Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

NL leerlingen Frans in contact met Nederlanders in Frankrijk

Bonjour à tous,

Ik ben docent Frans op een mavo/havo school in Oss. We zouden met name aan het begin van het derde schooljaar van de havo een project bij het vak Frans willen doen, waarbij leerlingen ontdekken op wat voor manieren je Frans in het leven nodig zou kunnen hebben. Het zou leuk zijn wanneer leerlingen in september bv via Skype een interview zouden kunnen hebben met Nederlanders die in Frankrijk zijn gaan wonen en/of werken. Voor vragen zoals: waarvoor heb je Frans nodig? Waar/hoe heb je het geleerd? Wellicht met een stukje persoonlijk verhaal waarom je in Frankrijk terecht bent gekomen.

Ik denk aan mensen die bv in het toerisme werken, de dienstverlening of de handel. Economie is veelgekozen profiel op onze school. De leerlingen maken van het interview een verslag en wellicht een presentatie.

Wie zou daaraan mee willen doen?

Weergaven: 1828

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210524, Contact Gezocht, Kinderen, Onderwijs

Reactie van ineke blom op 24 Mei 2021 op 19.22

Paul,

Ik wil wel meewerken, maar ik ben retraité . Geen idee of je daar wat aan hebt. Heb hier in FR een camping gehad en theater gemaakt. (en mijn Franse leraar op bezoek gehad die mij in 4 atheneum adviseerde om vooral Frans te laten vallen omdat ie mij never nooit zou kunnen klaarstomen voor het examen) 

Reactie van Peter Jan op 24 Mei 2021 op 19.31
Ik heb 16 jaar een chambres d'hôtes gehad. Ben goed in staat daar uitgebreid over te vertellen. Stuur maar pb.
Reactie van Juna op 24 Mei 2021 op 19.39
Ik ben eind 2004 naar Frankrijk vertrokken om dieren in nood te helpen en ben een opvang begonnen voor in de steek gelaten,mishandelde,oude en gehandicapte dieren,met name honden en katten,maar ook geiten,cavia's,dwergkonijntjes en lachduifjes.In Frans communiceren is dus een must! Wie dat leuk vindt en van dieren houdt mag met mij contact opnemen....gr Juna
Reactie van Marianne Couvret op 24 Mei 2021 op 19.44

Wat een leuk initiatief.

Reactie van Jan Smits op 24 Mei 2021 op 19.54

Frans leren is natuurlijk goed. Heb reeds de taal in je opleiding gehad . Dan moet je in het diepe springen. Frans heb ik geleerd bij mijn middelbare opleiding. Maar als je echt de taal wil leren, dan moet je eigenlijk bij Fransen gaan. Het is net als zwemmen, in het diepe springen. Geen Nl sprekers om je heen. Dan leer je echt de taal. Met de Fransen meeleven. Bij mezelf heb ik 3 maanden bij een Frans bedrijf gewerkt, waar de medewerkers alleen hun eigen moedertaal spraken. Na een 6 tal weken droomde ik in het Frans. Om echt te leren zwemmen moet je ook in het diepe en eventueel in openwater afstanden maken. Daar hebben de medewerkers mij ook de argo geleerd. Dat heeft mij mijn hele leven geholpen. Mijn geliefde kijk nog weleens in en als ze het niet vind ben altijd nog het vangnet. 

Reactie van Van Hoof op 24 Mei 2021 op 20.34

Leuk initiatief. Toevallig hebben we hier in Cosne-sur-Loire ook een les bijgewoond op de lycée waar leerlingen van 16 jaar kennis konden maken met andere culturen dan de Franse. Dit was georganiseerd door het Centre Social van Cosne, waar we al een paar jaar Franse les volgen. De eerste lessen Frans heb ik gehad op de middelbare school (1970/1976) en zo'n 15 jaar vóór ons vertrek naar Frankrijk zijn we weer begonnen met Franse conversatie-les bij de Volksuniversiteit. En dus sinds we hier wonen (2017) nog altijd Franse les, en we leren nog altijd bij ! We hebben hier 2 gîtes en 1 chambre d'hôtes en ontvangen veel Franse gasten. Het lijkt me leuk om mee te doen met jullie Skype-interview.

Reactie van Theodorus op 24 Mei 2021 op 20.55

Hardstikke leuk initiatief. Ik doe er graag aan mee. Meer informatie over mijn achtergrond geef ik graag in een privé bericht.

Reactie van roos blackburn op 24 Mei 2021 op 21.08
Leuk idee. Ik doe graag mee, ik woon hier nu 20 jaar en heb jaren in het toerisme gewerkt, campings en Office de tourisme.
Daarna 6 jaar op de basisschool en nu werk ik op een middelbare school.
Reactie van Paul Simons op 24 Mei 2021 op 21.11

Ik zal op iedereen ook de komende dagen persoonlijk reageren, maar ik ben nu al aangenaam verrast door al jullie reacties! Erg leuk om te zien!

Reactie van Jacinta op 24 Mei 2021 op 21.17

Hallo

ik woon al sinds 1990 in Frankrijk , ik vertrok uit Nederland om samen te gaan wonen. We zijn ondertussen getrouwd en hebben twee kinderen. Heb verschillende beroepen gehad maar geef sinds 2019 Engelse les hier aan Franse kinderen. Je kunt dat goed het verschil zien met wat ze in Nederland leren. Wil graag meewerken aan je project.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden