Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Te koop voor een klein prijsje: E-pony en Shetland pony - Aveyron

Hallo allemaal,

Ik ben zo'n 7 jaar in het bezit van paarden, heb een paar jaar geleden al twee Shetlanders moeten wegdoen om meer ruimte over te houden voor de twee die overbleven, maar nu moet ik deze, met toch wat pijn in het hart, ook weg gaan doen.

Ik ben inmiddels 19 jaar (waarvan 4,5 jaar wonende in Frankrijk), de wereld lacht me toe (meestal) en er zijn nog zoveel dingen die ik graag zou willen doen, zoals reizen enz. Ook ga ik eind april voor 3 maanden in Antibes wonen, omdat ik stage ga lopen in Marineland. In principe was het de bedoeling dat mijn moeder die drie maanden voor mijn beestjes zou zorgen, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik haar helemaal niet met die dingen wil lastigvallen. Bovendien weet ik niet wat er na die drie maanden gaat gebeuren, misschien vind ik het wel zo leuk in Antibes dat ik er blijf.

Ik zoek daarom een persoon die mijn twee ponies wilt overnemen. Geld kan me niet zoveel schelen, maar ik geef er een hoop dingen bij (dekens, borstels, zadel + hoofdstel + beschermers voor de e-pony) dus vraag ik zo rond de 350 euro, maar dit valt nog te overleggen. Het gaat mij er vooral om dat ze goed terecht komen.

De E-pony

Haar naam is Figadoro. In Frankrijk valt ze onder de paarden, haar schofthoogte is 1.52m. Ze is 24 jaar maar er kan nog prima op gereden worden. Ik heb haar in september 2011 laten vaccineren en heb meteen een gezondheidscontrole laten uitvoeren om te kijken of rijden nog steeds mogelijk was, het resultaat was prima. Ze is ontzettend braaf en kalm als ze bereden wordt in een bak of weiland, maar angstig op buitenritten. Ik heb haar gekregen toen ze 16 was, maar van de vorige eigenaar heb ik gehoord dat ze in de Z-klasse dressuur reed toen ze jonger was. Figadoro is in principe ook geschikt voor beginners (ik kreeg haar toen ik nog een beginnende ruiter was met slechts een halfjaar ervaring) maar persoonlijk raad ik het maken van buitenritten met haar af. Ontwormd in februari 2012.

Shetland pony

Haar naam is Ma Chérie. Ze is geboren en opgegroeid 'aan mijn zij'. Ze is 6 jaar en echt een schat van een beest. Très câline zoals de Fransen zouden zeggen ; ze is gek op knuffels en aandacht. Ze is niet zadelmak maar ik denk dat ze dat prima gemaakt kan worden, met een beetje liefde en geduld. Ze is eigenlijk nergens bang voor en vind het heerlijk om buiten te wandelen. Ze is wel echt een deugniet die er graag op uit gaat, dus een goede omheining is noodzakelijk. Ontwormd in februari 2012.

Ik zou heel graag willen dat beide dieren naar dezelfde eigenaar gaan, ze zijn al die tijd samen geweest. Mijn hart breekt stiekem een beetje als ik eraan denk dat ik ze weg ga doen, dus ik wil op zijn minst graag zien dat ze samen blijven...

Ik woon in de Aveyron, mochten mensen interesse hebben dan zou het wel fijn zijn als ze zelf voor een trailer kunnen zorgen.

Voor verdere vragen kun je me altijd mailen op het volgende adres : annabelle.voogd92@live.fr

Vriendelijke groeten,

Annabelle Voogd

Weergaven: 1515

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20120407, Dieren, Midi-Pyrénées, Te Koop Aangeboden

Reactie van jaap op 7 April 2012 op 14.18

Annabelle, ik hou van alle dieren (steekvliegen daargelaten) ,dus jouw verhaal/verzoek doet me wel wat.

Ik weet echt niet of men geinteresseerd is, maar http://www.domainedesgarennes.com/ is misschien een mogelijkheid voor jouw vraag (NL eigenaresse + Fr echtgenoot) en misschien kwa afstand nog te doen.

Reactie van Annabelle Voogd op 7 April 2012 op 15.24

Heyhey,

Bedankt voor je tip, ik ga het eens navragen (:

Reactie van Alexandra van Schelle op 8 April 2012 op 7.26

Ik heb jaren geleden hetzelfde moeten doen en het is heel moeilijk! Sterkte en heel veel plezier bij Marineland; het is mijn dochters droom om daar te werken (ze is 6 by the way!)

Alexandra

Reactie van Annabelle Voogd op 8 April 2012 op 11.34

Ja ik vind het ook echt helemaal niks.. maar aan de andere kant krijg ik er wel weer een stukje vrijheid mee terug die ik al heel lang kwijt was.

Haha schattig, ik was ook ongeveer 6 toen ik daar voor het eerst kwam en vanaf toen ben ik gaan roepen dat ik met dolfijnen wil werken. Leef je dromen !

Reactie van Alexandra van Schelle op 8 April 2012 op 12.00

ha ha we komen deze zomer kijken of misschien al in mei, want de video die we hebben is stuk gedraait!

Good luck!

Reactie van Annabelle Voogd op 8 April 2012 op 12.20

Haha ohja die video, die heb ik ook nog ergens liggen haha ! Nu zijn er gelukkig ook dvd's ;)

In ieder geval alvast veel plezier en misschien zie je me nog wel ergens achter de schermen haha.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden