Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Beste forumleden, 

Ik ben Hans, 46 jaar oud, en ik kom uit Rotterdam. Gedurende mijn hele leven heb ik in Nederland gewoond, maar nu sta ik op het punt een nieuwe fase in mijn leven te beginnen. Samen met mijn vrouw maken we de spannende stap om naar Frankrijk te verhuizen. Er is echter één ding waar mijn vrouw absoluut niet zonder kan: Nederlandse televisieprogramma's.

Ik heb me al een beetje verdiept in de mogelijkheden om Nederlandse tv-programma's te blijven kijken terwijl we in Frankrijk zijn. Ik zie verschillende opties, zoals het installeren van een schotelantenne of het overwegen van IPTV kopen, dat volledig via het internet schijnt te werken (dus overal ter wereld te gebruiken is). Ik ben ervan overtuigd dat er mensen zijn die ervaring hebben met deze situatie en graag hun advies delen. Alle suggesties en ervaringen zijn welkom. Alvast bedankt voor jullie hulp!Met vriendelijke groet,

Hans

Weergaven: 2393

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20230912, Telecommunicatie

Reactie van Adrie op 12 September 2023 op 18.35

Er zijn een paar heel simpele oplossingen, zoals NLziet of canal digitaal. Of je kunt meekijken op het account van iemand anders, als bijvoorbeeld een familielid Ziggotv heeft . Je hebt el een redelijke internetverbinding nodig.IPTV is in principe illegaal. laatst is er weer eentje opgerold en dan is niet alleen de aanbieder strafbaar, maar ook de ontvanger.

Reactie van willem op 12 September 2023 op 19.31
Niks geen schotel meer doen joh! Als je een redelijk stabiel internet hebt koop je gewoon een Google Chromecast van €34,99.. plug je in je tv..download CanaalDigitaal ( als je zelf een abonnement hebt of mee surft op die van een ander, en klaar!!
Reactie van Marianne Erkelens op 12 September 2023 op 19.34

Wij kijken via NLziet. Veel zenders. 9 euro per maand.  Bevalt prima. 

Reactie van willem op 12 September 2023 op 19.47
Idd NlZiet kan ook!
Reactie van Hansjuu op 13 September 2023 op 1.05

Hallo allemaal, heel erg bedankt voor jullie reacties! Ik merk op dat de meesten van jullie NLziet gebruiken, dus ik zal zeker eens nader onderzoeken wat dat te bieden heeft. Wat betreft het installeren van een schotel voor satelliettv... dat lijkt misschien meer iets van vroeger te zijn, haha. Het kijken via IPTV kan ik dus achterwege laten en daarmee dus ook geen risico lopen.

Ik verhuis over twee weken, ik hou jullie op de hoogte van mijn bevindingen. 

met vriendelijke groet,

Hans

Reactie van Leo Beerends op 13 September 2023 op 8.14

Het is allemaal fraai hoe trots veel Nederlands zijn dat ze iets (illegaal misschien) toch gratis doen.

Reactie van Edwin op 13 September 2023 op 8.45

NLZIET is zeker aan te raden, nul, nul problemen maar het is wel noodzaak een NL adres op te geven.

Nadat je verhuisd bent wordt het permanent in buitenland kijken gedoogd lijkt het.

Reactie van Jako op 13 September 2023 op 8.58
NLZiet vraagt helemaal niet om een adres. Je kunt je abonneren met een email adres en een betaling van 1 cent om je betaalmiddel door te geven. Je verklaart zelf dat je in Nederland woont en betaling vanaf een Nederlandse rekening is aanbevolen als 'bewijs'.
Reactie van Dick Smaling op 13 September 2023 op 9.16

Wij hebben gewoon een abonnement bij CanalDigitaal. Via een app op de tv kijk je naar alle NL programma’s zonder storing. Geen schotel, geen gedoe! Je moet wel een NL adres hebben, maar dat doen we via de kinderen. Aucun problème!

Reactie van elja op 13 September 2023 op 9.40

Hallo,

Op mijn Samsung smart TV kan ik de Canaal Digitaal App niet vinden, die van NLZiet wel.

Het schotelabonnement staat op mijn Franse adres. Komt het daardoor dat ik de App niet kan vinden?

Jako, tot eind 2023 kan ik nog kijken ( maar vooral véél opnemen; ik kijk eigenlijk nooit live!! ) via mijn VU+ en daarna waarschijnlijk niet meer; ik ben mij nu aan het oriënteren en op zoek naar een andere oplossing. Als je ideën hebt lees ik die graag!!!

Groeten, Elja

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden