Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Ik schreef al eerder over dat (in tegengestelling tot het toegezegde) de flitslokaties in mijn navigatie niet waren omgezet naar "gevarenzones".  Maar ondanks dat ik ondertussen veel nieuwe gevarenzones had aangemeld en ondanks dat ik de gavarenzones zou kunnen downloaden, bleek dat ze er nog steeds niet in stonden. Voor de 5e maal gebeld (en gezegd dat ik het gesprek ook opnam voor trainingsdoeleinden zoals zij ook doen) en mijn bezwaren geuit.
Na consultatie van een leidinggevende door de help in de sloot desk, bleek het toch totaal anders te zijn dan eerst verteld. Tom zet alleen door de Franse overheid  doorgegeven "gevaarlijke zones" op uw navigatie. (en die werken al zo snel)
Dus ik begrijp nu waarom men mij met een kluitje het riet instuurde. En nota bene verschijnt nu op het Tom scherm ook nog: "Meldt gevarenzone" en "bedankt voor de melding" .
Dit is natuurlijk  weggegooide moeite om dat te melden. Hoe gaat dat dan als ik in Duitsland een flitslokatie meldt, krijg ik hem er dan zelf vervolgens ook op ? Nee, dan moet U er eerst voor betalen. Dus ik mag gratis aanleveren en daar moeite voor doen en moet vervolgens betalen om hem op mijn nav. te krijgen ? Ja. 
Jammer dat ik niet Youp van het Hek heet. Het hek met Tom is bij mij van de dam. Dus daarom zakt het marktaandeel en niet vanwege de concurrentie. Nog afgezien van de andere nadelen koop je dit merk gewoon niet meer.

Weergaven: 1011

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20120704, Telecommunicatie, Vervoer

Reactie van Caro op 5 Juli 2012 op 11.34

Je kunt Tom in deze pas beoordelen als je met andere merken m.b.t. gevarenzônes ervaring hebt. Dat is wel zo eerlijk.

Reactie van Caro op 5 Juli 2012 op 11.35

De broer van Youp heet trouwens Tom ;-)

Reactie van Niko Pronk op 5 Juli 2012 op 12.52

In mijn TomTom kan je de flitslokaties niet veranderen in gevarenzones. Je kunt ze alleen uitschakelen. Ik vraag mij af hoe de gendarmerie dit gaat controleren. Overigens schijnt het dat er tot 2013 alleen maar waarschuwingen worden gegeven. Al met al lijkt het me wederom een storm in een glas water.

 

Reactie van Pierre LV op 5 Juli 2012 op 18.59

Al met al wint de TomTom het qua gebruiksvriendelijkeheid met afstand van alle andere gedrochten.


Overleden
Reactie van Susan op 5 Juli 2012 op 19.34

ik ben blij dat ik rij ........ met een kaart.

Reactie van john C. op 6 Juli 2012 op 9.35

Niko,na het installeren van de nieuwe gevarenzone software, die dus de flits gegevens verwijderd, krijg je normaal gezien een certificaat dat je apparaat nu in orde is voor de Franse reglementering, deze moet je afdrukken in bij je boordpapieren voegen. (dus bij al die andere verplichte rommel in het handschoenkastje)

Reactie van de Marez Oyens op 6 Juli 2012 op 9.40

Als je veel in Frankrijk rijdt of er woont kan ik je de Coyote (www.moncoyote.com) erg aanraden. Dit is GEEN navigatie machine, maar uitsluitend bedoeld voor waarschuwingen in het verkeer. Het is wettelijk gewoon toegestaan. De vast radars zijn geheel up-to-date en de gebruikers waarschuwen elkaar voor gevaarlijke zones (mobiele radars, ect.). Het nieuwste model is gebruikesvriendelijker dan het oude.

Reactie van Niko Pronk op 6 Juli 2012 op 19.23

John, Oom Tom geeft op zijn site aan dat mijn Go 700 niet voorzien kan worden van gevarenzones. Het enige wat rest is de flitslokaties uit te schakelen. Mijn vraag is of de Franse oom agent daar genoegen mee neemt.  

 

Reactie van de Marez Oyens op 6 Juli 2012 op 20.09

Mariellle heeft gelijk dat de politie niet de auto doorzoeken mag. Maar pas op: de douane mag dat wel en doet dat ook. Dat is er dan ook de reden van dat bij grote georganiseerde controles altijd de douane ook ter plekke is.

Reactie van paul op 11 Juli 2012 op 20.15

flitspalen te downloaden via  pirate bay   i

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden