Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Bonjour à  tous!

Na lang gedroomd te hebben, vind ik het maar eens tijd om mijn droom met jullie te delen en jullie om raad te vragen.

Toen ik op mijn twaalfde voor een weekje naar de Provence op vakantie ging, was ik direct verliefd. Verliefd op de Provence. Toen voelde het al als ‘thuis komen’ (voor zover je dat als 12-jarige kunt omschrijven). Die liefde voor Frankrijk is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden. Inmiddels heb ik veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, veel over Frankrijk gelezen en veel Franse muziek geluisterd zoals Garou, Dave, Patrick Bruel, Jean Jacques Goldman, Danyel Gerard etc (ja ik weet het, het past niet bij mijn leeftijd)

Maar ook lang heb ik gehoopt dat die liefde voor Frankrijk maar zou afzwakken zodat ik er niets mee zou hoeven te doen, dat ik het als hobby zou kunnen zien. Maar nee, zo werkt het niet. De liefde voor Frankrijk overwint kennelijk toch meer dan mij lief is en inmiddels geef ik mij er maar aan toe om ‘Francofiel’ te zijn.

In Nederland heb ik een goede job en  lieve familie en vrienden. Om nou echt helemaal zonder geen enkele zekerheid te vertrekken naar Zuid-Frankrijk gaat me dan weer iets te ver. Daarom denk ik er aan om komende lente een periode van vier maanden onbetaald verlof te nemen en deze tijd zou ik graag doorbrengen in Zuid-Frankrijk. Dan geen vakantie maar het echte leven ervaren. Zelf denk ik aan werk in bijv. hotel of camping. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en het hen naar hun zin te maken. Daarnaast ben ik ook administratief inzetbaar. Ik heb bedrijfsadministratie gedaan, opleiding Makelaardij afgerond en werk momenteel als klantadviseur bij een Nederlandse bank. Mijn niveau Frans zal rond de gewenste periode minimaal  DELF B2 zijn.  

Heeft iemand tips of suggesties of weet iemand een leuk adresje? Of wil je iets anders kwijt? Ik hoor het graag.

Ik ben erg benieuwd en kijk uit naar jullie reacties!

Huub

Weergaven: 813

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20120709, Werk Gevraagd

Reactie van Camil op 10 Juli 2012 op 0.44

Beste  Huub,

Wat jij voelt, hebben veel mensen, ik ben er één van, en wat ik kwijt wil is het volgende: 

Het noorden is somber maar biedt voldoende werkgelegenheid (communicatie, administratie, verkoop).

Het zuiden is levendig maar biedt weinig werkgelegenheid (receptie, campings, hotels)

Succes

Reactie van KOEN & KATRIEN op 10 Juli 2012 op 7.28

Beste Huub..ook wij hebben die stap een vijftal maanden geleden gezet...Heerlijke natuur,zuurstof,ruimte,beter klimaat...Maar zoals MonAmi schrijft, qua werkgelegenheid is het aanmodderen...goed idee om enkele maanden af te zakken en om zo zelf de dingen te ervaren..wens je alvast veel succes..

Reactie van Camil op 10 Juli 2012 op 12.44

Beste Huub,

Waarom meteen naar het zuiden, het is jammer om met je diploma’s seizoenwerk te gaan doen. Het zuiden is geschikt voor studenten en voor mensen met een eigen bedrijf, grond en huis.

Waarom niet regio Lille? Die heeft veel te bieden op werkgebied, Universiteiten, Cultuur etc...

Het zuiden kan later nog...(blijft persoonlijk)

Succes.

Reactie van Ad van Krimpen op 10 Juli 2012 op 18.12

Op die leeftijd pak je de trein en ga je gewoon. Met de rug tegen de muur ontdek je de mooiste dingen.

Reactie van Huub op 10 Juli 2012 op 21.33

Dank jullie wel voor de reacties! 
Inderdaad, ik had al het idee dat het in het noorden makkelijker werk vinden is dan in het zuiden. Echter omdat echt het zuiden mij enorm trekt, wil ik toch proberen om daar vier maanden de sfeer te proeven. Regio Lille doet me toch meer denken aan het Nederlandse en dat gevoel wil ik nou juist even een paar maanden achterlaten. En ja Ad, ik zou de trein kunnen pakken en gewoon kunnen gaan... Heb ik ook overwogen. Echter een goede voorbereiding en overweging lijkt me nu meer op de juiste plek gezien ik hier in NL een goede job achterlaat en ook de banen niet meer voor het oprapen liggen. Eerst maar eens vier maanden de sfeer proeven. 

Mochten jullie nog tips o.i.d. hebben betreft werk in het zuiden van Frankrijk dan zijn meer dan welkom ;) 

Dank!


Reactie van Toon op 12 Juli 2012 op 17.50

Beste Huub,

Ben al een tijdje aan het werk in Z.Frankrijk, in de recruitement/uitzend branche..

de beste locaties om te een baan te zoeken die min of meer kan passen bij je opleiding en huidige job:

1) Aix en Provence

2) Marseille

3) Nice / Monaco

4) Sophia Antipolis

jobsites: apec.fr ; cadremploi.fr; keljob.fr .... monster.fr, pacajob.fr

Veel succes met zoeken als je wilt stuur me je CV je weet nooit..

vrgr

 

Toon

toonkeupink@hotmail.com

 

Reactie van Huub op 12 Juli 2012 op 22.50

Beste Toon,

Dank voor je reactie! De sites ga ik raadplegen en m'n CV zal ik even aanpassen en naar je toe mailen. Franse versie wil je neem ik aan? 

Groet,

Huub

Reactie van Toon op 13 Juli 2012 op 10.06

Beste Huub,

het liefst een Franse versie en eventueel een engelse als je die hebt..

 

vrgr

Toon 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden