Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Mag je inFrankrijk een Nederlandse vriend in jouw auto met Frans kenteken laten rijden? Hoe zit dat qua wetgeving en qua verzekering? Iemand ervaring hiermee?

Weergaven: 1917

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160229, Overheid, Vervoer

Reactie van Carin Schonhage op 29 Februari 2016 op 10.11

Het is vooral de verzekering die belangrijk is, dus even de papieren inkijken!

Het kan zijn dat daarin vermeld staat dat jij de enige bestuurder bent en dan mag jouw vriend dus niet met die auto rijden.

Reactie van anneke19 op 29 Februari 2016 op 10.40

Ik heb dat ieder jaar aan de hand als mijn kinderen komen ( met het vliegtuig) en ze dan met mijn autootje op pad gaan. Volgens mijn verzekering is het zo: dat ze in NL zelf een auto+een  verzekering moeten hebben en dan is alles gedekt. (AXA)

Dus even naar jouw verzekeringsagent en vragen of dat bij jullie ook zo is.

Ik druk ze altijd wel op het hart, dat ze absoluut niet te hard mogen rijden en stoppen bij stopborden, want als ze geflitst worden, dan ben ik de sjaak, qua boete en punten van mijn rijbewijs (denk ik)

Reactie van Nicole Fokker op 29 Februari 2016 op 10.47

Bij mijn verzekering is het eigen risico dan hoger dan voor mij, zo'n 875 euro, maar ze mogen er wel in rijden.

Reactie van Victor op 29 Februari 2016 op 11.51

Ook ik moest opgeven wie de bestuurders zijn.

Reactie van Jeannette op 29 Februari 2016 op 12.47

Ja, altijd even nagaan bij de verzekering; Nicole, dan ben je wel erg duur uit, dit heb ik nog nooit betaald!

Bij mij gaan eigen risico en premie niet omhoog. Wel moet de persoon in kwestie minimaal 2 jaar zijn rijbewijs hebben en de afgelopen 2 jaar geen ernstige overtreding hebben begaan of schorsing van het rijbewijs aan z'n broek hebben gehad. Iedereen die een familielid of vriend van mij is mag in mijn auto rijden.

De eis dat men in Nederland een verzekerde auto moet hebben lijkt mij onzinnig maar wellicht was het voor de verzekeraar een manier om er achter te komen of de persoon in kwestie wel wat rijervaring had (de dochter van mijn man reed altijd in onze auto zonder dat ze in A'dam een auto had, geen probleem!).

Er is inderdaad geen belemmering voor wat de wet betreft om je vrienden in Frankrijk in jouw auto te laten rijden, behalve dan dat de auto wel verzekerd moet zijn.

Reactie van Matty Willigenburg op 29 Februari 2016 op 13.24
Voor een korte vakantie geen enkel probleem! En als je twijfelt meldt je het gewoon bij je verzekeraar. Als daar meerdere bestuurders geregistreerd staan, is dat meestal voor langere duur. Iedereen mag in mijn auto rijden en is gewoon verzekerd (AXA)
Overtredingen komen wel op jouw eigen naam (en puntenaftrek van je rijbewijs) dus dek dat onderling even af....
Reactie van joke vloemans op 29 Februari 2016 op 15.38
en Anneke, als je kinderen een bekeuring oplopen krijg jij de bekeuring thuisgestuurd. Op de achterzijde kan de dan de naam en rijbewijsnummer van de bestuurder zetten. Dan sturen ze de bekeuring naar dat adres en krijg jij geen boete en dus geen puntenaftrek.
Handig hè
Reactie van Nelleke op 29 Februari 2016 op 16.32

Bij mijn verzekeringsmaatschappij is het nog duurder om een polis af te sluiten waarbij alle bestuurders verzekerd zijn. Ik sluit jaarlijks zo'n ding af waardoor iedereen gebruik kan maken van mijn botsautootje in Parijs. Echter sluit ik wel altijd een voor eensluidend gewaarmerkt én gedateerde copie van mijn identiteitsbewijs in bij de 'carte grise' en verzekeringspapieren, met een handgeschreven 'attestation' dat ... (naam bestuurder) van  ... tot ... (datum) van mijn auto gebruik mag maken.     

Reactie van Jeannette op 29 Februari 2016 op 18.50

Tja, Nelleke, in Parijs zal een verzekeraar iets anders reageren dan op het platteland, de kans op een botsinkje is daar toch iets meer aanwezig...
Kern van het verhaal blijft dat je het met je verzekeraar moet afkaarten.

Reactie van Gurthy op 29 Februari 2016 op 21.08

Bij ons mag iedereen, die geen jeune conducteur is, in mijn auto rijden alleen is het eigen risico dan verhoogd naar 500 Euro. Ik en verzekerd bij de cic.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden