.fr/vehicule-etranger/

Reactie van Gertie Visser op 28 Juli 2014 op 22.49
Wij hebben alle benodigde papieren opgestuurd naar een bepaalde prefectuur (niet bij ons in de buurt) en kregen daarna vanzelf de carte grise toegestuurd. We hebben daarbij hulp gehad van een mandataire die veel nieuwe auto's op papier invoert waardoor ze goedkoper zijn dan kopen via de dealer. Van hem hebben we het adres gekregen waar de boel naar toe gestuurd moest worden.
Reactie van Leonie op 28 Juli 2014 op 23.43
Bedankt! Wat geweldig dat jullie zo met tips reageren :-) ik heb hier net gesproken met een garage man die mijn auto al eens gemaakt heeft en hij wil me anders ook wel helpen, dat tezamen met jullie reacties en tips lucht op en geeft me vertrouwen.
Reactie van Ingrid & Will Mallens op 29 Juli 2014 op 8.09

We hebben gelijksoortige ervaringen bij de prefecture in Tours. Erg onbeleefd en onduidelijk. Verschillende ambtenaren geven verschillende voorlichting. Probeer idd een prefectuur in een kleine stad. Raar maar waar. Je kunt ze bijv. vooraf bellen welke documenten je mee moet nemen. Zeker: bewijs waar je woont (EDF rekening), verklaring dat de auto vrij is van BTW (via plaatselijke impot) en een geadresseerde + voldoende gefrankeerde retourenvelop voor het opsturen van het Franse kenteken naar je huis.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0