Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo medelanders,

Ik heb besloten om een 'grote' verjaardag in Normandie te vieren met een aantal familieleden en vrienden. Dit gaat gebeuren in September. Ik heb ook al inmiddels een plaats gehuurd waar zo'n 25-30 mensen kunnen feesten en bivakkeren.

Wat ik nu nog moet zien te regelen is catering voor het feest (ihb food, not drinks) dus ik ben op zoek naar tips voor een goed catering bedrijf in Normandie. Volgende challenge is om afspraken met hen te maken aangezien mijn kennis van de Franse taal op zijn best gezegd zeer beperkt is maar eerste stap is om deze community te vragen of dat ze catering bedrijven aan kunnen bevelen!

Alvast bedankt,

Micha

Weergaven: 1021

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150803, Basse-Normandie, Haute-Normandie, Overige Diensten

Reactie van Dienke Cazemier op 3 Augustus 2015 op 21.07
Reactie van leroux op 3 Augustus 2015 op 21.58

normandie is erg groot - vraag het de plaatselijke bevolking -


Overleden
Reactie van Susan op 4 Augustus 2015 op 12.54

plaatselijk restaurant vragen 

Reactie van leroux op 4 Augustus 2015 op 14.51

Haute Normandie - Coudray - Cirette-(Rouen) Normandie traiteur - Luneray -de eigenaren van de plaats die je plek verhuurt weten vaak ook bedrijven - anders de "charcuterie/bouchers " in de omgeving (ligt ook aan de prijs die je wilt uitgeven)

Reactie van leroux op 4 Augustus 2015 op 14.53

zelfs de grote winkels - Carrefour etc hebben een catering service


Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 4 Augustus 2015 op 23.37
Frankrijk is blijkbaar Micha's geliefde land, want daar viert hij zijn "grote" verjaardag. Mijn "grote" verjaardagen waren 18, 40 en 50 daarna vond ik ze niet meer zo "groot". 18, je mocht toen je rijbewijs gaan halen. 40 dan zou het leven echt beginnen, nooit ene bal van begrepen. 50 nu wist ik het echt allemaal, inclusief waar de mosterd vandaan komt, klopte ook al geen zak van. 

Waarvoor ik eigenlijk reageer, is het volgende,
Mijn familie en Nederlandse vrienden en bekende spreken én schrijven Nederlands wat ik zonder enige moeite begrijp. Nu ontstaat er een groep Nederlanders, die zich blijkbaar wenst te onderscheiden, en die langzaam op een ander taal overgaat.

"" Wat ik nu nog moet zien te regelen is catering voor het feest (ihb food, not drinks) dus ik ben op zoek naar tips voor een goed catering bedrijf in Normandie. Volgende challenge is om afspraken met hen te maken aangezien mijn kennis van de Franse taal op zijn best gezegd zeer beperkt is maar eerste stap is om deze community te vragen of dat ze catering bedrijven aan kunnen bevelen! ""

Catering, is langzamerhand én jammer genoeg, ook in Nederland een zeer breed begrip.
In ziekenhuizen wordt gecaterd, daarom kom je er bijna altijd lichter uit, dan dat je er in ging.
FeBo catert, bedrijfsfeesten in Nederland liet ik door de plaatselijk Chinees cateren.
Ihb, in het bijzonder, heb ik gegoogeld. En, gezien de rest van de zin ook nog totaal overbodig, een Nederlandse afkorting koppelen aan een Engels woord is trouwens echt moeilijk doen op niets af.
food is eten / voedsel, daarin voorziet het Nederlands dus ook uitstekend.
Maar wat we nu nog niet weten, is het voor die 18-jarigen die smarten naar een patatje oorlog en een in plakken gesneden en daarna gefrituurde gehaktbal of voor die veertigers die leuke kleine liflafjes wensen?
not = niet & drinks = dranken
challenge heb ik voor de zekerheid weer gegoogeld: 
- Het is een nieuwe sport, klopt niet geheel met de context.
- Uitdaging, dat zal het zijn, goh dat is toch een prachtig Nederlands woord?
community, die wist ik, gemeenschap.

"" Wat ik nu nog moet zien te regelen is zijn lekkere hapjes voor het feest, dus ik ben op zoek naar tips voor een bedrijf dat dat kan regelen [ en een beetje omschrijven wat ] in Normandie dus [ een beetje aangeven waar kan ook geen kwaad ]. Volgende uitdaging is om afspraken met hen te maken aangezien mijn kennis van de Franse taal op zijn best gezegd zeer beperkt is maar eerste stap is om hier te vragen of iemand bedrijven kan aanbevelen! ""

Hé, het kon ook in gewoon Nederlands en het was nog duidelijker ook.
Nou dat moest ik even kwijt.
Nederlands is zo'n mooie taal daar moeten we zuinig op zijn.
Jij ook Micha.

Overleden
Reactie van Susan op 5 Augustus 2015 op 3.01

Micha de Vries,  London,  verenigd koninkrijk  staat er onder zijn foto dat is misschien de reden van de uitdrukkingen , en verder is dat tegenwoordig bij de jongeren gewoon spreektaal dacht ik zo .

Reactie van Micha de Vries op 5 Augustus 2015 op 14.08

Iedereen bedankt voor de reacties tot nu daar kan ik in de meerderheid van de gevallen iets mee.

En excuses voor het gebruiken van niet NL-se taal: alhoewel Suzanne het wel bij het rechte eind had. Dus als mijn verdediging: ik woon al bijna 12 jaar in Engeland en ben trots op het feit dat ik nog geen accent heb zoals Paul Verhoeven al na zo'n 5 jaar nadat hij naar de USA vertrokken was had en ook zijn vocabulaire (is dat niet een Frans woord?) had verloren. Heb ook een Engelse partner hier, geen NLse vrienden in London dus mijn gebruik van mijn moedertaal is van dag tot dag beperkt tot de bezoeken die ik zo'n 2 a 3 keer per jaar aan mijn vaderland breng en het incidentele telefoontje.

Als purist heb je gelijk Boudewijn Bolderheij maar dat doet er imho (in my humble opinion: heb je daar een NLs equivalent voor of had ik dat moeten googlen?) uiteindelijk niet toe aangezien ik reacties heb gekregen dus iedereen heeft mijn vraag wel begrepen. Misschien kan je ook klagen over het feit dat er geen NLse vertaling bestaat voor SMS (Short Message Service) en dat het niet afgekort is als KBD.

Oh en het gaat om mijn 50e voor het geval dat invloed mocht hebben op de aanbevelingen of het waarde-oordeel voor het gebruiken van Engelse woorden.


Overleden
Reactie van Susan op 5 Augustus 2015 op 14.30

ha ha nou viel spass damit.

Reactie van Micha de Vries op 5 Augustus 2015 op 14.56

Oh en nog even voor de volledigheid want dat was wel constructief: het feest zal plaatsvinden in Departement nummer 50 (Manche)!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden