Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Na lang wachten was het eindelijk zover la fibre tot aan de paal aan de weg geïnstalleerd , zou ik nou eindelijk eens behoorlijk kwalitatief Franse tv kunnen kijken en wat foto’s snel via wie transfer kunnen uploaden ?

Orange had een promo bus geparkeerd naast de mairie en informeerde mij dat ze spoedig de kabelverbinding van weg naar huis gratis konden aanleggen.

Maar……. ik ben (tevreden) klant van SFR en dat moest ik maar met Sfr regelen.

SFR gebeld en konden mij niet vertellen wanneer dat geregeld kon worden en maand een jaar, ze wisten het niet.

Jammer dat ik nu eigenlijk noodgedwongen weer terug moet naar Orange met hun verschrikkelijk slechte en onbereikbare  klantenservice

Iemand een tip 

Weergaven: 1398

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210701, Telecommunicatie

Reactie van Harry Suiskens op 1 Juli 2021 op 11.32

Misschien eens proberen bij Red by SFR. ik ben hier net klant geworden en natuurlijk, niet alles gaat geheel zoals verwacht en gehoopt, maar ze hebben in elk geval een zeer bereikbare en redelijk doeltreffende klantenservice. De prijzen zijn aanzienlijk lager dan die van Orange.

Reactie van leroux op 1 Juli 2021 op 11.42

1023 bellen - vraag naar een responsable - als je niet krijgt wat je wil - gewoon weer bellen - dat is mijn ervaring dat het dan wel kan

Reactie van Jeannette op 1 Juli 2021 op 11.59

Tja, ik weet het niet, ik heb weinig te klagen over de klantenservice van Orange, meer over die van SFR, ik heb bij hen eens 3 maanden zonder telefoon en internet gezeten....tot ik naar Orange overging.  Het duurt soms lang voor je iemand aan de lijn hebt, maar het is gratis dus doe ik gewoon mijn ding tot er opgenomen wordt.

Je kunt gewoon een abbonnement nemen bij Orange en als de zaak is aangesloten en het doet, zsm overstappen. Klaar is Kees uh... Willem in dit geval.

Reactie van Jako op 1 Juli 2021 op 12.31
Waarschijnlijk zit je in een gebied waar Orange ook eigenaar is van de glasvezel kabel. En misbruikt Orange (kabelaar) hun monopolie om glasvezel al wel open te stellen voor de Orange (internet provider) klanten en nog niet voor andere internet providers in de hoop klanten af te pikken.
Reactie van Janny O. op 1 Juli 2021 op 13.23

Toen de fibre al tijden bij ons in de palen hing hield Orange bij hoog en laag vol dat het niet beschikbaar was. Terwijl ik nota bene de site waar het aangegeven was dat het er wel was aan ze doorgegeven had. En onze buurman met een klein bedrijfje had het al weken naar zijn huis aangelegd gekregen. Uiteindelijk via Nordnet aangesloten gekregen. (Toen wisten we nog niet dat Nordnet gewoon van Orange was). En de klantenservice van Nordnet, zoals alle anderen, ze kunnen voorlezen wat ze moeten antwoorden, maar verder komen ze niet.  

Reactie van Reinier E op 1 Juli 2021 op 15.25

Is dit toeval , wat lees ik ORANGE ? Wat een bedrijf zeg als je ze nodig hebt .  Leroux gewoon bellen ? Alles gaat via robots en die zijn zo af gesteld dat je alleen een storing kan melden ,tenzij je nu net een woord inspreekt wat pakt .  Ik heb sinds een paar weken Fibre omdat ik dacht dat ik dan wel binnen mobiel zou kunnen bellen . De monteur boorde een gat in de gevel stopte daar de kabel in en met genoeg meters op zolder door het plafond en begon te trekken tot het strak stond ,toen knipte hij de overtollige kabel af en stripte de dikke kabel tot er 2 kleine piel draadjes overbleven ) sloot een connectie  doosje aan  en was klaar . Toen ik een paar dagen later op zolder kwam (wat zelden is ) zag ik tot mijn schrik dat de kabel vanaf het gat in de muur schuin en strak midden in de ruimte hing .Ik moet dus onder de draad door kruipen .  Dagen bellen met de onderaannemer van Orange (ik had een SMS gekregen dat ik 2 weken garantie had op de aanleg , dat vandaag was verlopen .Het antwoord was dat ik Orange moest bellen .3900 .Na dagen proberen kon ik een afspraak maken op 30 juni .  De hele dag zitten wachten ,ik durfde zelfs niet met de hond even te gaan lopen . Niemand verschenen . Vandaag was de garantie verlopen . Ik heb mijn Franse buurman gevraagd om te bellen en die sprak het juiste woord in .1 uur lang aan de telefoon gehad en ik moest 120 euro betalen dan zouden ze er over denken . Wan in het huis was mijn eigen verantwoordelijkheid . Ik zit al jaren bij Orange en ik heb ze nooit nodig gehad maar dit slaat toch echt alles . Mijn abonnement is dus per de 22e ingegaan en wanneer kan je dan opzeggen ,weet iemand dat .

Reactie van Jako op 1 Juli 2021 op 18.25
Terwijl je voor mobiel bellen binnen alleen een telefoon nodig hebt die Voice Over WiFi ondersteunt als het mobiele bereik binnen onvoldoende is.
Het regent klachten bij de Franse consumentenorganisaties over de aanleg van glasvezel. De onderaannemers krijgen ook onvoldoende geld, tijd en middelen om de gestelde doelen te halen.

Je bent akkoord gegaan met een contract, daar zal ook een minimum contractduur in staan.
Reactie van Willem van Oosten op 1 Juli 2021 op 22.08

Reinier E Dank voor de verontrustende reactie 

Ik  hou mijn hart vast. Afstand paal tot mijn huis ongeveer 80 meter en de bestaande kabel is ondergronds met enkele verbindingsputten 

en dan natuurlijk de bekabeling binnen.

hopelijk krijg ik  een zorgvuldige monteur 

Reactie van Janny O. op 1 Juli 2021 op 23.20

Bij ons was Axione de onderaannemer en wij waren juist heel tevreden. Toen we later dagen geen internet hadden, zijn die mannen ook geweest en ze hadden binnen een paar minuten door wat er aan de hand was. Ze hebben nog geverifieerd of hun aanname klopte en zijn het nog keurig komen bevestigen. 

Reactie van Jako op 2 Juli 2021 op 9.58

@Janny O.: Jij hebt geluk.

Axione is geen onderaannemer, maar eigenaar en exploitant van glasvezelbekabeling in Frankrijk. Dat betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor de bekabeling en niet Orange, of een van de andere providers. Als je een abonnement neemt bij Orange, dan betaalt Orange aan Axione voor het gebruik van de kabel. Bij problemen zal Orange dan ook Axione opdracht geven om e.e.a weer te herstellen.

Problemen spelen vooral gebieden waar Orange de dubbelfunctie heeft van eigenaar van de bekabeling en provider en bovendien de werkzaamheden uitbesteedt aan derden.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden