Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Kattenren onmogelijk, wie heeft een idee om 'cour' te beveiligen?

Al meer dan 10 jaar vang ik zwerfkatten op in drukke verstedelijkte omgeving tussen het Stade de France en de ringweg van Parijs.

De ruimte heb ik, maar ik zoek al geruime tijd een manier om mijn 'cour' aan de straatzijde van mijn huis te beveiligen. Het gaat om een 'binnenplaats' van 8 meter bij 3,5 m (op de smalste stukken) en 6 meter (op het breedste stuk). Ivm het hoge inbraakpercentage in de '93' is het onmogelijk om een aluminium kattenren of aluminiumpanelen te plaatsen tussen de gevel van het huis en de afscheidingsmuur met de drukke doorgaande straat van bijna 1m80 hoog.

Deze muur wordt gevormd door gietijzeren spijlstruktuur op en bakstenen muurtje. Door de vorige bewoners is een soort van ijzeren platen gelast tussen de spijlen. Dit geheel wordt onderbroken door een gietijzeren deur (die niet meer opengaat) waarnaast twee bakstenen 'palen' staan waarin ook het hekwerk is verankerd. Boven op deze stenen palen zitten joekels van ornamenten, die uitsteken waardoor ik geen hekwerk aan de binnenkant van de 'cour' kan plaatsen zonder ingewikkelde uitsparingen etc.

Er is even gespeeld met de gedachte om het gedeelte tussen de gevel en de muur te overspannen met een catamarannet. Maar vanwege het inbraakpercentage is dit weer aan de kant geschoven, omdat er over een strak gespannen net gelopen kan worden (zoals ook over de bovengenoemde aluminiumpanelen).

De bestaande netten ontwikkeld om katten binnen te houden, heb ik al getest aan de achterzijde van het huis: alles wordt gesloopt en/of stuk gebeten door de 'lieverdjes'. In de wijk waar ik woon, zwerven heel wat verwilderde katten rond, die proberen voedsel en speelkameraadjes te vinden. Zelfs netten om steigers te beschermen hielden het niet lang uit.

Concreet gesproken zoek ik naar een oplossing om de katten van straat te houden waarvoor ik géén vergunning hoef aan te vroegen bij de 'mairie'. Alle ideeën/suggesties/tips zijn zeer welkom !

Alvast héél hartelijk dank voor het meedenken

PS ik kijk ongeveer één keer per dag op deze site, dus verwacht svp niet meteen een reactie van me. Indien u liever privé een bericht stuurt, kunt u me bereiken via: rimbambel (apestaartje) gmail(punt) com

   

 

Weergaven: 1296

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20180628, Dieren, Ile-de-France, Parijs

Reactie van Sequoia op 28 Juni 2018 op 21.52

Misschien helpt een foto beter om een goed beeld te krijgen..

Een strook nertsengaas schuin aan de tuinkant op de muur zou wellicht een optie zijn?

Reactie van Robert op 28 Juni 2018 op 22.13
Nelleke, ofschoon ik geen goed beeld van je krijg...is wellicht gewoon kippengaas een oplossing?
Reactie van Nelleke op 29 Juni 2018 op 10.22

Kippengaas houdt het helaas ook niet lang vol.

aan nertsengaas had ik nog nooit gedacht, en ik ga kijken of daarmee een (gedeeltelijke) overkapping mee gemaakt kan worden. De overkapping aan de achterkant van het huis bestond uit kippengaas en daar moesten nogal wat ondersteunende draden en/of balken voor neergezet worden én daarvoor krijg ik de vergunning niet van de mairie.   

Reactie van Henny Uhl op 29 Juni 2018 op 11.19
Het enige wat perfect werkt voor het binnen houden van je katten is een ringleidingsysteem met aan de kat een hasbandje.Al mijn 7 katten hebben een halsbandje en ik ben zeer tevreden met de oplossing daarvan.
Het merk is Cat Fence. Mochten er mensen zijn die daar ook intresse in hebben, kan ik daarover alles uitleggen.
Met gaas e.d. werkt op de lange duur niet en is veel werk. Ik heb de leiding rondom mijn terrein van 4000 vierkante meter in 2 dagen aangelegd.
Reactie van Maria op 29 Juni 2018 op 12.48

Beste Nelleke,

Mijn schoonzuster in zuid Limburg heeft haar omsloten binnentuin afgezet met dit product. Aan de straatzijde is dit systeem aangebracht om haar Noorse Boskatten binnen te houden en het overige "gespuis" ;-) buiten. Ze is zéér tevreden over prijs/kwaliteit en het advies. Mocht je meer willen weten dan hoor ik dat wel.

https://protectapet.nl/waar-te-koop-webshop/nederland/

Reactie van Sequoia op 29 Juni 2018 op 13.28

De katten onder stroom zetten lijkt mij niet echt diervriendelijk Henny..

Heb je zelf het bandje al eens om de nek gedaan?

Reactie van Henny Uhl op 29 Juni 2018 op 13.42
Je weet niet waar je het over hebt.
Inderdaad heb ik het bandje op mijn handen uitgeprobeerd.
Je katten laten doodrijden dat is fijn.
Daarbij hebben ze het heel gauw door en gaan ze NIET door de barrière heen.
Ik heb ook geen zin om dat verder uit te leggen, want je snapt het toch niet!
Reactie van Sequoia op 29 Juni 2018 op 14.08

Iedereen mag dat zelf weten Henny, maar voor mij is het mishandeling!

Reactie van Henny Uhl op 29 Juni 2018 op 14.12
Je hebt de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.
Tegen zoveel onbenul kan ik niet op.
Reactie van Dier en welzijn op 29 Juni 2018 op 16.59

Wees constructief en vriendelijk!

Henny,kan je een beetje uitkijken hoe je dingen hier neerzet/brengt?Ieder mag zijn mening hebben.Van schelden wordt niemand wijzer.

Ik heb jouw katten gezien met die enorme dingen om hun nek.Zou niet mijn 'ding' zijn.Mijn katten lopen vrij rond waar ze willen...een dier hoort vrij te zijn(mijn mening).Beter wat korter geleefd,maar dan ten volle dan langer in een gevangen situatie.Maar ook dat is mijn mening.

Jammer,dat Nelleke niet met haar katten elders(buitenaf) kan wonen;ze zoekt een goede oplossing voor nu.Wie kan haar helpen?

Ingrid

Dier en welzijn

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden