Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Ik heb mijn camper in Nederland ingeruild.De nieuwe wagen komt op een NL kenteken Frankrijk binnen, waarna ik de vertaalslag ga maken naar het Franse kenteken.
Nu doe ik deze transactie niet voor het eerst.Een keer een wagen ex-BPM en ex-BTW geimporteerd en een keer incl-BTW en ex-BPM. Beide omwisselingen gingen probleemloos bij de Préfecture.
Nu heb ik op deze site begrepen , dat alles weer anders is, dus heb ik mijn garagist gevraagd deze keer de immatriculation te verzorgen. Hetgeen hij graag doet. Nu de verzekering.
Zowel een AXA-agence als mijn Banque Populaire heb ik gevraagd om een devis. Mijn bank gaf daar gehoor aan, doch AXA meldde dat "krachtens Europese wetgeving de auto moet worden verzekerd in het land dat het kenteken heeft afgegeven. BP had echter geen enkel bezwaar deze "immigrant"te verzekeren. De eerdere keren gingen de auto's de grens over met een export-kenteken zonder enig probleem, maar ook zonder schade!
Heeft Europa zich hier ook mee bemoeid?? Wie herkent deze situatie? En wat is correct?

Weergaven: 1033

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20181122, Overheid, Vervoer

Reactie van Frans Collignon op 22 November 2018 op 14.25

Zoals ik je schets les, zegt AXA dat ze de camper niet kunnen verzekeren zolang die niet op een Frans kenteken staat. Maar als de overschrijving heeft plaatsgevonden, kan het dus weer wel. Even geduld svp.

En nee, het is niet Europa, maar het zijn de protectionistische nationale regeringen die dwars liggen.

Reactie van edith janzen op 22 November 2018 op 22.56
Ik deed hetzelfde, Credit Mutuel heeft de auto voorlopig verzekerd, en het kenteken opengelaten. Toen ik dat had (toenn nog na enkele dagen via de Prefecture), hebben ze dat meteen ingevuld. Als een auto op export kenteken staat, is hij ook niet meer te verzekeren in (dit geval) NL. Uitgevoerd is uitgevoerd. Je hebt dan een korte tijd verzekering, soms 11 dagen, soms kun je ook 4 weken nemen. Ax a. misbrukt "europese wetgeving" Onzin dus. Wel een lastige situatie, als het maanden gaat duren door de georganiseerde chaos in Nantes. Ik zie net dat er "iemand" meeleest, ik krijg heel toevallig een paar verzekeringsadvertenties te zien.
Reactie van Jacqueline (de Maat) Janssen op 23 November 2018 op 13.25
bij ANTS een account aangemaakt en via France Connect "autre demande" binnen 4 weken mijn NL (export) kenteken naar carte gris. Verzekering maakte geen enkel probleem om voor 1 maand te verzekeren (één keer verlengd) NB. Mutuelle de Poitiers.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden