Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Hallo frans/nederlanders,

Ik zou graag wat advies van mensen krijgen over wat ik het beste kan doen.

Na bijna een jaar in Marseille te hebben gewoond  heb ik besloten te vertrekken uit deze stad. Marseille is niet mijn stad. Ik zou graag in Frankrijk blijven en bijv in een wintersport gebied aan het werk gaan, alleen zit ik een beetje met de vraag waar naar toe? Ik zit te denk aan meer naar boven naar het noorden. 

Nu ben ik aan het kijken naar een baan als receptioniste or horeca-medewerker in de Vogezen. Op dit moment werk ik met veel plezier tot eind september bij Holiday inn express als receptioniste en daarvoor heb ik als receptioniste gewerkt op een camping in Saint Raphael (Esterel Caravaning). In Nederland was ik secretaresse. Mensen helpen en ondersteunen vind ik erg leuk.

Is er enig werk te vinden in het wintersport seizoen in de Vogezen? Of wordt dat bezet door de lokale bevolking? En hoe zit het bijvoorbeeld met de huisvesting? Om iets tijdelijk te huren?

Ik ben namelijk wel veel aan het kijken op internet maar zie nog niet veel banen...wellicht ben ik te vroeg....

Kent iemand wellicht mensen die een medewerker zoeken?of tips ?

Spreek 4 talen, ned, eng, duits, frans

Eerdaags ga ik mijn CV met motivatie naar hotels gaan sturen, tot nu toe heb ik die manier een baan gekregen twee keer maar als iemand tips heeft hou ik me van harte aanbevolen.

Vriendelijke groet,

Leonie

Weergaven: 834

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140812, Lorraine, Werk Gevraagd

Reactie van Mark de Vries op 13 Augustus 2014 op 11.11

Hallo Leonie,

Wij hebben een hotel in de Vogezen, maar het is inderdaad moeilijk hier werk te vinden in de winter.

La Bresse en Gerardmer zijn de belangrijkste wintersportcentra maar daar werken ze inderdaad voornamelijk met lokale arbeidskrachten. Ze zijn hier zeker niet xenofoob maar ze kunnen genoeg mensen vinden in de eigen omgeving, dus waarom zouden ze buitenlandse krachten aannemen. Bovendien is 90 % van de wintersportgasten Belg of Fransman en die spreken allemaal Frans.                 Wij werken ook alleen maar met personeel uit de omgeving en dat bevalt prima.

Ik zou het in de Alpen proberen; dat is lekker internationaal.

Veel succes toegewenst. 

Groetjes Mark

Reactie van Lena op 13 Augustus 2014 op 22.28

Hallo Leonie, Ik vond deze baan als receptioniste Val d'Isère van september tot april 2015. Is dat wat? Succes, Lena.

Reactie van Leonie op 18 Augustus 2014 op 22.32

Bedankt Lena, ik heb alleen op dit moment nog een contract die loopt tot eind september en ik kan alleen eerder weg als het een cdi betreft. Maar toch bedankt voor alle reacties!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden