Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo,

Ik woon inmiddels al weer een tijdje in Frankrijk maar blijf het ivm het contact met vrienden en familie belangrijk vinden om regelmatig naar Nederland te gaan (minimaal 3/4 keer per jaar). Omdat ik niet al mijn vakantiedagen in Nederland wil opmaken, werk ik overdag (op werkdagen) gewoon door. Ik kan mijn werk vanaf elke locatie doen, zolang ik maar een internet aansluiting heb. 's Avonds en in de weekenden bezoek ik dan vrienden en familie. 

Ik kan tijdens deze bezoeken bij vele vrienden en familieleden logeren, wat natuurlijk heel aardig van ze is, maar het is voor mij ook onrustig. Door niemand te veel te belasten slaap ik overal hooguit 1 of 2 nachten, ben ik dus constant met mijn koffer onderweg van stad naar stad, en steeds moet ik maar weer zien dat ik een goede werkplek heb overdag.

Wat ik eigenlijk zou willen is een verblijfsplek (centraal gelegen, vlakbij een treinstation), waar ik de hele week kan logeren, overdag mijn werk kan doen en van waaruit ik iedereen kan bezoeken. Ik ben op die manier niemand tot "last", hoef niet van hot naar her de slepen met mijn spullen, kan effectief werken en iedereen bezoeken. 

Nou heb ik reeds op websites gekeken waar appartementen aangeboden worden voor weekhuur, maar dan is de prijs al gauw 600 euro of meer. Dat is me veel te duur, en sowieso heb ik niet een heel appartement nodig, een kamer/studio met wifi aansluiting is eigenlijk al voldoende. 

Nou zijn hier vast al meer mensen tegen aangelopen. Heeft iemand hier ideeën/suggesties over?

 

Mvg Irene

Weergaven: 289

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20110717, Horeca en Toerisme, Werk Algemeen

Reactie van Anita van Leyden op 18 Juli 2011 op 9.28

Beste Irene,

In november en januari heb ik nog plek in onze B&B Heerlijkheyd (www.heerlijkheyd.nl)

Dit ligt in Polsbroek (UT). Mocht je interesse hebben, neem dan contact met mij op en spreken

we iets af over de prijs.

Anita van Leyden-Landgraf

Reactie van Tournesol op 18 Juli 2011 op 9.44

Hallo Irene,

Heb je een berichtje gestuurd.

Groet, Wimmo

Reactie van Irene H op 18 Juli 2011 op 10.51

Bedankt voor de reacties tot nu toe (ook via privé berichtjes). Naar aanleiding hiervan zou ik nog willen benadrukken dat ik iets zoek dat centraal gelegen is (liefst Den Haag, Gouda, Utrecht) omdat daar mijn sociale leven zich voornamelijk bevindt. Amsterdam is natuurlijk ook wel centraal gelegen, maar daar ken ik verder niemand dus voor mij zou het praktischer zijn iets zuidelijker te zitten.

Verder zit ik liever in een stad dan op het platteland, ivm bereikbaarheid. Als ik 's avonds nog vrienden wil bezoeken en terug wil naar "huis", ben ik liever enkel van trein afhankelijk dan ook van de bus, die laatste gaan tenslotte niet altijd tot laat.

 

Mvg Irene

Reactie van Liesbeth op 18 Juli 2011 op 12.04

Hallo Irene,

 

Wij gaan ook 3/4 keer per jaar naar NL en ik probeer meestal een huizenruil te regelen. Ik weet niet waar je woont, maar zelfs met ons huis in de elzas hebben we al een paar heel leuke ruilen gedaan, in zowel steden als dorpen. Voordeel is dat je een heel huis tot je beschikking hebt, waar meestal wel een computer is. En het is natuurlijk gratis. Wij zijn ingeschreven bij huizenruil.com, hebben al 6 ruilen gedaan en tot nu toe is het prima bevallen. Het heeft zelfs mijn voorkeur, want je komt nog eens op plekken waar je normaal niet zo gauw zou komen.

 

Succes!

 

Groet van Liesbeth

Reactie van Irene H op 18 Juli 2011 op 12.29

Hoi Liesbeth,

Bedankt voor je tip! Dat is inderdaad een leuke opzet, het probleem is alleen dat mijn vriend meestal niet mee gaat tijdens deze bezoekjes, en om hem nou op te zadelen met een stel huisgenoten is ook zo wat ;)

Grt. Irene

Reactie van Liesbeth op 18 Juli 2011 op 15.58
Nou nee, dan is dat misschien niet de beste optie :).
Reactie van Anita van Leyden op 18 Juli 2011 op 16.47

Hallo Irene,

De bus stopt hier voor de deur en je bent in een half uur in Gouda en Utrecht,maar helaas rijdt ie niet meer na 20.00 uur s'avonds!?? Succes met zoeken

Anita van Leyden

Reactie van Miranda op 18 Juli 2011 op 23.53

Hai Irene,

Ik heb je zojuist een berichtje gestuurd. Mogelijk kan ik je helpen.

 

Groeten,

Miranda

Reactie van Andrea Hummel op 19 Juli 2011 op 10.16

Hallo Irene,

Ik ben zelf al vele jaren lid van Holidaylink. Het kost je zo'n 70 euros per jaar abonnementskosten en daarna kan je zo vaak als je wilt oppassen op huizen en hoef je niet altijd bij familie over de vloer te zijn. Alles gaat met gesloten beurzen, dus je bent geen geld meer kwijt aan huur e.d. Kijk eens op de site www.holidaylink.com.

met vriendelijke groet,

Andrea

Reactie van Theodorus Weisscher op 19 Juli 2011 op 11.31

Dag Irene,

Een bekend probleem met al die Nederlanders die in Frankrijk wonen, maar toch weer terug moeten naar de Pays-Bas. Heb je al eens aan woningruil gedacht? Ik weet niet wat jij in de aanbieding hebt, maar ik bied je een appartement aan in het centrum van Amsterdam aan de grachten. Woningruil is in jouw geval de beste optie voor tijdelijke exchanges en het kost je geen cent en je zit op de mooiste plekken!

Interesse? Mail dan naar: ludoviq@hetnet.nl

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden