Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Hallo,

Mijn naam is Henk Mutsaers

Al jaren kom ik graag in Frankrijk, die voorliefde is ontstaan via de muziek. Wij hebben in onze gemeente Geertruidenberg / Raamsdonksveer een internationaal Cajun en Zydeco Festival, dit jaar de 25 ste editie, en de Cajun komt nu eenmaal uit Frankrijk. Elk jaar bezoek ik een festival in Saulieu en om de twee jaar in Ponchartrain. Op zo'n festival maak je veel vrienden die weer bij ons thuis komen en ik bij hen in Frankrijk. Zelf heb ik ook wel gedachten om naar Frankrijk te verhuizen maar dan moet je daar volledig achter staan met z'n tweetjes en dat is nog niet het geval.

Dit jaar wordt ik 65 en dat wordt nog een jaartje fulltime werken en tot mijn zeventigste parttime. Maar je weet nooit wat er nog allemaal op mijn pad komt, alle opties zijn open. Tot die tijd ben ik werkzaam als ZZP koerier met een Renault Master.

Verder presenteer ik wekelijks een muziekprogramma over Cajun en Zydeco muziek op de locale omroep SLOG. De stream en herhaling zijn 24/7 te beluisteren via www.zydecozityradio.com

Weergaven: 1272

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20170213, Kunst en Cultuur

Reactie van Marjon op 14 Februari 2017 op 7.24

Hallo Henk, leuk je te lezen. Wanneer is het Cajun muziek festival in Saulieu? Wist trouwens niet dat je ook in Nederland zo lang moet werken! Ik woon in Dijon, kom maar koffie halen als je in de buurt bent! 

Groet van Marjon

Reactie van Henk Mutsaers op 14 Februari 2017 op 7.35
Het festival is het eerste weekend van augustus. Het staat echter nog niet op de website Marjon
http://www.bayouprod.com/en/saulieu-cajun-and-zydeco-festival.html

Ik mag met 66 stoppen maar mijn vrouw is 3 jaar jonger en krijgt dus pas als zij 67 en drie maanden is haar aow. Maar daar kan nog wat bijkomen.

In 2014 veel ritten gedaan naar Lyon, maar dan heb je altijd haast, zo gaat dat met koerierswerk

Groet Henk
Reactie van Gerard Boelen op 14 Februari 2017 op 8.43

Henk welkom op Nederlanders.fr groet van mij en Marijke en een knuffel voor Lettie, vergeet je het salamandre cumbo festival in Montoire sur le Loir 25 - 28 mei niet?

Groetjes van ons.

Reactie van Henk Mutsaers op 14 Februari 2017 op 9.39
Hier kom je ook iedereen tegen .....
Nee het festival staat op mijn verlanglijst. Ik heb vorig jaar de organisator al geïnterviewd, met de hulp van een tolk en een beetje van mij. Wij hebben speciaal de datum van zydecozity een week naar voor geschoven.
Reactie van marielle op 14 Februari 2017 op 9.55

Ik heb eens even opgezocht naar Cajun muziek, want kende het woord niet. Nu las ik dat het de Fransen zijn die het naar de Louisana gebracht hebben in de 18e eeuw. Via Acadië in Canada zijn ze later naar Louisana getrokken en hebben hun muziek meegenomen

https://fr.wikipedia.org/wiki/Cadiens

Weer wat informatie erbij. Leuk!

Reactie van Henk Mutsaers op 14 Februari 2017 op 10.06
Goed gevonden Marielle. Maar het Cajun food, daar had je wellicht wel van gehoord. Bij veel restaurants vindt je wel iets op de kaart staan. Er zijn in Frankrijk nog vele Cajun bands actief. Meestal wordt er op zo,n festival ook dansles gegeven. Cajun Festivals zijn eigenlijk een traditionele weekend ontmoeting. Muziek, dans, lekker eten en vrienden ontmoeten. In Saulieu kom je meestal wel tussen de zestig en 250 "Hollanders" tegen (een record een paar jaar geleden)
Reactie van Henk Mutsaers op 14 Februari 2017 op 21.30
De opmerking van mij; "Hier kom ik ook iedereen tegen", werd gelijk "tegen" mij gebruikt. Wat is de wereld toch klein. Vrienden toevoegen: Dan denk je ik ken hier niet zoveel mensen maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

Even een vraagje, Ik heb nu een aantal mensen proberen toe te voegen via: Vrienden uitnodigen op hun profiel pagina. Bij Marjon kreeg ik een popup waar ik dat kon bevestigen maar bij de naderen zat ik te wachten tot ik een ons weeg. Ik kreeg geen enkele melding op mijn Mac OSX. Weet iemand hoe dat komt of ben ik te ongeduldig?
Reactie van Moderator Nederlanders.fr op 15 Februari 2017 op 18.22

Is het toevoegen van vrienden inmiddels wel gelukt Henk? 

Reactie van Henk Mutsaers op 15 Februari 2017 op 18.49
Nee helaas nog niet. Ik probeerde het net via mijn nokia window telefoon maar daar krijg ik de optie vrienden toevoegen nog niet eens te zien via de desktop view. Gek bij de eerste reactie is het wel gelukt en daarna bij niemand. Zal het eens pogen op een pc
Reactie van Henk Mutsaers op 15 Februari 2017 op 19.28
Via mijn PC (op de apple) was onbegonnen. Heel oude explorer bowser. Heb het nu wel gevonden hoe ik het moet doen. Als ik wacht tot de pagina geleden is heb ik geen schijn van kans. De google adds blijven constant om aandacht vragen. Nog voor de pagina begonnen is met die scripts te laden en een klik op vriend toevoegen krijg ik het popup venster te zien. Maar of dat nu gelukt is moet ik afwachten want niet elke keer veranderde het vriend uitnosigen naar uitnodiging verstuurd gr Henk

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden