NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Leefgroep van 24 verstandelijk beperkte volwassenen zoekt materialen voor aanleg tuin

Beste, lieve mensen,

Voor een nieuw te realiseren tuin project voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking ben ik opzoek naar alle materialen die dit mogelijk kunnen maken :

- Planten, bloemen, struiken etc etc

- Tuingereedschappen

- Pallets, gesteente, tuinaarde etc etc etc.

Heeft u materialen liggen waarmee u niets doet, ik kom het graag bij u ophalen !!!!. Ons budget is namelijk zeer beperkt, en alle hulp is daarom dan ook Welkom !!!.

Omgeving 36160 Urciers, 36400 La Chatre, 36120 Ardentes.

Mijn dank is groot !.


Walter STEVENS.

Weergaven: 1246

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180523, Exterieur

Reactie van Jeannette op 23 Mei 2018 op 22.21
Beste Walter, misschien kun je iets meer vertellen over je project.
Je informatie is wel erg summier, zeker nu je om gratis hulp vraagt .
Persoonlijk ben ik van mening dat je wel iets meer informatie kunt geven over het project, oftewel; op grond van deze minimale informatie ben ik niet geneigd iets te doneren.
Reactie van Walter Stevens op 23 Mei 2018 op 23.20
Jeannette ik vraag niet om gratis hulp… Ik vraag om materialen en daarin is alles in de ruimste zin van het woord Welkom om een tuin te realiseren……. Het gaat om een tuinproject waar 3 leefunit's van in totaal 24 verstandelijk en of lichamelijk beperkte volwassenen gebruik van kunnen maken. Nu is er helemaal niets, behalve dan een kale troosteloze vlakte…...
Reactie van Wil van Rooijen op 23 Mei 2018 op 23.21
L.S.
ik ken Walter vrij goed en ken de projecten waar hij zich voor in zet.
Het is voor te stellen dat er enige vragen rijzen bij de manier waarop hij deze vraag stelt.
Maar geloof me, het is een top kerel die voor de medemens door het vuur gaat.
Vr. gr. Wil
Reactie van Walter Stevens op 23 Mei 2018 op 23.26
Dank je wel Wil !!!!. Ja misschien is de info wat summier, maar als ik het hele plan hier ga beschrijven, dan gaat ook niemand het lezen….. Het belangrijkste is dat er nu alleen maar een hele grote kale vlakte is, die er troosteloos bij ligt, en dat er daar verandering in gebracht moet worden…… En ja Macron heeft de geld kraan redelijk dicht gedraait…….
Reactie van Wil van Rooijen op 23 Mei 2018 op 23.33
Ik ga kijken wat ik voor je kan doen !
Af en toe raken woningen onbewoond en blijft er van alles achter ...
Reactie van Theodora Besse op 24 Mei 2018 op 7.31

Walter, je vraagt anderen om hulp. Daar mag je dan ook wel iets tegenover stellen in de vorm van een artikel over het hoe en waarom van het project. Waarom zou je niet een beschrijving geven? Lijkt mij heel interessant! Een foto erbij, bijvoorbeeld van de kale, troosteloze vlakte. Wonen die mensen in een huis, midden in die kale vlakte? Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen. 't Is natuurlijk leuk dat Wil je een prima referentie geeft, maar dat lijkt me onvoldoende om resultaat op te leveren.

Een beschrijving van het project en van de leefomstandigheden van de mensen voor wie de tuin is bedoeld motiveert forumleden om te reageren, omdat ze weten waarvoor ze het doen en wat er met hun materialen gebeurt. Je er met een jantje van leiden van afmaken, omdat jij bepaalt dat toch niemand het leest (!) zal niet veel opleveren.

Hopelijk plaats je binnenkort opnieuw een uitgebreider bericht. Dat kost moeite en tijd, die je ongetwijfeld liever in de hulpverlening steekt. Maar een berichtje als hierboven lijkt me moeite en tijd voor niets. Veel succes met je tuinproject!

Reactie van Natascha Terpstra op 24 Mei 2018 op 7.52
  • Ik persoonlijk zie het probleem niet zo. Als ik in de buurt zou wonen en ik zou toevallig tuinbenodigheden over hebben dan zou ik dit graag doneren. Ik hoef eigenlijk niet meer te weten dan dat het een tuinproject is voor mensen met een beperking. Maar misschien ga ik makkelijker overstag dan mijn medemens, omdat, zoals sommigen weten, ik zelf een gehandicapt kind heb en ik weet dat het nog bedroevend slecht gesteld is met voorzieningen voor kinderen zoals die van mij. Autist met verstandelijke beperking. Ik zou een dergelijk project bij mij in de buurt met twee armen omarmen. En zeer waarschijnlijk zelfs wat meer als enkel wat overbodige spullen doneren. Ik ben nu ook al makkelijk met mijn oude spulletjes. Ik heb genoeg en als ik iemand blij kan maken dan die ik dat graag. Het geeft me een beter gevoel om het weg te geven. Op Facebook zijn diverse weggeefgroepen. Of ik geef t mee aan 1 van de vele busjes die rond rijden de dag voordat het grofvuil opgehaald wordt. Dan kan iemand er misschien nog een beetje aan verdienen. Ik juich dit soort initiatieven toe en ik hoop dat dit project met hulp van de medemens echt van de grond gaat komen. 

Reactie van Natascha Terpstra op 24 Mei 2018 op 8.36

Maar misschien zou het wel helpen als in de titel al zou staan dat het voor een tuinproject met verstandelijk en/of lichamelijke beperking is. 

Reactie van Theodora Besse op 24 Mei 2018 op 9.00

Met je laatste opmerking Natascha, sla je de spijker op zijn kop. Dat is precies waar mijn reactie over gaat (en die van Jeannette ook): wanneer je iets van mensen vraagt moet je ze aanspreken en motiveren. Oftewel: aandacht trekken. Zelf heb je hier een keer een artikel geplaatst over de problemen met je autistische zoon. Dat heeft heel veel begrip gekweekt bij mensen die er weinig van wisten (onder andere bij mij).

Voor zo'n titel als boven dit bericht staat hebben maar weinig mensen belangstelling. Ik helemaal niet, maar ik wilde de (toen nog) 5 reacties wel eens lezen. En dat geldt in het algemeen: hoe meer reacties, hoe meer lezers. Dus dragen we met onze commentaren toch een klein beetje bij aan het aantal lezers van dit bericht! Zo levert het hopelijk toch resultaat op voor Walter.

Reactie van Walter Stevens op 24 Mei 2018 op 9.06
Theodora Besse, Ik heb niet zomaar toestemming van alle ouders van onze bewoners om fotos te gaan plaatsen van de instelling waar ik het over heb….. Er staat al in het artikel dat het om een tuinproject gaat voor mensen met een verstandelijk en / of lichamelijke beperking gaat, en dat er nu niets anders is dan een kale grasvlakte omheind met hekwerk zodat de bewoners niet kunnen ontsnappen. En ja, die tuin moet uiteraard aangelegd en onderhouden worden samen met onze bewoners als educatieve activiteit. En daarnaast functioneert een tuin natuurlijk als een ruimte om je te ontspannen……..

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0