Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste Nederlanders in Frankrijk,

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om mijn droom achterna te gaan... Dat is voor mij het gaan studeren van de Franse taal en om daar uiteindelijk iets mee te gaan doen.

Inmiddels is mijn huis verkocht en mijn baan kan ik opzeggen wanneer ik iets in de volgende richting heb gevonden:


Graag wil ik in 2012 het echte Franse leven gaan ontdekken en alvast een begin maken met het opvijzelen van mijn Frans. Ik denk hierbij aan het werken bij een hotel of op een camping (met vnl Franse kampeerders).

 

Periode: ongeveer april - augustus

Over mij: 23 jaar, spontaan, dienstverlenend, representatief, doorzetter.

Diploma's: MBO Bedrijfsadministratie, basisdiploma Makelaardij (NVM)

 

Wie weet er iets voor mij? Wie heeft er tips?

Alvast bedankt!

Weergaven: 657

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20110926, Werk Gevraagd

Reactie van Samantha Kolkmeijer op 28 September 2011 op 10.14

Hallo Huub,

Ben je echt echt een droom achterna aan het gaan? Je wilt slechts een paar maandjes in Frankrijk zijn en wat kampeerwerk doen? Als je bij een NL'se camping gaat werken zul je niet heel veel Frans leren en als je bij een Frans hotel o.i.d. wilt werken zul je heel hard aan de bak moeten met sollicitaties. Als je naar Frankrijk gaat zonder baan en zonder huis zul je na enkele weken verveeld rondlopen en je geld zien verdwijnen. Als je graag Frans wilt studeren kun je je beter inschrijven aan een universiteit in Frankrijk waar je ook een studentenkamer kunt huren? Dan heb je iets vasts en kun je van daar uit een bijbaan gaan zoeken. Waarom je huis in NL verkopen als je enkele maanden in Frankrijk wilt werken? Ik zou er goed over nadenken of dit echt een droom van je is of gewoon een leuk plan zoals au pairs ook hebben als ze een half jaar in Parijs gaan oppassen. Succes ermee. Groet

Reactie van Huub op 28 September 2011 op 10.37

Hoi Samantha,

Dank voor je reactie en je bezorgdheid ;).  Ik zal mijn bericht iets verduidelijken.

Het is mijn bedoeling om deze zomer een aantal maanden tijdelijk in Frankrijk te gaan werken. Bijvoorbeeld werken op een camping, maar dan natuurlijk niet op een Nederlandse of een 'op Nederlanders georiënteerde camping'...
In september zou ik dan kunnen beginnen met het studeren van Frans en wat mij betreft doe ik dat gewoon in Nederland. Dus ik zoek gewoon leuk vakantiewerk voor een maand of 3 deze zomer in Frankrijk!

Reactie van Leuntje op 28 September 2011 op 15.08

Dag Huub, prima plan (al zou ik zelf liever Frans leren in Frankrijk). Maar als je Franse campingbeheerders wilt benaderen, zit je hier misschien op het verkeerde forum. Je zou het kunnen proberen via de grotere campingketens in Frankrijk (even googlen), of anders direct kleinere campings aanschrijven. Aan campingoverzichten is evenmin gebrek op internet. Succes!

Reactie van Marlies Bensdorp - De Labaca op 29 September 2011 op 13.05
Hotel Thomas ( Le Cannet) heeft altijd medewerkers nodig: en aan de receptie spreek je heel veel Frans! Voor meer informatie zou je een mail kunnen sturen naar reception@hotelthomas.fr
Reactie van Huub op 4 Oktober 2011 op 0.08

Hoi Leuntje en Marlies,

 

Bedankt voor jullie bruikbare tips. Hier ga ik mee aan de slag en onderzoeken wat mogelijk is! Merci à tous!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden