Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

 

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Reglo 4G sim, hoe zie ik het verbruik en laad ik het op?

Ik heb bij EClerc een Reglo 4G sim aangekocht 140Go op mijn 4G router. Ik ben erg tevreden want internet heeft hier nog nooit zo goed gewerkt TV etc. super! Orange ligt er bij elke regenbui uit en is te traag om TV te kunnen kijken.

Maar nu komt mijn probleem: De medewerker bij Leclerc heeft netjes de sim in mijn apparaat geïnstalleerd en zegt dat als ik het kaartje eruit haal en in mijn Mobiel stop het kan opladen , zien wat ik verbruik etc.etc. Helaas heb ik een Nederlandse smart en geen Franse. En stop ik het kaartje erin dan kom ik niet verder. Graag zou ik een mogelijkheid zien om via mijn computer het verbruik zien en het opladen als nodig.

Heeft iemand ervaring die wel weet hoe het kan. De medewerker bij Leclerc kan het niet (zonder een franse smart met een tel.nummer) en als ik het nummer bel wat bij de aanschaf zit, kom ik niet verder. Hoop dat iemand mij kan helpen,

groet Frans

Weergaven: 1436

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20230521, Telecommunicatie

Reactie van Jeannette op 22 Mei 2023 op 10.42

Ik denk dat je gewoon een account moet aanmaken via de website:

https://www.reglomobile.fr/pourquoi-nous-choisir/qui-sommes-nous

Zo werkt het bij elke provider. Een "Franse" of "Nederlandse" telefoon bestaat niet, een simkaart kan in elke smartphone, dat heeft niets te maken met waar je telefoon gekocht hebt. 

Reactie van Frans Verstegen op 22 Mei 2023 op 10.45

Bedankt Jeannette voor het meedenken. Helaas dat heb ik al geprobeerd maar hij accepteert mijn nederlands 06 nummer niet en dan kom je niet verder.

Reactie van Jako op 22 Mei 2023 op 10.49

Je kan toch een account aanmaken bij Reglo mobile en daar bij 'mon espace' alles zien wat je wilt, en ook opladen? Als je dat kaartje in een Nederlandse mobiel stopt werkt het toch ook?  Het is gewoon een smartphone, tenzij daar vanuit je Nederlandse provider een simlock op zit.

Ik neem aan dat je die sim nu in een 4G router hebt zitten, ook daar kun je het verbruik zien door in te loggen op de webinterface van de router.

Reactie van Hans van den Bos op 22 Mei 2023 op 10.54

@ Jeannette

Je kunt niet elke simkaart in elk toestel stoppen. Sommige telefoons van grote providers accepteren alleen simkaarten die zij verstrekt hebben. Die instelling kun je er uit halen. De verkoper van de telefoon kan dat regelen.

Reactie van Jako op 22 Mei 2023 op 11.02

@Hans: dat is alleen als je bij die provider een 'gratis' of goedkope telefoon koopt. Die moet je nog afbetalen, dus daar zit een simlock op om dat te waarborgen. Aangezien je uiteindelijk altijd meer betaalt is dat geen handige optie.

@Frans Verstegen: je moet uiteraard het telefoonnummer van de Reglo simkaart gebruiken. Je router ontvangt gewoon de SMS'jes die de provider stuurt. Die kun je lezen door in te loggen op je 4G router.

Reactie van Jeannette op 22 Mei 2023 op 11.13

Als het goed is, heeft de SIM kaart ook een telefoonnummer (ook al is het geen telefoonnummer) 
Dat staat op de gegevens die je gekregen hebt dus waar de SIM kaart uit komt. 
Met dat nummer moet je een account aanmaken, niet met een ander willekeurig nummer (ook niet met een ander Frans nummer) 

Ik zie dat Jako net geantwoord heeft, zo is het.

Reactie van edith janzen op 22 Mei 2023 op 11.49

Op https://www.reglomobile.fr/ maak je een account aan, en dan kun je het verbruik, maandoverzicht etc inzien. Je kunt er ook je abonnement wijzigen, etc. En zoals boven gezegd, het account is gekoppeld aan je telefoonnummer (op je SIM). Je naam en het overige hoeft niet te kloppen met de werkelijkheid.

Reactie van edith janzen op 22 Mei 2023 op 11.53

Opladen, doe je via Rechargement, je kunt een automaties opladen instellen, en je kunt ook een rechargement instellen als je tegoed onder een door jou te kiezen grens komt. Je moet dan een bankrekening koppelen aan dit account, of liever je bankkaart (carte bleu) koppelen.

Reactie van Frans Verstegen op 22 Mei 2023 op 12.56

allemaal bedankt zover, maar ik ben niet zo goed met internet en durf het kaartje er niet uit te halen. Had al een Sim gekocht van simpel, (ingesteld op buitenland) maar zodra ik ermee over de grens ging (dus in het apparaat ) was het afgelopen. Vandaar dat ik er hier een gekocht heb. Ik zal nog eens kijken op Reglo met de SIM code in loggen, een nummer heb ik nergens gezien.

Reactie van Frans Verstegen op 22 Mei 2023 op 13.17

Nou met een Sim en PUK code kom ik ook niet verder.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden