NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Beste mensen

Sinds enkele jaren huur ik een huis in midden Frankrijk. Met mijn eerste huurbaas die ik trof waren er geen enkele problemen omtrent het onderhoud of wat dan ook....Helaas was dat huisje een beetje aan de kleine kant en ben ik er uitgegroeid en dus in hetzelfde gehucht naar een grotere woning verhuisd.... Een oudere dame is de eigenaresse....hoewel ik zag dat er onderhoud moest gebeuren, leek er toch geen vuiltje aan de lucht... Ze zou het onderhoud gaan plegen.... een aantal zaken zou ik doen, en dan zou zij de kosten aan mij terugbetalen.... Kortom iedereen blij..... Totdat dochterlief om de hoek kwam kijken..... dat was toen ik driekwart jaar in het huis woonde.... de ellende was begonnen want madame lief kwam ten eerste zonder toestemming in mijn huis maar wou daarnaast ook nog eens dat de door haar moeder vergoedde kosten door mij terugbetaald zouden worden....en dat de werkzaamheden teruggedraaid zouden worden..... daar zaten overigens werkzaamheden bij die niet door mij, maar door de vorige huurder waren gedaan... Ik kreeg heel duidelijk te verstaan : Meneer Stevens wij verhuren alleen dit huis zodat mijn moeder wat extra inkomsten heeft, en wij zijn niet van plan om onderhoud te gaan plegen"...... Ik tegen haar : Als verhuurder bent u verplicht om onderhoud te plegen wanneer het om de bouwtechnische staat van het huis gaat, of om electra cq de waterinstallatie....

Goed uiteindelijk is er in opdracht van mij door een Huissier een rapport opgemaakt over de staat van ht huis en de daar bijkomende verplichtingen van de verhurende partij die niet zijn nagekomen...... De verhurende partij is vervolgens ook op mijn verzoek uitgenodigd op het bureau van deze huissier om alles te bespreken en alles volgens de wettelijke regels te gaan regelen..... Er is hier afwijzend op gereageerd........

Afgelopen najaar onstond door achterstallig onderhoud in het dak op diverse plekken lekkage in de woning.... Vanuit mij is het verzoek gegaan naar de huurbaas om het te repareren... Er werd niets gedaan.... dus maar weer een onafhankelijk persoon ingeschakeld..... conclusie : Lekkage is ontstaan door achterstallig onderhoud en dient door de verhuurder gerepareerd te worden...... het meest noodzakelijke dakwerk is gedaan, maar daarnaast ook helemaal niets.....

Januari 2012... ik wil bij de  verhuurster langs gaan om de huur te betalen....zij wil dit contant hebben in verband met haar uitkering.......mevrouw is de hele maand zonder dat ik het weet, op vakantie... dus wel de wil om te betalen, maar niet de mogelijkheid..... Februari 2012 komt de familie bij mij langs met het verzoek om contact op te nemen met hun notaris omdat ze alles binnen het kader van de franse wet willen gaan regelen en dan kan ik ook daar mijn betalingen gaan doen........ Ik ben bij de notaris geweest... Aan het einde van zijn gesprek kwam deze met de mededeling dat de procedure bij hem mij tegen de 400 € 00 gaan kosten.... Ik heb aan de notaris laten weten dat ik daar geen behoefte aan heb gezien het feit dat ik de familie zelf vorig jaar heb uitgenodigd bij de Huissier om alles wettelijk te regelen, ook al deze kosten voor mijn rekening heb genomen, en dat alles is afgewezen door de familie..... deze huissier en notaris werken nota bene samen.... Ik heb wel cheques opgestuurd naar de notaris voor het verrichten van de huurbetalingen maar die zijn dus niet geind door de notaris.... Reden ??? Ja daar kan ik alleen maar naar raden.... Hij werkt natuurlijk in opdracht van een nogal treakie huisbazin....

Vanmorgen weer bij de huissier geweest... en het laatste deel van het verhaal verteld... zijn reactie was duidelijk... Ze zin spelen gewoon op een gerechtelijke procedure waar ik dus helemaal geen trek aan heb.... Dus mijn vraag aan iedereen : WAT KAN EN MOET IK DOEN !!!!!. Verhuizen naar weer een ander huurhuis daar heb ik niet veel behoefte aan omdat ik dit jaar een huis wil gaan kopen... Maar goed dat is dus nog lang niet rond.... Geef mij alsjeblieft advies !!!.

Weergaven: 1386

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20120314, Woningen Algemeen

Reactie van edith janzen op 14 Maart 2012 op 23.26

Dit is inderdaad een van de mogelijkheden om jou als huurder kwijt te kunnen.  Zorgen dat je de huurder  onmogelijk de huur kan voldoen en je huurder er dan wegens huurachterstand uitzetten, en, als ik een voorspelling mag doen,  nog onkosten voor 'herstel' van het gehuurde eisen aan jou en toegewezen krijgen ook.  Procedures hebben voor jou ook geen zin, als iedereen nu al onder een hoedje speelt, hebben ze ook goede betrekkingen met alle advocaten in de wijde omtrek, jouw eventuele advo zal dan door jou betaald in hun belang optreden. De rechters zullen ook met je tegenstanders goede vrienden zijn, daar heb je al aanwijzingen voor, en in ieder geval niet in het voordeel van niet-fransen beslissen. Ik schets een wat somber beeld, maar ik ben helaas ervaringsdeskundige.  De enige goede raad die ik kan geven is, vertrekken naar iets anders.  Het alternatief is, constateren dat er nul komma nul huurbescherming in FR is, met torenhoge schadevergoeding aan de verhuurster komen te zitten en al je proceskosten, lees advocaat kosten. Aan het eind van de rit sta je met lege handen en een trauma dat je jezelf moet besparen (erachter komen dat FR  helemaal geen rechtstaat blijkt te zijn o.a.).  Ga je eigen plannen ten uitvoer leggen, zoals iets kopen wat je schreef etc. Je hebt nu nog geen grote schade opgelopen, moreel / financieel, houd dat zo.   

Reactie van bram op 14 Maart 2012 op 23.36

Da's een fijne waarschuwing Edith..had iets in m'n hoofd..maar daar begin ik nu maar niet aan..wat een ellende.

Walter..ik zou het in geval van huren maar iets verderop zoeken..dit is een lopend vuurtje natuurlijk..

scu6

Reactie van Walter Stevens op 14 Maart 2012 op 23.49

Hallo Edith en Bram

Ja ik ken het spelletje inmiddels.... Ik heb inmiddels wel via de door mij ingeschakelde huissier de bankgegevens van de notaris van mijn huurbazin achterhaald... De bank heeft inmiddels de opdracht verkregen om een automatische overschrijving te starten.... Zodat in ieder geval de hur weer betaald gaat worden.... Overigens is de door mij ingeschakelde huissier niet bepaald een vriendje van mijn huurbazin.... hij kent haar praktijken.... en kan haar bloed wel drinken..... heeft ook een vernietigend rapport over haar geschreven.... deze is inmiddels naar de huurcommissie gestuurd die ik vanmiddag heb ingeschakeld... En inderdaad vanaf volgende week ga ik aktief op zoek naar een koopwoning en dan zien dat ik hier toch in de loop van dit jaar weg ben.... Voor wat betreft het weer in oude staat brengen van de woning... Daarbij kan ze volop op mijn medewerking rekenen... Dat betekend dat een deel van het electra er weer uitgaat.... Dat de afzuiging in de keuken en de badkamer verwijderd gaat worden..... de electrische verwarming er weer uitgaat, enzovoort enzovoort want dat kan ik waarschijnlijk allemaal op de nieuwe plek weer gaan gebruiken......

Reactie van Niels op 15 Maart 2012 op 1.03

Mocht je er tabak van hebben en toch wil rondkijken naar een ander huurhuis voordat je iets koopt, dan weet ik iets voor, denk ik, 450-500 euro in de Charente. Als je belangstelling hebt, klik dan even op vriendschap en stuur een berichtje. In ieder geval sterkte!

Reactie van Walter Stevens op 15 Maart 2012 op 1.10

Hallo Niels...

Dat is aardig aangeboden maar zoveel kan ik echt niet betalen en daarnaast is de charente wel heel erg ver van mijn dagelijkse werk.... dus dat gaat niet werken zeg maar.

Reactie van Brigitte Janssens op 15 Maart 2012 op 6.24

Als verhuurder heb ik altijd ondervonden dat huurders bij Franse wet wel heel ver kunnen gaan en goed beschermd zijn daarom verbaast dit verhaal me. Ik verhuur met jaarlijks contract beginnend in de lente (nooit voor de winter) een gemeubeld appartement, de huissier hier heeft me indertijd geholpen om huurders die het huis letterlijk a h afbreken waren buiten te krijgen op het einde vh jaarcontract vroeger kon ik niets doen!  Schadevergoeding heb ik ook nooit gekregen! Is er geen état de lieu opgemaakt toen je huurcontract begon daar staat duidelijk de staat v h huis in beschreven zoals jij het kreeg en dat moet normaal met foto's van elk mankement! Elk immo dat verhuurt kan je zo een vb tonen, doen als je nog eens huurt het beschermt verhuurder maar zeker de huurder! Wat ik wel weet is dat als de lokale Fransen je niet mogen ze je echt durven het leven zuur maken zoals ook bij jou blijkt, hebben ze je graag dan aanvaarden ze je. Best enkele dorpen verder gaan wonen en herbeginnen, veel goede moed!

Reactie van marianne ruijter op 15 Maart 2012 op 6.58

Wow.....

Hier leer ik me toch weer even héél  veel van jullie berichtgeving.

Hiervoor mijn oprechte dank, gezien mijn  "huur~zoek~tocht"  en France.

Ik wens Walter een nieuwe geweldige huisbaas/bazin toe en daardoor véél woongenot.

Reactie van Pascal op 15 Maart 2012 op 7.11

hallo, huurders, verhuurders, ik raad jullie maar voortaan wat verzekeringen te nemen!! kijk bijv. op http://www.gerancecenter.com  en zeker voor de verhurders... er staat wel een verplichting tegenover: alles declareren.... succes van een echte franse/nederlandse huisbaas.

Reactie van Wim van Teeffelen op 15 Maart 2012 op 8.09

Er zijn veel persoonlijke ervaringen, maar het verhaal van Edith herken ik niet. Er is juist waanzinnig veel huurbescherming in Frankrijk! Walter kan gewoon helemaal niks doen, zelfs de reparatiekosten van zijn huur aftrekken. Zelfs als de huissier dan met een commandement de paiement komt, hoeft hij maar een deel van de huur te betalen. Als het uiteindelijk tot een rechtszaak komt (anderhalf jaar later, dat is immers de gemiddelde vertraging bij het Franse Tribunale), dan heeft hij grote kans in het gelijk te worden gesteld. Ondertussen kan hij rustig op zoek naar een koophuis.

Wim

Reactie van Walter Stevens op 15 Maart 2012 op 10.16

Hallo Brigitte en Wim

De verhalen die ik hoor zijn allemaal heel erg tegenstrijdig...... Nee er is in het begin niet door de verhuurder een etat de lieu opgemaakt.... Die is later op mijn verzoek door de Huissier gedaan... En dat verhaal was redelijk vernietigend voor de verhuurster..... Leg de toenmalig opgestelde etat de lieu met begeleidende foto's gemaakt door de Huissier naast de huidige staat van de woning, dan zal een ieder zien dat de staat van de woning netter en beter is geworden..... Die reparatiekosten heb ik nu dus van de hur afgetrokken, maar dat ziet zij nu dus als achterstallige huur.... Ik denk daar dus anders over......

Ik heb voor mezelf besloten zoals ik al aangaf, dat ik de huur automatisch ga overmaken naar haar notaris... Dankzij mijn huissier ben ik achter zijn bankgegevens gekomen (Die zaten in een redelijk recent dossier van hem) en de verhuurster gaat van mij een aangetekend schrijven krijgen en ik ga haar een voorstel doen om dit huis te kopen..... daarmee zijn dan alle problemen verholpen..... Zij een zak geld en ik een huis en onze wegen die gaan scheiden.... Kijken hoe ze gaat reageren....

Of ze mij veel kan maken, dat weet ik ook niet... Haar eigen huur "administratie" rammelt namelijk aan alle kanten..... maar voor mij geldt vooral dat ik geen zin heb in dit gedonder.......

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

N26 via NLFR (win-win-win)

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0