NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Verschil tussen een bier en een wijndrinkend land?

Hoi, correct me if i am wrong ,

maar Frankrijk is toch meer een wijnland en Nederland toch meer een bierdrinkend land?

Hoe ervaart u mits u mij gelijk geeft dat verschil wonende in Frankrijk? Zelf bespeur ik in Holland meer rucksichtlosheid ( weet even geen passende Hollandse term ) en ervaar altijd als ik in Frankrijk ben alles als tikje luier en relaxder en dat bevalt me altijd wel!

Was trouwens wel in het nieuws dat de jeugd in Frankrijk steeds vaker op bier overstapt, het zou gaan om een geheel nieuwe tendens.

Weergaven: 683

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20160613, Kunst en Cultuur

Reactie van Max Boret op 13 Juni 2016 op 11.25
Ik zie het bierrek steeds maar groeien, Belgische, Zweedse, Spaanse bieren!
Reactie van ed posse op 13 Juni 2016 op 11.35

Ha @Max ik ben geen bier connaiseur, maar verder als Belgisch bier ben ik nog nooit gekomen maar Spaans bier? Ik wist geeneens dat het bestond haha!

Reactie van Sher op 13 Juni 2016 op 14.16

Ben since 2000 in France en kom zeer regelmatig in restaurants, terrasjes en bars, maar constateer ook dat hier (Gironde) de laatste jaren steeds meer Fransen een biertje drinken als apero en dat zijn niet alleen de jongere generaties, maar ook mijn leeftijdsgenoten.....

En ja het bier-aanbod in de winkels is aanzienlijk aan het verbreden, dus de vraag neemt toe.

Groeten,

Sher

Reactie van Max Boret op 13 Juni 2016 op 15.03
Dag Ed, een aantal zuidelijke landen hebben uitstekend bier, Grieks bier: Mythos, bijv. Turks bier, de naam is me even ontschoten, ook erg lekker.
Spanje heeft twee bieren die in Frankrijk in de supermarkt liggen, nl. San Miguel, lekker, maar zelf prefereer ik: Estrella. De laatste verkrijgbaar bij de Simply en de Lidl. San Miguel zie in meer supermarkten, o.a. Intermarche en Carrefour.
Ik zou zeggen Ed, probeer eens een Estrella, en je zult verbaads staan!
Reactie van Max Boret op 13 Juni 2016 op 15.04
En het moet natuurlijk: verbaasd. Zijn.
Reactie van Theodora Besse op 13 Juni 2016 op 16.41

Ook in Frankrijk, althans in deze regio, krijg ik als ik een demi bestel simpelweg een glas bier voor m'n neus. Ik drink in principe alleen maar bier, want wijn kan ik minder goed verdragen. Ik vind de kleine blikjes bier van Lidl en Aldi prima voor thuis. En als ik wandelgasten heb en ze komen na een dag sjouwen door de bergen met een loodzware rugzak hier aan, dan accepteren ze meestal dolgraag het biertje dat ik hun aanbied.

Wat de wijn betreft: bij de Aldi verkopen ze een uitstekende rode biologische wijn. Helaas geen wit of rosé, want ik hou niet zo van rode wijn. Die drink ik alleen mee met m'n gasten, want die willen altijd rood.

Reactie van Daan op 14 Juni 2016 op 10.06
hoi Edje, een posse niets gehoord van je! Maar het is zo, ik zie hier vaak een grotere keuze dan in sommige supers in NL. Zelfs mijn favoriete Pauwel Kwak (koetsiersbier) gewoon bij de Inter. Ook een aanrader is een Frans bier, mooi amber kleurig en volle smaak: La Goudale, zalig bier!! grtjs Daan

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0