Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Wie heeft ervaring met  vergoeding van tandartsbezoek in Nederland met de franse Carte Vitale?

Ik ga ervanuit dat ik eerst zelf de tandartsnota in NL moet betalen, maar daarna? Kom ik in aanmerking voor  (gedeeltelijke) vergoeding? Hoe gaat dit in zijn werk? Op welke termijn?

Kortom, alle ervaringen/informatie zijn welkom.

Alvast bedankt!

Weergaven: 2017

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20111229, Geldzaken, Gezondheid, Sport en Spel

Reactie van edith janzen op 29 December 2011 op 20.54

Tot 2 jaar geleden stuurde ik de nota's NL tandarts naar mijn franse verzekering.  Zelf had ik de vertaling van diverse woorden erbij gezet. In eerste instantie kreeg ik de nota's terug met de vraag of ik echt wel in NL was geweest. Dan stuurde ik opnieuw in met diverse bezinebonnen, factuur van het chalet wat ik huurde etc. Dan kreeg ik soms wel en soms niet een deel terug.  Vanaf die tijd kreeg ik geregeld wel de eerste afwijzing met vraag om bewijzen van verblijf,  maar niet mijn originele ingezonden facturen terug. Ik dien nu niets meer in en betaal alles zelf.  Grensoverschrijdend diensten inkopen is iets te veel europees gedacht, dus ik heb het opgegeven, in afwachting van betere tijden.  

Reactie van suzywong op 29 December 2011 op 21.36

ik doe net als Paul hierboven, via internet een carte internationale aanvragen die inderdaad 1 jaar geldig is.

Reactie van van den Hengel op 29 December 2011 op 23.54

Goedendag Paul,

Zou u mij kunnen vertellen waar of hoe ik me precies via de site inschrijf voor deze carte vital internationale?? Alvast bedankt!

Reactie van H.N.Overgaauw op 30 December 2011 op 8.34

De European Health Insurance Card (EHIC) is sinds ruim een jaar niet meer verkrijgbaar bij de CPAM. dat wordt tegenwoordig door de AGIS in Nederland afgegeven

Reactie van edith janzen op 30 December 2011 op 8.57

Mijn ervaring is dat men de EHIC kaart in NL niet kent. Altans bij alle medise helpers die ik daar ontmoette. Voorts kun je inderdaad om een entente prealable vragen, maar het antwoord luidt dan dat je dat niet nodig hebt binnen de EU. Kortom alleen de urgente situaties buiten FR worden gedeeltelijk vergoed. Erg jammer dat het hele europese idee nooit van de grond kwam. Alle bovenstaande situaties moeten ook nog eens bezien worden voor de 65 plus en de overigen.  De 65 plussers kunnen wel zonder overleg en zonder urgentie hun artsenbezoek vergoed krijgen. 

Reactie van Jacqueline (de Maat) Janssen op 30 December 2011 op 14.14

CPAM/CVZ en EHIC  vanaf 2012 wordt deze verstrekt door het CVZ, postbus 320, 1110 AH Diemen.  Kan ook aangevraagd worden via de website.

Reactie van van den Hengel op 30 December 2011 op 14.56

Kan ik deze kaart ook aanvragen als ik helemaal geen link meer heb met nederland??? Woon en werk hier!!

Gaan wel regelmatig terug voor familie bezoek en vandaar dat ik interesse had in deze kaart, want je weet maar nooit een ongeluk zit in een klein hoekje.

Reactie van Jacqueline (de Maat) Janssen op 30 December 2011 op 15.04

wij zijn verzekerd bij CPAM, die de premie ontvangt van College voor Zorgverzekeraars, omdat wij ons pensioen vanuit Nederland krijgen. Het lijkt me dat je die EHIC gewoon bij je eigen zorgverzekering kan aanvragen, maar dat weet ik niet zeker. Succes.

Reactie van Pascal op 30 December 2011 op 15.13

Naar de tandarts gaan in Frankrijk kost je NIETS achteraf met de "Carte Vitale" en "la complémentaire" (aanvullende verzekering) samen gekoppeld. Ik ga naar een erkende tandarts die carte vitale en "l'assurance complémentaire" vooraf accepteert. Voor een jaarlijkse controle, tandsteen en gaatje hoef je alleen maar  het deel van de complémentaire vooruit te schieten (meestal 30% van de rekening). Vijftien dagen later ontvangen je op je bankrekening van de aanvullende verzekering de 30% vooruit betaald! Dus je bent voor 100% verzekert voor de tandarts. Voorbeeld voor een brug (bridge in het frans haha!) van keramiek moest ik  ongeveer 1600€ betalen en de helft  werd door beide verzekering vergoed! Voila mijn ervaring met de franse verzekering. Voor de aanvullende verzekering ben ik bij MMA verzekerd maar je kan een andere zoeken. Voor kinderen tot 16 of 18 jaar is het gratuit. Succes

Reactie van van den Hengel op 30 December 2011 op 16.58

@ Louise en Paul:dank je wel, ga het nakijken

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden