WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hoi! 

Ik vroeg me af of het mogelijk is om in Nederland een 10 daagse cursus te doen om je rijbewijs te halen wanneer je woonachtig bent in Frankrijk/buitenland. Ik heb alleen nog een post adres in NL. Vanaf september zal ik mijn Nederlande verzekering opzeggen en een Franse verzekering nemen. 

Is het dus mogelijk om op basis van enkel mijn Nederlandse paspoort een tiendaagse cursus te volgen in Nederland? 

Omgekeerd: is het mogelijk om rijlessen te volgens in Frankrijk zonder Frans paspoort? Iemand ervaringen hiermee? Ik heb begrepen dat het halen van de 'code' nogal moeilijk is.. En rijlessen in Parijs lijkt me eigenlijk ook geen succes.. 

Iemand advies?

Bedankt!

Weergaven: 2809

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20120630, Vervoer

Reactie van Hans op 30 Juni 2012 op 20.47

Nee hoor, het is absoluut onmogelijk om in Nederland je rijbewijs te halen als je daar bent uitgeschreven. Een cursus volgen kan natuurlijk wel, maar is af te raden omdat toch wel veel verkeersregels in Frankrijk afwijken. Het is overigens ook een goede inburgeringscursus. Ik heb zelf in Frankrijk m'n permis-C gehaald en dat is een hele klus en absoluut moeilijker dan in Nederland. Een frans paspoort heb je echt niet nodig. gewoon inschrijven bij een rijschool en er voor gaan. Voor B zal het wel meevallen. Succes!

Reactie van Joëlle op 30 Juni 2012 op 22.24

Pff! Ik was er al bang voor. Zie het eigenlijk echt niet zitten om rijlessen in Parijs te volgen... Iemand ervaring hiermee? En de 'code' halen? Ik hoor alleen maar horrorverhalen van mijn franse vrienden over hoe moeilijk het is... 

Reactie van Hans op 30 Juni 2012 op 23.23

Het halen van de "code" valt wel mee. Absoluut belangrijk om frekwent de praktijklessen bij de rijschool te volgen. Daarnaast kan je een abonnementje nemen op internet om thuis verder te oefenen. Ik heb het ook de eerste keer gehaald. Het enige storende is dat je regelmatig wordt misleid door je kennis van de Nederlandse theorie.  Een paar afwijkingen van de Nederlandse regeltjes vindt je in een stukje dat je hier kan downloaden.

Gewoon er voor gaan en dan valt het echt wel mee. Als je het niet in Parijs wilt doen, dan zoek je een school "op afstand" uit. Maar wel met het nadeel dat je iedere keer een eind moet reizen.

Reactie van Lena op 30 Juni 2012 op 23.25

Ik heb mijn rijbewijs gehaald in Amsterdam. Daar heb ik altijd plezier van gehad. Als jij in Parijs je rijbewijs haalt, weet je ook dat je nooit meer ergens nerveus voor hoeft te zijn. En kijk eens goed hoe vaak je niet enorme dommerds achter het stuur ziet zitten? Nou, als die het kunnen, kan jij het zeker! (en dat gewoon heel vaak tegen jezelf zeggen :) )

Reactie van sabine op 30 Juni 2012 op 23.30

Dag Joelle,

Ik heb een aantal jaren geleden mijn rijbewijs in Frankrijk gehaald. De code was wel even doorbijten, terwijl ik in nederland al mijn theorie op zak had. Het rijden is in Amsterdam ook niet fijn, daar was ik  ik met een spoedcursus twee keer gezakt. Toen in Frankrijk weer gereden en jawel. Het is te doen alhoewel er wel weer veel regels zijn veranderd. Zet hem op.

Reactie van Joëlle op 30 Juni 2012 op 23.56

Bedankt iedereen voor de reacties! Ik ga me er wellicht aan wagen binnekort... :-) 

Reactie van leroux op 1 Juli 2012 op 20.49

vraag om je heen - er is verschil tussen de rijscholen - neem een die een hoog percentage van geslaagden heeft voor de eerste keer -

Reactie van Chris en Astrid Davis op 8 November 2013 op 17.21
Weet iemand iets van een bewijs van journee d'appel? Dat hebben franse kinderen nodig voordat ze het überhaupt mogen aanvrage.Mijn zoon wilt zn rijbewijs gaan halen en zegt dat hij het niet kan aanvragen voor hij dit formulier heeft is dat zo?

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...