Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Heel apart heb ik voor het eerst in 15 jaar nauwelijks pruimen in mijn tuin. Natuurlijk er zijn twee jaar geleden een paar bomen door de storm vernield maar toch...

Ik maak zelf confiture, als diabeet doe ik dat zonder suiker maar met Marbello, een pectineproduct. De enige pruim die ik nu over heb, en behoorlijk geeft, is de Reine Claude. Dat is helaas nog een klein boompje in de groei dus meer dan drie a vier kilo haal ik daar niet af. Als overmaat van ramp zijn alle pruimen die bijna rijp zijn aangevreten door insecten. Ik spuit zo min mogelijk maar volgens seizoen moet ik het duidelijk anders aanpakken.

Om nu toch een paar potten te kunnen maken heb ik graag antwoord op de vraag rijpen Reine Claudes na, dus na het plukken?

In dat geval kan ik de insecten voor zijn. Graag uw maak ik gebruik van uw kennis of ervaring.

Weergaven: 879

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20170717, Exterieur

Reactie van Jeannette op 17 Juli 2017 op 12.46

Mmm Anna, mijn ervaring is dat niet elk fruit narijpt, en met name de REINE CLAUDE riipt slecht na.

Het fruit blijft hard en schrompelt op een gegeven moment nog meer in en wordt helemaal oneetbaar. Je kunt wel jam maken van fruit dat niet helemaal rijp is, dat gaat zelfs beter, te rijp fruit is niet geschikt om jam mee te maken.

Ik zou zeggen pas de trial and error toe of te wel experimenteer wat.

Reactie van Karin Maassen op 18 Juli 2017 op 15.43

Niet vreemd dat je geen pruimen hebt, dwz, zowat geheel Frankrijk heeft in het voorjaar te maken gehad met zeer late en strenge vorst, na een periode van extreem warm weer. Bij mij geen enkele pruim, of appel. Ik heb alleen wat peren...

Reactie van Henk Blom op 18 Juli 2017 op 21.33

Hartelijk dank voor de reacties al wordt ik niet echt veel wijzer. Ik heb ze maar geplukt, laat ze nog even liggen en ga dan  aan het eind van de week jam maken. Hoeveelheid viel nog  niet tegen kilo of zeven. Worden dus een pot of 17/18.

Volgende maand de vijgen en dan komen wel weer het jaar rond, Prettige avond allemaal.

Reactie van Jeannette op 20 Juli 2017 op 19.40

Oeps, bijna geen pruimen en toch een kilo of zeven....

Smakelijk jammaken en -eten dan maar!

Reactie van edith janzen op 20 Juli 2017 op 20.17

In de zuidelijke Tarn wel flink pruimen. Zowel de donkere als de gele (reine claude). Vijgen heel matig, appels zijn in de kiem bevroren in het voorjaar. Peren doen het niet bij ons, te veel kalk in de grond.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden