Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Probleem met Livebox van Orange, wie kan helpen?

Beste mensen,

Ik hoop dat er kennis van zaken actief is binnen onze groep Nederlanders. Mijn probleem betreft het aansluiten van een WIFI router (een extensie) om ook te kunnen internetten op andere locaties, die wat verder van de huiskamer af liggen, zoals een aangebouwde studio.

Bij het installeren van die tussenrouter ben ik blijven steken bij de opmerking op mijn scherm, dat de hoofdrouter (mijn WIFI Livebox van 2 jaar oud) deze tussenrouter in een lijst dient te vermelden om aansluiting te krijgen, anders werkt hij niet.

Zodoende op internet in mijn Liveboxinstellingen gekeken, maar ik krijg met geen mogelijkheid het MAC nummer van de tussenrouter daar in geprogrammeerd. Dus dan doet hij het niet. Ik zie wel andere MAC nummers staan, van de aangesloten PC's die in huis (op WIFI) op de Livebox zijn aangesloten, plus nog 4 andere, niet actieve mogelijkheden, zoals het instellen van een t.v. of een extra geheugen, of een printer, maar er wordt niets vermeld over een tussenrouter. ik heb een Netgear, die bij Conrad.nl heel goed staat aangeschreven. Als hij aan het elektranet is aangesloten, zie ik dat hij makkelijk  het bereik kan vergroten naar de studio waar de PC staat die nog niet op internet kan komen.

Wie, o wie kan mij hierbij adviseren/helpen? Mijn dank is dan heel groot!

Graag wacht ik alle reacties af, in de hoop dat ik er verder mee kan komen.

Hartelijke groet van

Frea Plantinga

Weergaven: 3283

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20111116, Telecommunicatie

Reactie van Marinus Ooms op 17 November 2011 op 12.10

Als u dezelfde livebox heb als ik, dan moet deze eerst in mode "Association" zijn, zoek dus naar een knopje waarmee dat gedaan moet worden, dan hebt u 10 minuten om het MAC nummer van uw uitbreiding in te geven en daarmee dus die uitbreiding met de livebox te associeren. Bij mij zit dat knopje op de achterkant, gemerkt "1". succes gewenst,

Marinus

Reactie van Maureen op 17 November 2011 op 17.33

Je kan ook gewoon het vinkje bij MAC in de livebox software weghalen. Misschien dat het dan lukt, mocht het nog niet in orde zijn.

Reactie van Mercedes op 17 November 2011 op 17.40

Opgelet er zijn ondertussen nieuwe liveboxen, ik heb een nieuwe sind 11/2010 en de de oude deed het ook niet, je kan ze gratis ruilen als je een huurovereenkomst hebt met Orange

Reactie van Fre@ op 17 November 2011 op 21.30

Wat fijn dat je zo snel reageerde, Marinus! Dank je wel voor de moeite die je hebt willen nemen!

Het zou kunnen dat wij verschillende Liveboxen hebben. Die van mij heeft maar één knop die je in kunt drukken, en dat is de AAN/UIT knop, dus daar kom ik niet verder mee.
Eventueel nog andere suggesties? Ik hou me graag aanbevolen!

Of anders anderen die er verstand van hebben? Heel graag hoor ik wat reacties.

Nog een hele fijne avond en vriendelijke groeten,

Frea

Reactie van Fre@ op 17 November 2011 op 22.59

Wat fijn dat er nu meerdere reacties zijn gekomen. Iedereen heel erg bedankt!

Maureen: ik ben niet zo sterk in computer kennis, en heb met moeite op de computer de inhoud van mijn Livebox kunnen toveren. daarin vind ik niets wat mij de mogelijkheid geeft om een vinkje weg te halen. Wat ik wel vond is een hokje waar ik de MAC filtering kan activeren, die staat nu niet aangevinkt. Vink ik het aan en klik ik op de knop ADD, dan verschijnt er ineens een mogelijkheid om in het vak van MAC een nieuw nummer toe te voegen, die ik op mijn tussenrouter had gevonden.

Kortom: Dankzij jouw tip ben ik er gelukkig uit gekomen. Morgen ga ik de tussenrouter weer uitproberen en dan laat ik de definitieve conclusie alsnog aan jullie weten.

Mercedes: dank voor het meedenken! Jouw tip hou ik zeker in m'n achterhoofd als het alsnog niet wil lukken.

Voor iedereen welterusten gewenst en een warme groet van

Frea

Reactie van Rein op 18 November 2011 op 13.24

Dag Frea,
Als je het probleem inmiddels opgelost hebt: des te beter. Voor zover ik weet heeft elke router en zeker de Livebox een knopje, waarmee je tijdelijk (meestal een paar minuten) de beveiliging kunt verlagen.Op de site van Orange staat precies hoe je jouw type Livebox kunt herkennen en waar dat knopje zit. Op de Livebox2 zit het midden op de voorkant.
Na indrukken van het knopje gaat de router zoeken naar WiFi apparaten en geeft de gevonden apparaten  toegangsrechten, eventueel nadat je een toegangscode hebt ingegeven.
Het zou dus eigenlijk automatisch moeten gaan.
Succes.

Rein.

Reactie van Emile van der Sluijs op 18 November 2011 op 17.09

Bedankt, ik zocht een oplossing voor hetzelfde probleem. Emile

Reactie van Fre@ op 19 November 2011 op 20.41

Nou staat die tussenrouter met zijn eigen MAC nr. geregistreerd in mijn Livebox, maar ik krijg hem niet actief op internet; hij wordt ook niet zichtbaar als zijnde actief tussen de apparaten die wel goed werken op de Livebox, getuige het feit dat die apparaten een rood WIFI signaal hebben in de lijst. De tussenrouter heeft dat niet (blijft een grijs veld in de lijst) en is dus op de één of andere manier niet verbonden met internet...... of de Livebox.....?

Van alles geprobeerd, maar ik kom er niet uit. Zowel op knoppen gedrukt van de Livebox als wel van de tussenrouter, in de hoop dat er een herkenning zou optreden tussen die twee apparaten.

Ik wou dat het zo simpel was als jij aangaf, Rein. Je zegt dan dat er eventueel een toegangscode gegeven moet worden. Is dat de speciale code van mijn Livebox? Of het MAC adres van de tussenrouter?

je ziet, er blijven telkens vragen rijzen. Ik kan verbinding maken zoveel als ik maar wil klikken op de tussenrouter, in de lijst van zichtbare netwerken in mijn lijst met draadloze netwerkverbindingen. Het enige wat gebeurt, is dat er een oplossing gezocht wordt naar het probleem van het niet op internet kunnen komen.

Dus, wat doe ik verkeerd? Of wat heb ik over het hoofd gezien? Weet iemand nog raad?

Bij voorbaat heel veel dank, nog een fijna avond allemaal en een warme groet van

Frea

Reactie van Rein op 19 November 2011 op 23.18

Dag Frea,
Ik ga er van uit dat het om een Livebox 2 gaat: een wit rechthoekig kastje met een afgeschuinde hoek. Als je via je internet browser inlogt (via het adres 192.168.1.1), zie je als eerste op het tabblad Settings (of Configuration in de Franse versie) een overzicht van de aangesloten apparaten. Bij mij zijn niet alleen de in rood weergegeven apparaten aangesloten, maar ook een aantal van de "grijze". De kleur zegt dus blijkbaar niet alles.
In het linker menu staat ook de keuze: Livebox en dan WiFi settings (paramètres wifi). Onder aan die pagina staat een overzicht van alle herkende WiFi apparaten. Als ze een groene "antenne" hebben zijn ze actief. Iets hoger op die pagina staat ook de code die je moet ingeven om een apparaat verbinding met de router te laten maken. Bij mij heet dat "security key" (Clef de sécurité).
Uit wat je schrijft maak ik op, dat de Livebox het Netgear apparaat wel degelijk herkent. Met een beetje geluk heeft de Netgear een slim setup programmaatje of een setup wizard. Dan zou het allemaal bijna vanzelf moeten gaan. Is dat niet zo, dan zou je via een de browser van een WiFi computer (een laptop of een ipad ofzo) kunnen proberen om naar het adres http://www.mywifiext.net te gaan. Dat werkt bij veel Netgear apparaten. In dat scherm zou je in ieder geval al de naam van je Livebox moeten zien.
Klikken op de naam en vervolgens het wachtwoord van de router invoeren et voilà. (Tenminste... dat hoop ik).
Enne... een schrale troost: netwerken en vooral draadloze netwerken kunnen het je ontzettend lastig maken. Dingen die in theorie uitstekend zouden moeten werken, doen dat in de praktijk soms niet.
Nogmaals: sterkte en succes.
Rein.

Hébergement moins cher

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden