NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Wie heeft ervaring met  vergoeding van tandartsbezoek in Nederland met de franse Carte Vitale?

Ik ga ervanuit dat ik eerst zelf de tandartsnota in NL moet betalen, maar daarna? Kom ik in aanmerking voor  (gedeeltelijke) vergoeding? Hoe gaat dit in zijn werk? Op welke termijn?

Kortom, alle ervaringen/informatie zijn welkom.

Alvast bedankt!

Weergaven: 1815

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20111229, Geldzaken, Gezondheid, Sport en Spel

Reactie van edith janzen op 29 December 2011 op 20.54

Tot 2 jaar geleden stuurde ik de nota's NL tandarts naar mijn franse verzekering.  Zelf had ik de vertaling van diverse woorden erbij gezet. In eerste instantie kreeg ik de nota's terug met de vraag of ik echt wel in NL was geweest. Dan stuurde ik opnieuw in met diverse bezinebonnen, factuur van het chalet wat ik huurde etc. Dan kreeg ik soms wel en soms niet een deel terug.  Vanaf die tijd kreeg ik geregeld wel de eerste afwijzing met vraag om bewijzen van verblijf,  maar niet mijn originele ingezonden facturen terug. Ik dien nu niets meer in en betaal alles zelf.  Grensoverschrijdend diensten inkopen is iets te veel europees gedacht, dus ik heb het opgegeven, in afwachting van betere tijden.  

Reactie van Paul Subelack op 29 December 2011 op 21.06
Bij de CPAM kun je en internationale Carte Vital aanvragen, geen kosten en is één jaar geldig.
Erg handig en..........verstandig!!
Prettige jaarwisseling gewenst, met vriendelijke groet
Paul GJ Subelack
Reactie van suzywong op 29 December 2011 op 21.36

ik doe net als Paul hierboven, via internet een carte internationale aanvragen die inderdaad 1 jaar geldig is.

Reactie van van den Hengel op 29 December 2011 op 23.54

Goedendag Paul,

Zou u mij kunnen vertellen waar of hoe ik me precies via de site inschrijf voor deze carte vital internationale?? Alvast bedankt!

Reactie van Paul Subelack op 30 December 2011 op 8.01
@van den Hengel,
De carte vital international heb ik gekregen door bij de CPAM een formulier hiervoor uit te printen en af te geven aan de balie. Na een week had ik de kaart in huis.
In de hal bij de CPAM (situatie Tulle 19000) staat een automaat om je kaart te actualiseren en om handige formulieren te verkrijgen. Het voordeel van de automaat is, dat je niet hoeft te wachten, een soort zelfbediening dus.
Misschien kun je hetzelfde formulier via de site van de CPAM krijgen, dat kan ik je niet zeggen, even zoeken dus.
Reactie van H.N.Overgaauw op 30 December 2011 op 8.34

De European Health Insurance Card (EHIC) is sinds ruim een jaar niet meer verkrijgbaar bij de CPAM. dat wordt tegenwoordig door de AGIS in Nederland afgegeven

Reactie van edith janzen op 30 December 2011 op 8.57

Mijn ervaring is dat men de EHIC kaart in NL niet kent. Altans bij alle medise helpers die ik daar ontmoette. Voorts kun je inderdaad om een entente prealable vragen, maar het antwoord luidt dan dat je dat niet nodig hebt binnen de EU. Kortom alleen de urgente situaties buiten FR worden gedeeltelijk vergoed. Erg jammer dat het hele europese idee nooit van de grond kwam. Alle bovenstaande situaties moeten ook nog eens bezien worden voor de 65 plus en de overigen.  De 65 plussers kunnen wel zonder overleg en zonder urgentie hun artsenbezoek vergoed krijgen. 

Reactie van Alfonsus Schrijvers op 30 December 2011 op 10.19
Ik zou een Franse tandarts zoeken. Wij hebben er zeer goede ervaringen mee.
Reactie van Jacqueline (de Maat) Janssen op 30 December 2011 op 14.14

CPAM/CVZ en EHIC  vanaf 2012 wordt deze verstrekt door het CVZ, postbus 320, 1110 AH Diemen.  Kan ook aangevraagd worden via de website.

Reactie van van den Hengel op 30 December 2011 op 14.56

Kan ik deze kaart ook aanvragen als ik helemaal geen link meer heb met nederland??? Woon en werk hier!!

Gaan wel regelmatig terug voor familie bezoek en vandaar dat ik interesse had in deze kaart, want je weet maar nooit een ongeluk zit in een klein hoekje.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0