Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Mijn rijbewijs is in beslag genomen in Frankrijk

Hi vorige week reed ik naar mijn huis in de Cher, ik was het zat en wilde er snel zijn...... dus gaf "een dotje" meer gas en werd uiteindelijk staande gehouden met 46KM te hard na correctie op een 80 weg....AI!

Natuurlijk is mijn rijbewijs in beslag genomen en de agenten waren zo vriendelijk mij en mijn auto thuis af te zetten (was nog een 25 minuten rijden). Inmiddels ben ik weer in Nederland.

De vragen die ik heb zijn:

1) ze hebben mijn rijbewijs, hoe en wanneer krijg ik die terug? heeft iemand hier ervaring mee?

2) de correspondentie omtrent deze overtreding gaat naar mijn Franse adres... maar daar ga ik de komende maanden niet komen, heeft iemand een idee met welke instantie ik in contact kan treden om iig te kunnen voldoen aan de boete?  (om onnodige verhogingen te voorkomen)

3) Hoe lang is de rijontzegging bij 46 te hard op een 80 weg?

Het was mijn rechtervoet dus ik neem alle verantwoordelijkheid, alleen is het kip-ei of ei-kip: ik mag niet rijden dus kan ik niet bij mijn huis komen en omdat ik niet bij mijn huis kan komen weet ik niet wat er van me verwacht wordt. Ik zit erg remote, geen OV en de eerste supermarkt is 18KM verder dus vervoer is nogal essentieel.

Ik hoop dat iemand antwoorden heeft op mijn vragen.

Marcel

Weergaven: 4077

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20220130, Overheid, Vervoer

Reactie van Karin van Kempen op 30 Januari 2022 op 12.33

Hallo Marcel,

Als ik het goed begrepen heb kan het rijbewijs na 72 uur opgehaald worden bij de dienst die vermeldt staat op "l'avis de retention". Maar dat dan weer wel binnen 12 uur na de 72 uur. Anders wordt het aangetekend opgestuurd.

Maar binnen die 72 uur kan de Préfet ook besluiten om het rijbewijs voor maximaal 6 maanden in te trekken. Ik zou contact opnemen met de lokale gendarmerie voor meer informatie.

https://www.legipermis.com/retrait-permis/retrait-de-permis-vitesse...

Reactie van jos op 30 Januari 2022 op 12.37

je zou het even moeten checken , maar volgens mij betekend dat dat je niet in Frankrijk mag rijden, als het goed is word je rijbewijs naar je nl gemeente gestuurd ( maar ken ook gevallen dat hij thuis werd bezorgd ) met begeleidend schrijven hoelang je niet in Frankrijk mag rijden. let wel op omdat ze het hebben afgepakt, je zou het namelijk altijd moeten kunnen tonen en op die basis zou je dan ook niet buiten Frankrijk kunnen rijden, maar als gezegd bel ff de lokale politie in nl die weten het wel. hoop ik...

Reactie van Robert T op 30 Januari 2022 op 12.52

Als u in het buitenland de verkeersregels overtreedt, mag een buitenlandse politieagent uw Nederlandse rijbewijs invorderen.

Invordering rijbewijs en rijontzegging buitenland

Een buitenlandse politieagent mag uw rijbewijs in beslag nemen en u een rijontzegging opleggen.

  • De rijontzegging geldt alleen in dat land. De rijontzegging geldt niet in Nederland.
  • Als het rijbewijs in beslag is genomen, mag u niet rijden in Nederland. U moet namelijk altijd een geldig rijbewijs kunnen laten zien. 

Ingevorderd rijbewijs terugkrijgen

Een buitenlandse autoriteit kan 2 dingen doen met uw ingenomen rijbewijs:

  • Het rijbewijs meteen terugsturen naar de RDW. De RDW stuurt het rijbewijs door naar de gemeente waar het rijbewijs is geregistreerd.
  • Het ingenomen rijbewijs vasthouden tot de rijontzegging is opgeheven en daarna terugsturen naar de RDW.

De RDW stuurt het rijbewijs door naar de gemeente waar het rijbewijs is geregistreerd. Om uw rijbewijs terug te krijgen, moet u contact opnemen met deze gemeente.

Blijkt achteraf dat u bij terugkomst in Nederland een nieuw rijbewijs hebt aangevraagd terwijl uw rijbewijs in het buitenland was ingenomen? Dan moet u opnieuw rij-examen doen.

Reactie van twins op 30 Januari 2022 op 13.23

Marcel, de instantie die de verkeersboetes verwerkt is ANTAI in Rennes. Zie hier de site in het nederlands vertaald:

https://www.antai.gouv.fr/nl/u-hebt-een-bekeuring-ontvangen/

Reactie van twins op 30 Januari 2022 op 13.51

Nog een aanvulling: Het is al weer wat jaartjes geleden dat ik een boete voor te hard rijden kreeg dmv flitsapparaat, maar die boete kreeg ik gewoon naar mijn nederlands adres toegestuurd. De gegevens krijgt Antai via de RDW op basis van het kenteken. Die samenwerking is er met meerdere europese landen. Dus waarom zou jij het op je frans adres krijgen? Tenzij het natuurlijk een frans kenteken betreft.

Reactie van mbenschop op 30 Januari 2022 op 15.27

Bedankt allemaal voor de reacties. Flits boetes op NL kenteken krijg ik inderdaad gewoon thuis, alleen reed ik deze bewuste zondag in een huurauto op Frans kenteken, bij de staande houding heb ik mijn Franse adres opgegeven....misschien was dit achteraf niet slim.  

Bedankt voor de reacties, ik ga er achter aan... en hoop snel weer mijn roze kaartje te hebben :)  en de volgende keer rijd ik zeker wat rustiger.....

Reactie van Sandra op 30 Januari 2022 op 17.59
Zoon van mijn vriendin is dat vorig jaar ook gebeurt op een 80km weg met 40km overschrijding. Hij moest tussendoor voorkomen voor de rechtbank en heeft meen ik bijna 4 maand geduurd eer hij zijn rijbewijs terugkreeg.
Reactie van Grid op 31 Januari 2022 op 8.21

Onverantwoordelijk gedrag... ik hoop dat je het rijbewijs voor lange tijd kwijt bent en een hoge boete krijgt.

Reactie van Lucia op 31 Januari 2022 op 9.43

Moet dat nou@Grid,  Benschop trekt zelf al het boetekleed aan en kwaad met kwaad vergelden heeft nog nooit iemand goed gedaan. Hoop voor je @mBenschop dat je je rijbewijs gauw terug krijgt. Het is zo al lastig genoeg.

Reactie van John Meijer op 31 Januari 2022 op 9.50

Een vriend van mij heeft dit ook gehad hij heeft toen in NL aan gegeven dat hij zijn rijbewijs verloren was en toen een nieuwe gekregen maanden daarna kreeg hij via Frankrijk zijn rijbewijs terug en heeft er nu twee waarvan hij de ene altijd in het buitenland gebruikt, is wel illegaal en strafbaar 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden