Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De komende tijd ben ik regelmatig in Amiens en zou het leuk vinden om af en toe met een kop koffie of een biertje mijn ervaringen in Frankrijk met een Nederlander of een groepje te kunnen delen. Is er zoiets als een Nederlands cafe o.i.d. in Amiens? Ik hoor het graag. 

Weergaven: 614

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

Contact Gezocht, `20200910

Reactie van Jan Smits op 10 September 2020 op 14.39

Fijn dat u naar Amiens gaat. Ik heb daar jaren geleden stage gelopen om mijn Frans te verbeteren.

Dat is daar aardig gelukt. Ik versta het Frans van een Fransman / vrouw. Het geeft niet in welke manier hij of zij spreekt. Van hoog intelligent tot tot Jan in de straat. Mijn zus welke op de middelbare school les gaf moet nog wel in het woordenboek kijken. Dat hoef ik niet meer. Mijn woordenkennis is groter dan dat van haar. 

Meng u te midden van de Fransen. Wees niet bang om fouten te maken. Wees niet boos als een

Français u verbeterd u verbeterd. Dat is de beste leerschool. Veel leerplezier en een aangenaam verblijf in het land van Marianne. Sterkte en het is helemaal niet zo moeilijk als u zich aanpast.

Reactie van Martin 71 op 10 September 2020 op 15.34

hij vraagt naar Nederlanders in een Nederlands Cafe in Amiens Franse cafe's zal hij wel weten te vinden Jan

Reactie van Ted de mule op 10 September 2020 op 15.38

Hoi Jan, Bedankt voor je reactie. Met mijn Frans gaat het allemaal steeds beter, maar doordat veel Fransen het mooi vinden om Engels met mij te spreken wordt het af en toe wel een rommeltje. Wat ik echter op dit moment  mis is een eenvoudig nederlands gesprek met een simple nederlandse grap zonder dat ik me hier eerst het hoofd over moet breken. Groet, Andries

Reactie van Harry op 15 September 2020 op 19.10
Hotel Le Saint Roch; zijn Nederlands sprekende eigenaren.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden