Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo allemaal,


Wie heeft ervaring of wie kent mensen (liefst in de buurt van Haute-Vienne), die een micro-ferme / permacultuur hebben gerealiseerd of iemand die daarmee zou willen starten?


Ik woon in een prachtig rustige omgeving en heb een geweldig (driedelig) terrein met ideaal potentieel om zoiets te realiseren / uit te breiden, alsmede de beschikking over een budget hiervoor.


Het is altijd al mijn droom geweest en de kansen liggen nu nog voor mijn deur!


Graag zou ik tips en ervaringen van jullie horen over hoe je zoiets praktisch aanpakt, de “do’s and don’ts” en liefst iemand die mij ook kan helpen met het businessplan en de franse wet - en regelgeving.


Ik heb zelf al vele uren onderzoek gedaan, youtube tutorials bekeken, CCP cursus gevolgd en heb met vol enthousiasme reeds een begin gemaakt, maar raak verdwaald in de franse bureaucratie.
Om niet van het budget te blijven knagen, zoek ik opnieuw tijdelijk of parttime werk.


Mijn ultieme vraag / hartewens: Wie zou deze kans samen met mij willen oppakken?


Alle serieuze voorstellen, vragen, tips en adviezen zijn welkom!
 Stuur me desnoods een privé bericht.


Hartelijke groet,
Rebecca

*          *         *         *          *

Bonjour à tous,


Qui a de l'expérience ou qui connaît des personnes (de préférence dans les environs de la Haute-Vienne) qui ont réalisé une micro-ferme / permaculture ou quelqu'un qui aimerait commencer par ça?


Je vis dans un beau quartier calme et j'ai un grand terrain (en trois parties) avec un potentiel idéal pour réaliser / agrandir quelque chose comme ça, ainsi qu'un budget pour cela.


Cela a toujours été mon rêve et les opportunités sont toujours à ma porte !


J'aimerais entendre vos conseils et vos expériences sur la façon d'aborder cela de manière pratique, les "à faire et à ne pas faire" et de préférence quelqu'un qui peut également m'aider avec le plan d'affaires et les lois et réglementations françaises.


J'ai moi-même fait de nombreuses heures de recherches, regardé des tutoriels sur youtube, suivi un cours CCP et j'ai déjà commencé avec enthousiasme, mais je me suis perdu dans la bureaucratie française.


Afin de ne pas continuer à ronger le budget, je suis à nouveau à la recherche d'un travail temporaire ou à temps partiel.


Ma question ultime / désir du cœur : Qui voudrait saisir cette opportunité avec moi ?


Toutes propositions sérieuses, questions, astuces et conseils sont les bienvenus ! Envoyez-moi un message privé si besoin.


Coeurdialement,
Rebecca

Weergaven: 914

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20221001, Contact Gezocht

Reactie van Robert T op 1 Oktober 2022 op 21.20

Ik neem aan dat je iets wilt starten waarvan je kunt leven. Het opzetten van een Perma cultuur kost wat jaren tijd zoals je weet en ik hoop dat je mede initiatief nemers vindt.

Ik snap niet helemaal waarin je verdwaald maar er zijn toch verschillende organisaties ( ook van overheidswege die willen helpen met met opzetten perma cultuur. Toekomst initiatief..:)

Onderstaand bedrijven die mogelijk verder kunnen helpen zitten al in de bio hoek..

https://entreprendre.vienne-condrieu-agglomeration.fr/actualite/pri...

info die mogelijk helpend is:

Reactie van Rebecca Pavlova op 1 Oktober 2022 op 22.21

Hartelijk dank, Robert. Jouw links brengen me weer een stukje verder! Het belangrijkste is idd het vinden van mede initiatief nemers. Ik heb intussen op dit forum nog wat oude berichten gevonden met nog meer tips en links. Dank voor jouw bijdrage!

Reactie van Willem Drenth op 1 Oktober 2022 op 22.28
Facebook
Voedselbossen in Frankrijk.
Reactie van Rebecca Pavlova op 1 Oktober 2022 op 22.55

Bedankt Willem. Helaas zit ik zelf niet op Facebook, maar kan mijn familie vragen. Of misschien toch zelf maar weer aanmelden..

Reactie van Sequoia op 2 Oktober 2022 op 10.56

Rebecca, Mooie plannen. Je verhaal zegt alleen niet wat je nu precies wil verbouwen, kweken, fokken enz, en ook niet waar jet het wil gaan afzetten

. Uit ervaring weet ik dat met meerdere mensen een permacultuur (groente) boerderij runnen mogelijk is mits er voldoende vraag naar je producten is in je directe omgeving. Vrienden van ons runnen zo'n permacultuurboerderijtje in de Morvan, en die hebben dus het probleem dat het vinden van genoeg "klanten" een hele uitdaging is, zij hebben beiden weer een baan ernaast moeten nemen om toch rond te kunnen komen.

Hier in mijn buurt ken ik ook een gezin die al jaren biologische groentes verbouwen en afzetten aan huis en op markten. Deze mensen hebben door de afgelopen 2 extreem droge jaren enorme problemen om aan genoeg water te komen voor besproeiing, en zijn nu ook op zoek naar andere bronnen van inkomsten.

Dus, doe goed onderzoek naar de afzet, en vraag jezelf af of je voldoende water hebt om jaarrond voldoende producten te kunnen produceren. Voor vragen over het opzetten van het bedrijf zou je biologische kwekers in je buurt kunnen benaderen, op elke biologische markt zijn ze te vinden.

Succes!

Reactie van Rebecca Pavlova op 2 Oktober 2022 op 17.01

Dankjewel Sequoia !

Je noemt idd een aantal punten waar ik mij nu beter bewust van begin te worden dankzij alle feedback.
Dankzij die voorbeelden en ervaringen van anderen, geef je me beter inzicht en vooral bevestiging.

Met name of het nu alle moeite en tijd wel waard is (in mijn eentje) een dergelijk project als zakelijke hoofdactiviteit op te willen zetten ipv voorlopig als apart / privé project in mijn vrije tijd.

Ik waardeer en begrijp ook je allereerste vragen, bedoeld voor mij om te focussen wat ik precies wil bereiken. Top!

De verleiding is erg groot om daar letterlijk antwoord op te geven en alles op te gaan noemen wat ik zelf kweek of wat er op en rond mijn terrein allemaal groeit wat ik ook liefst allemaal zou willen afzetten, maar zal waarschijnlijk niet veel toevoegen voor andere lezers omtrent de kernvraag mbt de zakelijke aanpak. Jouw feedback geeft kernachtig antwoord op mijn vraag.

Tenzij iemand echt serieuze interesse aangeeft meer te willen weten. Ik laat dit verder aan geinteresserde lezers.

Wat water betreft, als het hier regent valt het ook echt met bakken uit de lucht. Maar de afgelopen zomer hebben wij hier ook flink last gehad van de langdurige droogte. Desondanks heb ik, om dan toch mijn specialiteit te noemen, een flink aantal mega courgettes geoogst (2-3 kilo per stuk). Intussen uitgedeeld aan buren, familie en de lokale herberg (onder het mom van 'sampling'). Ook mijn kippen leggen ruimschoots eieren en ik gebruik al het materiaal wat hier op mijn terrein ligt, valt of groeit zo duurzaam mogelijk, met resulaat.

Gezien de tijdsdruk, zoek ik nu idd toch ook naar ander werk (liefst verkoop/horeca/toerisme of desnoods huishoudelijk).

Het zou mij wel een enorme boost geven als ik weer een keer wordt aangenomen. Ben tenslotte ook geen 40 meer ;) maar nog wel boordevol energie en gedrevenheid. Dat moet ik op een of andere manier wel kwijt ipv urenlang achter mn beeldscherm te blijven plakken (zonder koffie!).

Nogmaals dank voor je feedback, Sequoia. :)

Reactie van Fabienne M op 2 Oktober 2022 op 18.56

Perma-cultuur als hoofdactiviteit is niet eenvoudig.

Stel je hebt maandelijk 1500 EUR nodig om van te leven. En per kilo verkochte groenten maak je 2 EUR netto winst. Dan moet je gemiddeld per maand 750 kilo groenten verkopen. Dat is best veel.

Misschien is het beter deze activiteit uit te breiden met vakantieverhuur: safaritenten / yourts of b&b in jouw huis gecombineerd met het aanbieden van maaltijden met groenten uit jouw tuin en eieren van jouw kippen. Organiseer natuurwandelingen in jouw buurt voor de gasten.

Voor gratis hulp om de perma-cultuur op te zetten zijn er diverse mogelijkheden zoals WWOOF.

Succes!

Reactie van Sequoia op 2 Oktober 2022 op 20.13

Rebecca, maar ook Fabienne, Een permacultuurtuin geeft natuurlijk veel meer mogelijkheden dan "slechts" groentes verbouwen voor de verkoop. Ik ben het helemaal met Fabienne eens dat, mocht je wel puur voor alleen groentes gaan, een fatsoenlijk inkomen moeilijk (maar niet onmogelijk) is te bewerkstelligen.

Maar misschien wil Rebecca wel sauzen, inwekproducten, bloementhee, kruidenmixen, zaden, paddestoelen, plantgoed, bomen en struiken, noten, echte thee (de eerste plantages zijn nu in productie in Frankrijk), worsten, vleeswaar, bloemen, vaste planten, en die lijst kan nog oneindig door gaan.... gaan produceren in haar permacultuur tuin.

Vandaar ook mijn eerste vraag aan Rebecca wat haar plannen zijn. Natuurlijk begrijp ik best dat je dat liever voor je wil houden, maar eigenlijk is een idee van wat je wil gaan produceren wel van belang om een inzicht te kunnen geven in de mogelijkheid van slagen.

Een mooi boek om de mogelijkheden van permacultuur in combinatie met een boerderij (groente, fruit, vlees en vis) te zien , is het boek van Seb Holzer.

Rebecca, mocht je nog vaste planten, jonge bomen en (fruit)struiken kunnen gebruiken voor je tuin, en mocht je een keer in de buurt van Pompadour komen, dan doneer ik graag uit mijn eigen (hobby) kwekerij.

Ik wens je vooral heel veel plezier met dit avontuur!

Reactie van Sequoia op 2 Oktober 2022 op 21.03

En het is Sepp Holzer....

Reactie van Rebecca Pavlova op 2 Oktober 2022 op 22.27

Thanx, Sequoia! En Fabienne! ik wilde nog uitgebreid reageren, maar familie skype ging even voor.

Het plan is idd veel grootser en permacultuur is idd zoveel meer dan alleen groenten verbouwen.

Ik kijk morgen of ik nog wat meer zal berichten over mijn plannen, zonder teveel in verleden tijd te praten hoe ik het allemaal had willen aanpakken vanaf het begin als het budget er toen al was geweest.

Dank ook voor de boekentip en voor je super attente aanbod wat donatie betreft, Sequoia! :)

Leuk te horen dat je ook een kwekerij hebt. Gedeelde passie is dubbel vreugd.

Het geeft een heel warm gevoel als mensen hier al zoveel mee willen denken! )))(((

Ik hou de moed erin en kan alleen maar mijn hart volgen om het beste van mezelf te kunnen geven.

Dank jullie wel!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden