NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Ik heb onlangs de Tv App van Canaal Digitaal op mijn smartphone gedownload. Ik had begrepen dat je dan een VPN moest installeren om ontvangst in Frankrijk te hebben. Echter heb ik gewoon beeld. Mijn vraag is of iemand weet of dit tijdelijk of toeval is? Ik kan CD bellen natuurlijk maar dan gooien ze me er af ben ik bang.

Andere vraag is: Deze winter willen we naar zuid Spanje en Portugal reizen met de camper. Daar is ons schoteltje niet toereikend. Weet iemand wat ik dan nodig heb om Tv te kijken via internet? De avonden zijn ook daar lang in de winter en TV zou prettig zijn. Ik begrijp natuurlijk dat goede 4G ontvangst én een grote databundel (niet van Orange maar plaatselijk?)nodig zijn. Smartphone en SmartTV/tablet aanwezig. Smartphone als hotspot werkt altijd goed via Orange, is dat ook zo bij onze Spaanse buren?

Dank voor jullie antwoorden.

Weergaven: 1168

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20170912, Telecommunicatie

Reactie van Bernhard/Kora op 13 September 2017 op 9.03

ik heb het ook ff op de fhone gezet, en het werkt echt hahahaha, zo kom je dankzij andere mooi wat te weten, Bedankt Rob

Reactie van Wilna Maijenburg op 13 September 2017 op 9.42
Ik kon in het begin ook zonder VPN kijken op mijn computer, na een week of 2 kreeg ik wel de melding dat ik niet in de juiste regio zat. Misschien proefperiode? Als ik nu zonder VPN wil kijken gaat het niet.
Reactie van Jako op 13 September 2017 op 12.02

Bij mij werkt de app van CD niet via 3G/4G op mijn android telefoon, ook niet in Nederland, wel via wifi. Dus test dat eerst voordat je er op rekent dat dat werkt. 

Ik gebruik de gratis VPN van Opera om een Nederlands IP nummer te 'spoofen', anders werkt het niet meer. Dat het nu werkt heeft wellicht te maken met de thuislocatie die opgeslagen wordt en de tijd die daarvoor mag staan.

Je kunt het beeld streamen naar je TV via chromecast.

Reactie van Siep Schepel (03) op 13 September 2017 op 14.18
Jako, ik heb ontvangst van CD op mijn Ipad, en zou graag het signaal van mijn Ipad ook naar de tv willen sturen ( voor kijken naar de gratis films of om tv te kijken ten tijde van atmosferische storingen). Ik heb daartoe een kabel lightning-HDMI aangeschaft, maar het CD signaal wordt niet doorgestuurd, alle andere files (fotoos, youtube etc) gaan wel. Heb jij hiervoor een oplossing?
Reactie van Jako op 13 September 2017 op 14.37

Geen idee. Je zou verwachten dat dit werkt, wellicht zit er een beveiliging in de software die dit verbiedt. Vraag het aan Canal Digitaal. (forum/facebook/twitter)

Reactie van Rob op 13 September 2017 op 15.09

Ok, dank je Jako. Ook via 4G doet hij het maar dat is dus misschien maar tijdelijk. Afwachten maar. Het is idd makkelijk met atmosferische storingen om dan ook via de app te kunnen kijken (met chromecast dus). Heb wel al gezien dat er veel data nodig is voor af en toe het nieuws e.d. te zien, daar moeten we dan denk ik een extra tel. voor meenemen naar het buitenland en daar misschien een prepaid voor kopen en deze als hotspot gebruiken? Het wel ingewikkeld worden zo.

Reactie van pinot op 13 September 2017 op 20.42

Ik kan ook weer kijken! Toen de app pas uit was kon ik een paar dagen kijken. Daarna geen toegang meer omdat je alleen maar in NL live tv CD kon kijken. Nu mag het dus weer .... sjiek .... 

Reactie van jaap op 15 September 2017 op 10.34
Hier ook TV via cd app op 4G in Valras, ga straks naar huis met 3G, kijken of dat ook werkt
Reactie van Rob op 15 September 2017 op 21.27

Jaap, dat is mooi maar dan ben je wel zo door je databundel heen of heb jij dat anders opgelost?

Reactie van jaap op 15 September 2017 op 22.16
Nee ik kijk TV via CD, maar heb ook 60GB abo

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0