Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Nederlandssprekende dienstverleners in Frankrijk

Bent je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Wij hebben ons huis in F per 22-10-2020 verkocht.

Tot mijn stomme vebazing ontvang ik op 16-03-2021 de bekende audio visuel verklaring, alsof wij nog steeds de eigenaren zijn.

Ik hoop niet dat deze flauwekul straks ook bij de taxe d'habitation en taxe foncière gaat gebeuren aan het eind van het jaar.

Ik heb alle contracten zoals water, verzekering , EDF e.d. op tijd opgezegd en ik ben nog steeds in de veronderstelling dat bovenstaande belastingen gelijk met de overdracht (door de notaris) geregeld waren, of heb ik dat mis? 

Weergaven: 1112

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210317, Geldzaken, Overheid, Woningen Algemeen

Reactie van Peter Jan op 17 Maart 2021 op 18.49

Het melden van de verkoop bij het kadaster en daarmee ook bij de fiscus kan soms erg lang duren. Ik zou de brief naar de nieuwe eigenaar sturen et een korte toelichting en een kopie naar de afzender. Met peildatum per 1 januari moet je niet verrast zijn nog meer aanslagen te ontvangen. Ik zou in dat geval de notaris verwittigen. ( 1 jaar is wel erg lang voor het verwerken van een acte).

Reactie van Hubert op 17 Maart 2021 op 19.32

Nou, dat ga ik dan doen. Overigens kan net nog bonter. Toen de huizen in ons dorp huisnummers kregen en ik mijn huisnummerplaatje ging halen bij het gemeentehuis konden ze dit niet vinden. Na zoeken en nog eens zoeken vonden ze in het kadaster de naam van de eigenaar van ons huis.

Dit bleek nog steeds degene te zijn van wie wij het huis 12 jaar geleden gekocht hadden. Ik hou mijn hart vast

Reactie van Joost KUBBE op 17 Maart 2021 op 22.53

Alles wat je onterecht van de fiscus ontvangt consequent ongefrankeerd terugsturen met erop vermeldt: "Vendu le 22.10.2020". En doe er een copie van je attestattion de vente bij, die de notaris je verstrekte op het moment van de verkoop.

Joost Kubbe, makelaar en meer.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden