Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Personenautos rijden langzamer dan gewenst bij 90km trajecten.

Op de A9 rond Montpellier geldt een maximum snelheid van 90 km per uur. Als je daar rijdt lijkt het vaak of vrachtwagens je willen opduwen boven die snelheid. Vandaag in de Midi-Libre de verklaring daarover van 'Christophe Charlon, président régional de la Fédération nationale des transporteurs routiers (FNTR)':

<En clair, quand une voiture croit rouler à 90 km/h, elle roule en deçà. Pas le camion. Explication : le compteur des camions affiche "une vitesse réelle" calibrée et certifiée et celui des voitures une "vitesse augmentée". Résultat : "Les poids lourds semblent rouler au-delà de la limitation alors que ce sont les automobilistes qui sont en dessous.>

Ik realiseerde me dat niet hoewel ik weet dat mijn snelheidsmeter circa 5 km per uur teveel aangeeft.

Voortaan ga ik achter een camion met gecalibreerde snelheidsmeter hangen.

Het is overigens significant dat tegenwoordig de maximum snelheid veelal ook als de verplichte snelheid wordt aangenomen, zo snellen we gezamenlijk, gesynchroniseerd, gecalibreerd en gecertificeerd naar ons graf, oh tempora oh mores...

Attentie:

Reacties die naar mijn smaak off-topic zijn wis ik dus spaart u zich de moeite van het intypen daarvan.

Weergaven: 1379

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160224, Vervoer

Reactie van Di Monica op 24 Februari 2016 op 17.39

ik rijd liever achter een vrachtwagen dan ervoor.... En ik rijd zo hard, of zacht zo u wil, dat ik me aan de snelheid houd die op de kilometerteller staat aangegeven. Daar is ie toch voor? Tant pis als het te zacht is voor mijn medeweggebruikers. (ik rijd niet zoveel, hoor, en voornl. in de stad)

Reactie van Sher op 24 Februari 2016 op 18.32

Kijk eigenlijk nooit op mijn snelheidsmeter, maar mijn werkelijke snelheid is die van de omgeving, m.a.w. go with the flow en je hebt nergens last van.

Die anderhalve bekeuring per jaar neem ik op de koop toe, want ik rij zonder enige ergernis van mijn medeweggebruikers.

Reactie van christian-le-bricoleur op 24 Februari 2016 op 20.37

Sinds bijna alle auto's elektronische snelheidsmeters hebben is de foutmarge veel kleiner, geen 7km/h bij snelheden van 80 of 90 km/h, maar minder dan 2 of 3. Maar het is nog steeds wettelijk verplicht dat alle fouten positieve fouten zijn, dus dat de meters te veel aanwijzen en nooit te weinig.
Ik rij dus, waar 90km/h voorgeschreven is, volgens mijn meter 96 of 97km/h: 3 of 4km/h foutmarge en 3km/h tolerantie bij de bekeuring.

Reactie van Henri Bik op 24 Februari 2016 op 21.25

Inderdaad Christian, je volgt de geest van deze tijd: maximumsnelheid is 90 km/u   DUS   rijd je 93km/u, 'mais moi..., je suis retraité et heureusement pas pressé'

Reactie van Jean op 25 Februari 2016 op 8.53

Ja, dat had ik ook al gemerkt. Soms geeft een apparaat aan hoeveel je rijdt en dat is dan altijd 2 à 4 km onder wat je teller aangeeft.

Daarom rij ik altijd met de regulateur de max snelheid + 2 km. (dus 72, 92, ...) Dat “hindert” dan minder.

Ong. 20 jaar geleden werd ik door een zenuwpees ingehaald alhoewel ik op de teller 92 (regulateur) reed en de max snelheid was 90. Hij zat al met zijn handen in zijn haar (zag ik in de spiegel en “ergerde” zich aan mijn snelheid. Tot mijn grote verbazing zagen we een stukje verder dat hij een ongeluk had en zijn auto was behoorlijk beschadigd. Tja, zijn eigen schuld en daar leert hij dan van. Daar heb ik dan geen medelijden mee.

groeten,

Jean

 

Reactie van edith janzen op 25 Februari 2016 op 10.38

Zoiets als met een stok lopen, terwijl je die (nog) niet nodig hebt. Kan goed helpen en is niet verboden, in de zin van 'misbruik'.

Reactie van Nina op 25 Februari 2016 op 15.58

Ach je moet gewoon met de stroom meerijden, dan is er niks aan de hand. Wel oppassen als je alleen op de weg bent.

Reactie van Jean op 25 Februari 2016 op 16.15

Nou Nina, daar ben ik het niet mee eens. Een jaar geleden waren we gedurende een dag met vrienden aan de zee. Om weer naar huis te rijden moesten we om Nantes heen.

We rijden in een grote file, alles reed langzaam, we reden dus met de stroom me (zoals jij zegt) iets onder de 60 km/uur, want op een afstand van ong. 1 km waar de weg iets naar beneden liep was de maximale geautoriseerde snelheid 50 km/uur.

Wij zijn toen geflitst op 55 ipv 50. Maar dan moet iedereen geflitst zijn want iedereen reed op dezelfde snelheid in een enorme file.

Dit soort dingen maken mij enorm kwaad. Dan schrijf ik een aangetekende brief om hun te zeggen wat ik daar van denk en de woorden die ik in de brief gebruik zijn zeer duidelijk en denigrerend.

Groeten,

Jean

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden