Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Weet iemand de laatste stand van zaken ? ik zoveel info op het net?

Weergaven: 1282

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210904, Geldzaken, Overheid

Reactie van Anja Weinberg op 4 September 2021 op 20.30

Hallo John. voor zover ik weet is de tax d"habitation vorig jaar afgeschaft. Ik woon in een gite en hoef hem ook niet meer te betalen.

groetjes, Anja

Reactie van Peter Jan op 4 September 2021 op 20.43

Ik heb geen idee wat John wil weren. Voor velen, maar zeker niet iedereen is de TdH afgeschaft. Zie hier in het Frans alle informatie en cijfers https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F42

Voor tweede huis bezitters gelden andere regels en blijft de TdH https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F34715

Reactie van john dijkstra op 5 September 2021 op 20.11

hoi Peter jan

Dit wilde ik dus weten ,ik  betaal braaf met maandelijkse afschrijving (dacht dat per per 2022) afgeschaft zou worden) en het is mijn primaire woning! Maar ik ga van de week langs het belastingkantoor!

Reactie van Jeannette op 5 September 2021 op 20.30

Als je je inkomstenbelastingformulier goed ingevuld hebt, moet je automatisch vrijstelling krijgen als dat op jou van toepassing is: https://www.impots.gouv.fr/portail/particulier/questions/suis-je-co...

Reactie van john dijkstra op 5 September 2021 op 22.05

@ jeannette Ok fijn,dan wacht ik het even rustig af :)

Reactie van Martin 71 op 6 September 2021 op 12.21

Het kijk en luistergeld wordt nog steeds geïnd maar als je boven de 70 bent krijg je het automatisch weer terug zo gaat het bij ons dus .

Reactie van Anja Weinberg op 6 September 2021 op 13.04

ik heb in mijn vorige gite maar één keer TdH aan mijn verhuurders hoeven betalen. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit kijk en luistergeld heb betaald. Ik had trouwens begrepen dat dat ook afgeschaft was...

Reactie van Martin 71 op 6 September 2021 op 14.02

Nou dat denk ik niet het is € 137 voor een heel jaar 

Reactie van Leonard Rh op 6 September 2021 op 14.22

Personen die vrijstelling hebben voor de Taxe d'Habitation kunnen soms ook vrijstelling krijgen voor de contribution à l'audiovisuel public, als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld op grond van leeftijd en hoogte van het inkomen. Voor meer info zie hier , onder "Qui est concerné ?".

Reactie van Henri Bik op 7 September 2021 op 10.31

Vandaag in de Midi-Libre wordt het keurig uitgelegd en wordt verwezen naar een simulator: LINK

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden