Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Hallo MS-Outlookers,
MS-Outlook op mijn PC is zo ingesteld dat e-mails slechts een paar maanden 
worden bewaard.
Geknutsel met de instellingen door derden leverde niets op.
Als ik nu een e-mail 
ouder dan twee maanden zoek, open ik mijn laptob waar inmiddels 7000 (zevenduizend) e-mails op staan en (daardoor ?) behoorlijk traag geworden is, zoek ik de e-mail, zend hem naar mijn e-mailadres, open hem op mijn PC en kopieer ik er naar hartenlust zinnen uit die ik verwerk in nieuwe e-mails of brieven.
Omslachtig ja, maar on se débrouille.
Twee mogelijkheden :
1. ik knutsel door met andere derden of 
2. vraag hulp op nederlanders.fr.
Alors, is er iemand die mijn leven aangenamer kan maken ?
Alvast bedankt.
Fijne avond,
Antoine


Weergaven: 596

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20230131, Telecommunicatie

Reactie van Saskia B op 31 Januari 2023 op 23.20

Heb je al eens overwogen om de boel een beetje op te schonen? 7000 emails is wel heel erg veel om te bewaren. Berichten die je wil bewaren kun je ook downloaden en als document opslaan. Ik zie op internet dat de opslagruimte per gratis outlook account 15 GB is. Dat is best veel maar het houdt een keer op lijkt me.

Reactie van Martijn de Wijk op 31 Januari 2023 op 23.57

Een "andere derde" gevonden? Vraag haar of hem dan de instellingen van Outlook aan te passen. Eventueel ook om de exportfunctie te gebruiken: op die manier bewaar je alle mailtjes in een aparte map op je eigen computer, dus onafhankelijk van jouw mailprovider. Maar vraag je eerst af of je wel zevenduizend mails wilt bewaren. Daar doorheen spitten om al het overbodige te wissen mag veel werk zijn, ermee wachten vergroot dat probleem.

Reactie van Jordy Brouwer von Gonzenbach op 1 Februari 2023 op 0.44

Aansluitend op de eerdere tips. Wellicht kan classificeren helpen en dan per groep afzonderlijk in een pst opslaan. Je hoeft dan alleen de betreffende pat van deze rubriek te openen, waardoor het minder zwqar wordt voor je computer. Classificatie kun je dan parallel doen aan de opschoonactie.

Reactie van Henri Bik op 1 Februari 2023 op 9.25

In plaats van een progralmma als MS Outlook te gebruiken kun je beter direct op de mailserver via webmail je post behandelen. De opslag van bewaarde e-mails is dan op de webserver en niet op je PC. Een belangrijk voordeel is dat waar ook ter wereld met elke PC je e-mails kan afhandelen. 

Ik doe dat met gmail en dat werkt prima; Ik ben ook een bewaarfreak en heb even gekeken, er staan ruim 22.000 e-mails van me op de webserver dus ik moet ook eens gaan opruimen.

Reactie van Cees Sonnevelt op 1 Februari 2023 op 11.33

@Antoine, ik heb de indruk dat je het probleem verergert door je oude e-mails opnieuw naar jezelf te versturen. Als je dat doet heb je van dezelfde e-mail één versie in je oude bestand, en één in je ‘twee maanden’ bestand. Dat kan lekker oplopen. Ik vermoed dat die vriendelijke ‘derde’ automatisch archiveren heeft ingesteld, met een limiet van 2 maanden. In dat geval wordt alles ouder dan de limiet verplaatst naar een bestand ‘archive.pst’, waarschijnlijk in de map ‘documenten\outlookbestanden. Als die niet zichtbaar is in Outlook, kun je die openen door te kiezen voor ‘bestand-openen-Outlook bestand ‘ en dan het bestand aanwijzen in de verkenner.
Opruimen is een goed idee, dat moest je vroeger ook met je ordners. Het is nu alleen een stuk eenvoudiger doordat je de sorteer functie kunt gebruiken. Sorteer bijvoorbeeld op ‘ongelezen’, markeer de eerste en houd de shift toets ingedrukt terwijl je scrolt naar de laatste.  Als alles gemarkeerd is, druk je op delete. Vergeet niet de map met gewiste items leeg te maken….

Er zitten wat verschillen tussen de diverse versies van outlook, maar het principe is gelijk.

@Henri, natuurlijk kan Antoine webmail gaan gebruiken, maar wat doet hij dan met die 7000 mails waar hij kennelijk nog gebruik van maakt? Het lijkt me meer voor de hand liggen dat hij de mogelijkheden die Outlook biedt goed onder de knie krijgt.

Reactie van Caspar HAMELEERS op 2 Februari 2023 op 14.10

Hoi,
PST bestanden hebben veel nadelen en zijn verouderd, worden niet meer ondersteunt door MS etc.

De bedoeling van een PST bestand is om ze te gebruiken voor archiveren (doe er mailtjes in of contactpersonen, sla dat PST bestand op en doe het nauwelijks of nooit open) en niet mailtjes er in te bewaren als extra opslagruimte en deze ruimte continue in Outlook open hebben staan.  

Daar komt bij dat als een PST bestand over de 1.5Gb gaat deze erg onstabiel kan worden, crashen etc. met alle gevolgen van dien

Vergeet ook niet dat een PST bestand enkel kan groeien… en nauwelijks kan verkleinen. Als een bestand eenmaal groot is heeft het dus ook geen zin om mailtjes e.d. te verhuizen naar een ander bestand.

Geen paniek! Er zijn alternatieven maar dan moet ik van @Antoine iets meer weten… hoe kunnen we elkaar een privé bericht versturen?

Groet

Reactie van Caspar HAMELEERS op 2 Februari 2023 op 14.35

@Saskia B: Opschonen heeft geen zin aangezien PST bestanden nauwelijks kleiner kunnen worden.
Idd, je hebt 15Gb, ook met Gmail b.v. Het is veel, ik heb na een flink aantal jaren, meerdere accounts 5,2Gb en ikke bewaar aallllllleeeessss!

 

@Henri Bik: Je kan een lokale email client (Outlook of Thunderbird bv) ook gebruiken icm een online account zoals Gmail of zoals ik doe met outlook.com. Heb je het gemak van een lokale email client en de voordelen van een online account… je kan dan alsnog online overal-op-de-wereld inloggen en je email behandelen alsof je thuis zit

@Cees Sonnevelt: Ik denk ook dat automatisch archiveren aan staat. Maar zoals ik al aangaf is dat voor archiveren en niet om extraopslag ruimte te creëren.
tov. jouw opmerking over webmail en “wat doe ik met m’n 7000 lokale opgeslagen emailtjes” :
Als je een online account (gmail, outlook) gebruikt met een lokale email client zoals ik hierboven aangeeft aan @Henri Bik…. Kan je gewoon je oude mailtjes van een PST er inslepen en dus online opslaan.

Reactie van Cees Sonnevelt op 2 Februari 2023 op 16.44

@Caspar HAMELEERS, ik geloof dat Antoine het best geholpen is als zijn bestaande systeem doet wat hij ermee wil. Ik probeer te begrijpen wat er mis gaat, en daarvoor een oplossing te suggereren. Opslagruimte is het probleem niet, opruimen doe je niet om ruimte te krijgen, maar overzicht en inzicht. Ik denk dat het eenvoudiger is orde te scheppen in het huidige systeem, dan over te gaan naar een ander. Op elk systeem is wel wát aan te merken (geloof me, ik heb er heel wat gezien sinds IBM PROFS in 1979), en er zijn vele miljoenen tevreden gebruikers van Outlook op een lokaal systeem.  

Reactie van Saskia B op 2 Februari 2023 op 17.14

Maar waarom zou een mens alles bewaren? Ik verwijder zoveel mogelijk berichten wanneer afgehandeld. Hetgeen belangrijk is archiveer ik.

Reactie van Antoine op 3 Februari 2023 op 22.21

Hallo Iedereen,
Voor de goede orde zij vermeld dat ik in mijn vraag niet heb vermeld dat ik alle e-mails van mijn laptop naar een externe vaste schijf  (1,0 TB) zou willen verplaatsen op een zodanige wijze dat ik kan bladeren met de zoekfunctie.
Twee externe drives heb ik al in gebruik. Eén voor documenten en éen voor foto’s.
Saskia.B
Een goed idee als en wanneer je weet welke e-mails belangrijk zijn. Ik zoek soms een e-mail van tien jaar geleden… Ik denk dan : “Ik schreef toen en toen een leuk verhaal en hoe zat dat ook al weer”.
Martijn de Wijk
De exportfunctie onder de knie krijgen lijkt me een goed idee.  
Daar doorheen spitten om al het overbodige te wissen is geen optie omdat ik niet weet of die e-mails interessant genoeg zijn om te bewaren. Alle e-mails open ik, uitgezonderd SPAM en Phishing mails. Commerciële berichte delete ik, dus alles wat overblijft is bewaarwaardig.
Jordy Brouwer von Gonzenbach
Classificeren is voor mij een lat te hoog. Ik zou dan tich rubrieken moeten maken.
Henri Bik
In plaats MS Outlook Gmail gebruiken. Waar ook ter wereld is voor mij niet relevant. Als ik reis laat ik mijn PC/laptop thuis. Maar, hoe kom ik dan van mijn 7000 e-mails af ? Iets voor de nieuwe laptop…
Cees Sonnevelt
Het probleem verergert als je oude e-mails opnieuw naar jezelf verstuurt. Dat kan lekker oplopen. Maar Cees, het is maar een enkele e-mail waarmee ik dit doe. Automatisch archiveren zoek ik na.
De sorteer functie gebruiken. Alle e-mails die opgeslagen zijn worden gelezen.  Onwelvallige gewist.
Caspar HAMELEERS
PST bestanden hebben veel nadelen en zijn verouderd, worden niet meer ondersteunt door MS etc. Nou dan zijn we gauw klaar…
Geen paniek! Er zijn alternatieven.
Wat wil je van me weten. Quod licet Iovi, non licet bovi. 
We kunnen 'vrienden' worden  en dan elkaar een pb-tje sturen.                                      
Cees Sonnevelt
Ik geloof dat Antoine het best geholpen is als zijn bestaande systeem doet wat hij ermee wil.
Goed idee.
Overzicht en inzicht is er nodig. Vroeger sleutelde ik naar hartenlust rond in de applicaties. Voor Commodore, Excel en Word zelfs cursussen gevolgd. Nu kom ik er al niet meer uit als ik bij Orange mijn forfait wil verlagen omdat ik al twee jaar een exorbitant tarief heb aangesmeerd gekregen.
Ik bedoel maar…
Er zijn vele miljoenen tevreden gebruikers van Outlook.

En daar zou ik nu bij willen horen. In de tussentijd je me débrouille met een veel te trage laptob.
Iedereen een fijn weekend gewenst,
Antoine

 

 

 

 

 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden