Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste leden,

De titel zegt het al, maar ik vindt bij de Franse providers alleen maar abonnementen voor bellen + sms + internet.

De kaart is niet voor gebruik in een router maar voor in mijn auto, zodat deze on-line is. Ik kan hiervoor, volgens de handleiding, geen gewone sim kaart gebruiken.

Ik ben uiteraard ook geholpen met ervaringen van leden, die wel een gewone sim kaart in de auto gebruiken.

BTW: ik ben nog aan het uitzoeken, wat het data-verbruik is van de auto, maar kan het abo daar natuurlijk op afstemmen.

mvg

Paul

Weergaven: 624

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20190627, Geldzaken, Telecommunicatie

Reactie van Hans03 op 27 Juni 2019 op 23.36

Ik heb in mijn auto een losse Huawei router voor datagebruik (TomTom Traffic). Hiervoor gebruik ik een gewone SIM kaart van Reglomobile. Je hebt dan een "abonnement voor bellen SMS en data, waarvan je dus alleen data gebruikt. Omdat ik relatief weinig data gebruik, met een heel laag maandelijks forfait ( 3,50 p/mnd).  Er  zijn div. mogelijkheden en prijzen afhankelijk van de hoeveelheid data die je denkt te gebruiken. Je kunt evt. per maand je forfait wijzigen. Werkt in Frankrijk prima maar voor het buitenland moet je een "buitenland"abonnement afsluiten en dat wordt duurder.

Kijk even op de website  www. reglomobile.fr

Reactie van Gerarddj op 27 Juni 2019 op 23.40

Normaal gesproken zou ik denken dat dit (auto)merkgebonden is ofwel; wordt bij de auto geleverd. Verder kun je gewoon elk abonnement afsluiten en alleen data gebruiken; doe ik thuis ook. Alleen; niet teveel in korte tijd, want dan sluiten ze je, zonder waarschuwing, ineens af, zoals ik onlangs merkte bij Syma. Ben daar dan ook onmiddellijk weggegaan.

30/40 GB per maand is wellicht voldoende voor alleen navigatie: Bouygues bevalt mij nu prima; 10,-pm.

Reactie van Hans03 op 28 Juni 2019 op 9.38

@Gerarddj. Als je alleen data voor navigatie gebruikt heb je zeer weinig data nodig. Ik rijd een normaal aantal km's en kom niet boven de 250 Mb p/mnd. Volgens Franse Peugeot dealer ligt het gemiddeld data verbruik voor navigatie  op ca 200 Mb p/mnd. 

Reactie van Gerarddj op 28 Juni 2019 op 13.16

Ik heb een abonnement van € 1,90 p.m. bij Syma (= Orange netwerk) met 1 GB of 500 MB buiten Fr. p.m. in mijn telefoon. 

Reactie van Hans03 op 28 Juni 2019 op 14.05

@ Gerarddj. Is inderdaad erg voordelig maar ik begrijp het niet. Je hebt een abonnement bij Sympa maar je schrijft in je eerste reactie dat je daar bent weggegaan omdat je in korte tijd te veel data verbruikt had en daarom zonder kennisgeving werd afgesloten.  Dus wel goedkoop maar niet goed ?

Reactie van Paul van Winkel op 28 Juni 2019 op 16.00

Ik heb voor de Syma gekozen; voor € 1,90 per maand wil ik het wel proberen.

Bedankt.

Reactie van Gerarddj op 28 Juni 2019 op 20.37

Ha Hans03; goed opgelet. Klopt inderdaad. Had daar 2 abonnementen. 1 al langer in mijn telefoon en 1 sinds kort alleen voor internet; maar dat werd dus na gebruik van ruim 30GB in 1 weekend (door mijn gasten) ineens afgesloten, zonder enig bericht en dat vind ik niet leuk. Zodoende dat ab.onmiddellijk beeindigd en mijn telefoonabonnement van 1,90, waarvan ik het nummer wil behouden, nog tot 1 juli. Daarna alles bij Bouygues (2 x 40 GB a € 10,-)

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden