NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Wat is er aan de hand met de vertrouwde lay-out van deze website? Sinds enkele dagen is het geheel zeer onoverzichtelijk geworden, blijven illustraties uit en is de leesbaarheid mijlenver terug gelopen. Ben ik de enige die hier last van heeft of ligt het aan mijn browser?

Weergaven: 765

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200603, Telecommunicatie

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 3 Juni 2020 op 13.29

Beste Eric,

sinds enige dagen hebben wij een nieuwe cookie-melding waarmee het mogelijk is om cookies aan of uit de zetten. Zie hieronder:

Als je alleen de "Noodzakelijk" functie kiest krijg je een kale site die geen afbeeldingen meer bevat. Daarmee voldoen we aan de wettelijke eisen en helaas, daarmee wordt de aantrekkelijkheid veel minder en zal deze site nog meer afhankelijk worden van donaties omdat de advertenties worden weggedrukt. Vive l'Europe!

Doe jezelf en ons een plezier en zet alles op groen!

Reactie van eric lambregts op 3 Juni 2020 op 18.34
Bedankt Anton: ik probeer een en ander aan te passen, maar dat lukt niet!
Reactie van eric lambregts op 4 Juni 2020 op 12.06
Beste Anton: Ik heb dus nu alle cookie-voorkeuren op groen gezet, maar de lay-out en de presentatie van de website blijft hopeloos! Foto's bijvoorbeeld die tien keer te groot worden of helemaal niet weergegeven worden. Het vreemde is dat dat alleen op mijn laptop (apple macbook) gebeurt en niet op mijn apple I-pad. Toch een technisch probleem sinds de invoering van het nieuwe cookiebeleid? Groeten. Eric
Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 4 Juni 2020 op 15.50
Dat lijkt idd op een technisch probleem. Waarschijnlijk een verouderde driver of videokaart. Apple wil je graag weer zien voor een nieuwe computer denk ik.
Reactie van eric lambregts op 4 Juni 2020 op 17.41

Anton: ik dacht meer aan een technisch probleem bij jullie. Waarom van de ene op de andere dag, waarom direct na het invoeren van jullie nieuwe cookiebeleid en waarom niet op een oude i-pad en wel op een nieuwere MacBook? Die macbook draait op Safari, OS 10.11.6. Is voor jou na te gaan of daar een oorzaak ligt? Dank. Eric

Reactie van eric lambregts op 5 Juni 2020 op 12.53

Anton: ik heb nu ontdekt dat de layout en de pagina-invullingen als vanouds zijn wanneer ik inlog via Firefox. Het probleem zit hem dus in Safari. Kennelijk heeft de webheheerder iets gedaan met de hardware, waardoor hij niet meer geschikt is voor Safari. Het is een probleem dat ik al eerder gehad heb bij andere webbeheerders (o.a. NPO Start), die dan niet eenvoudig zeiden "het ligt aan uw computer of browser", maar erkenden dat ze een probleem met Safari hadden en dat gingen oplossen; hetgeen ook gebeurde. Dus misschien iets om aan de technische staf van nederlanders.fr te melden. Moet ik dat doen of doe jij dat? Ik kan me overigens niet voorstellen dat ik de enige ben die hier last van heeft. Groet. Eric

Reactie van Elly op 7 Juni 2020 op 8.50
goedemorgen! ik heb ook dit probleem, geen layout. het nieuwe cookiebeleid is aan mij voorbij gegaan...kan me niet herinneren voorkeuren te hebben aangegeven. ik krijg op deze kale paginas wel de boodschap 'please accept the cookie consent' maar dit is niet aanklikbaar! wat nu???
Reactie van Evert van der Weide op 7 Juni 2020 op 10.51

Met Google Chrome geen enkel probleem.

Reactie van eric lambregts op 7 Juni 2020 op 10.55

@Elly: "fijn" te lezen dat iemand anders ook dit probleem heeft, al is het natuurlijk niet leuk voor jou. Zoals je hebt kunnen lezen vermoed ik dat het iets met Apple safari te maken heeft (misschien alleen de wat oudere versies), want als ik inlog via een andere browser (bijvoorbeeld Firefox of Opera) dan doen de problemen zich niet voor. Ik weet niet welke browser op jouw computer draait en of je een Apple hebt, maar indien mogelijk probeer het dan eens met Firefox. Ik zal nog een poging doen om het aan de "technische helpdesk" van nederlanders.fr te melden, want Anton Noe reageert verder niet meer (ik denk dat het hem niet erg interesseert), terwijl ik vermoed dat veel meer leden dit probleem moeten hebben , maar het nog niet ontdekt hebben. Groeten. Eric

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0