Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Onlangs heb ik een advertentie geplaatst op Le Bon Coin. Ik bood een antiek bureau aan voor euro 1200. Binnen enkele minuten stroomde mijn mailbox vol met 'geinteresseerden'. Eerst dacht ik: "zo, zo, wat een interesse". De meeste reacties hadden min of meer dezelfde boodschap opdat ik URGENT mijn gegevens moest doorsturen, toen rook ik onraad. Bovendien gingen de biedingen door tot over de 3000 euro.

Heb alle (zo'n 50) namen gegoogeld + het woordje arnaque en ja hoor, allemaal oplichters. Weet iemand hoe je dit kunt voorkomen bij het plaatsen van een advertentie?

Groet, Flip

Weergaven: 1822

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150627, Geldzaken


Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 27 Juni 2015 op 8.46
Dag Flip,
Dat je constant benaderd wordt door oplichters is, jammer genoeg, niet te voorkomen.
Maar berichtjes zoals het jouwe houdt ons allen wel alert.
Het verbaast mij overigens dat de Franse justitie bijzonder weinig tegen oplichting doet.

Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 27 Juni 2015 op 8.50
Dag Flip,
Kom ik terug op wat ik net schreef.
Als wij voor onze ChH een aanvraag krijgen in slecht Engels, zo'n aanvraag komt dus meestal van een oplichter, dan zetten wij in ons antwoord: "Wij accepteren geen cheques, uitsluitend betaling per bankoverschrijving wordt geaccepteerd. " als zo'n kreet in je advertentie zet, neem ik aan dat oplichters jouw met rust laten. Of niet natuurlijk ....
Reactie van Flip op 27 Juni 2015 op 9.04

Beste Boudewijn,

Ook met bankoverschrijving en/of payPal vragen ze resp. je naam, adres, tel. etc. en bij payPal is het opgeven van alleen je e-mail adres voldoende dacht ik.  Overigens, wat ben ik blij dat ik geen tel.nr. heb vermeld in de advertentie. De meeste oplichters zitten in Cote d'Ivoir, ze zijn NOOIT in Frankrijk op dit moment en je kunt ze bellen op nr. 022...etc (Ivoorkust).

Reactie van Arkenbout Bastiaan. op 27 Juni 2015 op 9.38

Je komt er vanaf, door te antwoorden met Bull Shit.  en een soortgelijk email adres, bullshit@gmial,com  

fout email dus en geen enkele eikel neemt meer contact op.

Opgelost     Fijn week-end,    PS je moet wel zeker weten dat het een foute''"en geen vaste klant.

Reactie van leroux op 27 Juni 2015 op 9.54

meerdere contacten - geen vermelding van telefoonnummer - nooit op ingaan op bankoverschrijvingen etc - ik heb heel veel op Leboncoin verkocht - zelfs opgestuurd na het ontvangen van een cheque (is ook gevaarlijk) - maar nooit 1 cheque onbetaald teruggekregen -voor een antiek bureau geen prijs vermelden - contact enkel per mail - nooit terugbellen als ze een telefoonnummer geven - via marktplaats kreeg ik ook verschillende frauduleuze emails voor het verhuur van mijn gite - ze zitten overal (mijn schoonzoon zette een advertentie op het intranet van zijn werk - kreeg zelfs een cheque de banque - nederlandse bank in Cardiff!!!

Reactie van edith janzen op 27 Juni 2015 op 11.15

Kan nog erger, iemand had met de koper (van een auto) afgesproken, werd alsnog overvallen en beroofd van de auto en meer. Is niet te voorkomen. Bij Marktplaats waarschuwt de webmaster specifiek voor transakties met buitenlanders (DE Markplaats-oplichter kwam uit Spijkenisse).

Reactie van joke vloemans op 27 Juni 2015 op 17.14
Ben een paar weken geleen ook opgelicht voor € 1700,--
Ik werd betaald met "een lettre de credit". Na 3,5 week kreeg ik de mededeling" geen geld op de rekening".
Buiten dat ik mijn geld en de spullen kwijt ben, kostte dit grapje ook nog € 12,50 aan bankkosten.
politie zegt, jammer, huissier zegt: er is niets te halen,
Reactie van Hans Carstens op 28 Juni 2015 op 13.11

Vermeld : "alléén cash betalingen te doen in het naburige politiebureau.
Afspraak op het politiebureau met politie als getuige van transactie.
Einde arnaques uit Ghana, Iv.Cst, FR en NL etc.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden