Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Mijn eerste AOW

Om mijn pensioenverhaal, dat ik in juli j.l. geplaatst heb, compleet te maken, deel ik u mede dat ik sinds gisteren ook mijn AOW uit Nederland heb ontvangen. Het is maar een klein bedrag, 14%, over het de gehele AOW van een alleenstaande.

Mijn AOW aanvraag liep via de Franse CNAV (caisse nationale d'allocation vieillesse). Vorig jaar had ik al contact met de SVB gehad en hebben ze al mij gegevens gevraagd, ook om het recht op mijn Nederlandse jaren om te zetten in Franse trimesters. ( zie mijn vorige bericht hierover : https://www.nederlanders.fr/profiles/blogs/la-retraite-gepensioneer... )

Afgelopen November ben ik 66 jaar geworden en in December heb ik de SVB in Breda gebeld om te weten hoe het nu moest om mijn AOW te ontvangen. Daar ik een Frans pensioen heb en ook de Franse nationale zorg verzekering heb (carte vital), moest ik contact met de CNAV opnemen werd mij verteld. Ik heb toen de CNAV gebeld, die mij een formulier voor Nederlandse AOW gerechtigden heeft toegestuurd.
Ingevuld, terug gestuurd en ik kreeg zowaar 13 Maart het bericht van de SVB, dat ik vanaf Maart mijn AOW zou krijgen et violà......gisteren stond het mooi bijgeschreven op mijn bankrekening.

Nu heb ik dus alle pensioenen, zowel de Franse als de Nederlandse, bij elkaar zijn het 6 (inclusief les retraites complémentaires) en is het afgerond.

Weergaven: 1195

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200323, Geldzaken, Overheid

Reactie van Jeannette op 24 Maart 2020 op 18.30

Super Marielle! gefeliciteerd!

Reactie van El Burro Català op 24 Maart 2020 op 18.56

Gefeliciteerd! 


Overleden
Reactie van Koos Dulfer op 24 Maart 2020 op 19.25

Gefeliciteerd !

Reactie van marielle op 24 Maart 2020 op 20.10
Dank jullie wel...ja nu ben ik Frans-Nederlands gepensioneerd.
Reactie van Louise (68) op 24 Maart 2020 op 20.41

Hallo Marielle, dank je wel voor dit bericht. Ik ben over een paar maandjes  aan de beurt, en dat stukje over het formulier van de CNAV (in mijn geval Carsat) voor Nederlandse AOW gerechtigden wist ik nog niet. Scheelt weer in uitzoekerij. Geniet van je retraite!

Reactie van Wil Louwers op 25 Maart 2020 op 8.17

Ben ook in de slag met in dit geval Carsat Bourgogne. Zij worden geacht een formulier, in dit geval E202F op te sturen naar de SVB. Ben nu al een maand bezig om dit geregeld te krijgen, door ook af en toe de SVB te bellen en te vragen of ze het formulier in bezit hebben. De allerlaatste stand van zaken weet ik nog niet, want de SVB is telefonisch niet bereikbaar en het beantwoorden van een mail kan wel 10 dagen duren (staat op de site!)

Moraal van het verhaal, begin er op tijd mee en hou in de gaten of de correspondentie ook verstuurd en ontvangen wordt (en dan versturen door Carsat en ontvangen worden door Carsat, bij de SVB gebeurt dit wel) 

Reactie van marielle op 25 Maart 2020 op 13.52
ja klopt, Wil, je moet zo nu en dan eens bellen en ze wakker schudden, maar voor het laatste formulier was het niet nodig. Succes met alle papiertoestanden .
Reactie van Cees Groenenberg op 25 Maart 2020 op 16.41

Gefeliciteerd Marielle met je AOW, nu mag je ook elk jaar naar de Marie om een formulier in te vullen dat je nog in leven bent, mijn vrouw en ik hebben AOW en 7 verschillende pensioenen van pensioen maatschappijen en kunnen 8 keer naar de Marie voor het formulier in te vullen dat wij nog leven.

Een standaard formulier dat je nog in leven bent, daar nemen ze geen genoegen mee, leve de bureaucratie in Nederland.

Reactie van Janny O. op 25 Maart 2020 op 21.26

Cees, mijn man hoeft maar één keer naar de Marie. Voor AOW plus 2 pensioenen.

Reactie van Corrie van Poelgeest op 25 Maart 2020 op 22.15

Goed gedaan , je hebt er recht op ..

Groeten Cor v P

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden