WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Gisterochtend hadden mijn dochter en ik besloten om vroeg uit de veren te gaan om weer eens een rommelmarkt te bezoeken samen met mijn ouders. Nadat we snel een broodje naar binnen hadden gewerkt en ik de noodzakelijke cafeine binnen had gingen we op pad. Bestemming was Aubenas, ongetwijfeld éen van de leukste en meest interessante markten van de streek. Het hele jaar door op de zondagochtend. Ik heb er zelf ook een paar keer gestaan om spullen te verkopen die overbodig waren of waar geen plek meer voor was, wat overigens nooit zoveel zin heeft, want hetgene dat ik verkoop wordt altijd wel weer aangevuld met dingen die ik dan zelf weer op de kop heb getikt, want tja, dat ene leuke kastje, zo’n mooie jas, of die prachtige boeken, die kun je toch gewoon niet laten liggen? Ik ben er dan ook mee opgegroeid, al als kind struinde ik de markten af met mijn ouders, en ik leerde snel om af te dingen. Het is altijd een soort schattenjacht, je weet nooit wat je zult vinden en je kunt onverwachts échte leuke dingen ontdekken tussen de stapels rommel. In Belgie heb ik een tijdje een brocantewinkeltje gehad, met allerhande snuisterijen, souvenirs en antiek. Het meeste kocht ik in in Frankrijk, want veel Belgen en Nederlanders zijn gek op al die typische spulletjes. Helaas val ik daar ook onder, dus een groot deel van de ingekochte handel belandde steevast in ons eigen huis. Maar goed, ik dwaal af…

Dus we vertrokken naar Aubenas. Het was 8 uur, en de zon zat nét boven de bergen. Omdat ik doorgaans zo vroeg niet op de weg zit zat ik met open mond te staren naar al dat moois om ons heen (ondertussen ook op de weg lettend natuurlijk), prachtig zoals alles ontwaakt. In de dorpjes waar we langs reden zagen we mensen met een krantje en een kop koffie op terrasjes zitten, rustig wakker te worden, de net gekochte stokbroden staken uit de boodschappentassen. Wat heerlijk frans!

Bij de rommelmarkt aangekomen was het al een drukte van jewelste. Er waren meer standhouders dan we tot nu toe hadden gezien, en ook het aantal bezoekers overtrof al ruimschoots wat we meegemaakt hadden, en dat in oktober! Mijn dochter trok er op uit met oma, en ik ging mijn eigen weg. Allen gewapend met walky talky’s gingen we op schattenjacht, elkaar ondertussen op de hoogte houdend van wat we al gevonden hadden en of dit of dat niet wat voor de ander was. Het was wederom een erg leuke ochtend, en we kwamen goed beladen thuis; een skippy-bal voor mijn zoontje (wat hij al een hele tijd graag wilde hebben), leuke boeken, spelletjes, kleding, een nieuw horloge en een reuze-mikadospel van hout. Oja, ook nog een paar leuke films en een speeltje voor de poezen. Moe maar voldaan gingen we weer huiswaarts, waar we, na een aperitief (of twee), heerlijk buiten gegeten hebben in het zonnetje. Sardientjes op de plancha met aardappeltjes, tomaten, gepofte knoflookteentjes, versgeplukte appeltjes opgevuld met rozijnen en kaneel en een lekker wijntje erbij. Ik zou zeggen; een goed bestede zondag! http://nathaliedewilde07.wordpress.com/

Weergaven: 1388

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20131007, Kunst en Cultuur

Reactie van maurice@brocanteuitfrankrijk.nl op 7 Oktober 2013 op 13.05

Vind ik leuk!

Reactie van Ludique op 7 Oktober 2013 op 14.04

Leuk en heerlijk herkenbaar, Nathalie! Lief en ik dingen alleen af als de prijs echt niet realistisch is en bij kinderen ronden we altijd naar boven toe af. Die krijgen veelal iets extra. Altijd gezellig, gemoedelijk en leuk. Lief kocht wel eens iets voor drie zoenen op de wang van de verkoper.

Reactie van Nathalie de Wilde op 7 Oktober 2013 op 14.38

Hahaha! Ja, ik moet er nog bijzeggen dat ik ook enkel afding als de prijs gewoon écht te hoog ligt, maar het komt vakker voor dat ze zo weinig vragen dat het het geld gewoon meer dan waard is. En ook bij kinderen probeer ik natuurlijk niks van de prijs af te krijgen. Dat geld komt in hun spaarpotjes en ze hebben al vaak zo'n moeite om afscheid te nemen van hun spulletjes als het er op aankomt...Maar tijdens de zomer naar rommelmarkten gaan is meestal echt niet meer leuk. De prijzen voor alles liggen hoger en je merkt dikwijls dat standhouders de toeristen gewoon proberen af te zetten. Dat vind ik dan wel weer erg jammer. Hoewel het aan de mensen zelf ligt of ze er instinken of niet natuurlijk 

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 8 Oktober 2013 op 8.33

Nathalie, het is nu 8:30 op dinsdag alweer en ik zit mijn mail te doen voordat het serieuze werk begint. Na jou verhaal kan mijn dag niet meer stuk en bovendien weet ik wat ik vanavond ga eten heerlijke sardientjes a la plancha! Dank je wel.

Reactie van Nathalie de Wilde op 8 Oktober 2013 op 9.29

Bedankt voor je leuke reactie Anton, en eet smakelijk alvast vanavond!

Reactie van Nityam op 8 Oktober 2013 op 12.31

Vind ik ook leuk!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...